Connect with us

Anbefales

Shelvey vs. Evans – riktig avgjørelse, eller ?

Publisert

den

Shelvey vs. Evans

Shelvey vs. Evans Spørsmålet som mange stilte seg etter søndagens batalje var ikke hvorvidt Jonjo Shelvey fortjente rødt kort eller ikke – for taklingen var definitivt innenfor det man kategoriserer som direkte rødt kort – men det man kan spørre seg er hvorfor får ikke Johnny Evans da tilsvarende behandling av dommeren ?

Dette er ikke et forsøk på å forsvare den type takling som Jonjo Shelvey foretok, men det er snarere et spørsmål om reglene som ligger til grunn for rødt kort. Begge spillerne går åpenbart med knottene inn i duellen om ballen, mens Shelvey utelukkende bruker 1 fot – mens Johnny Evans hopper inn med 2 strake føtter med «knottene ut» som man sier…. begge spillerne løfter begge beina fra bakken inn i taklingen…

Shelvey treffer uheldigvis Evans på siden av ankelen med ene foten, og får trolig kortet på grunn av det – men er det virkelig slik regelen skal tolkes… den som forårsaker mest «skade» får maks straff ? Forsøket fra Johnny Evans på å nå ballen med begge beina – er på lik linje med Shelvey – forenlig med rødt kort – men hvorfor får ikke Evans noe straff ?

Det skal sies at Shelvey var litt «heit i topplokket» tidligere i kampen, uten at dommeren slår ned på det – tilsvarende var det også fra Uniteds Rafael – uten at noen av disse fikk konsekvenser. Dommeren Mark Halsey klarte på ingen måte å kontrollere kampen fra start, og må ta mye av skylden for hva som skjedde rundt det 39.minutt av kampen… Hadde dommeren satt ned foten langt tidligere i kampen, hadde vi trolig unngått dette scenarioet – men terskelen for hva han tilsynelatende tolererte hevet seg for hvert minutt som gikk ….

Når forseelsen først skjer så er første tanke at dette er rødt kort for Jonjo Shelvey, men med den vinkelen dommeren har til situasjonen (mye tilsvarende som bildet til høyre) – så burde dommeren trolig belønnet begge spillerne med gult kort… dette også grunnet hva han tillot tidligere i kampen, samtidig som at begge spillerne går inn med knottene først. Rødt kort til begge hadde trolig vært et enda mer kontroversielt – og utrolig sjelden man opplever som reaksjon – uten at det er fysisk håndgemeng tilstede.

Det er en situasjon som skjer meget raskt, men like viktig er det at riktig bedømning av situasjonen forekommer – og i dette tilfellet kan man langt på vei si at så ikke skjedde. Dommeren var i det store og det hele meget svar kampen igjennom, og Liverpool fikk alle avgjørende situasjoner mot seg – men igjen – slik skjer da også ofte hvis man sliter i motgang….

Når det er sagt var det en oppløftende forestilling av Liverpool totalt sett igår, og for undertegnede bærer det håp om en umiddelbar bedre fremtid – da vi med 10 mann på ingen måte er underlegne et av Premier Leagues absolutt beste lag… vi har de fleste og største sjansene gjennom hele kampen, og spiller positivt og for 3 poeng selv om vi er redusert i antall. Det er en innstilling og vilje jeg har etterlyst i lang lang tid!

Nå er vi ferdig med de absolutt store kanonene i denne omgang, og derfor kan man langt på vei si at sesongen starter: NÅ!
Så får vi bare håpe at vi får litt gode nyheter på skadefronten de nærmeste dagene etter at Agger, Kelly & Borini alle måtte ut med skade igår….

YNWA

 

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending