Connect with us

Anbefales

Liverpool FC: Ingen Champions League 2010/2011 – hva nå ?

Publisert

den

Liverpool står etter all sannsynlighet utenfor Champions League kommende sesong etter å ha spilt 0-0 mot Fulham på Anfield søndag – men hvilke konsekvenser får dette direkte for Liverpool FC den kommende tiden ? Hva betyr dette for eiersituasjonen ? Må sentrale spillere selges ?

Lancashire Evening Post skriver forleden at Rafael Benitez ikke kan garantere at Liverpool ikke må selge en eller begge sine store stjerner Fernando Torres og Steven Gerrard etter årets fiasko-sesong – men er dette en virkelighet mange Liverpool-fans vil våkne opp til den dagen realiteten er et faktum – at Liverpool står utenfor Champions League ?

Det som er fakta er at både Fernando Torres og Steven Gerrard har begge blitt stadig oftere linket bort denne sesongen – men nå som eierne etter alle solemerker går inn i sitt siste halvår som Liverpool-eiere – er det vel lite trolig at Liverpool selger sine sentrale spillere før nye eiere vil være på plass ? Personlig tror jeg ikke dette kommer til å skje – i så fall må det være spillere som krever å bli solgt! Når det er sagt, betyr ikke dette at flere spillere vil være særdeles utsatt når spillertroppen skal evalueres etter årets grufulle Premier League-sesong (merk: vi kan enda vinne Europa League, og vil være et lite plaster på såret – men endog et lite)

Er Rafael Benitez manager for Liverpool FC også neste sesong ?

Rafael Benitez | Manager Liverpool FC

Rafael Benitez

Hva skjer med Rafael Benitez etter sesongen – en sesong hvor det meste har gått på tverke – en sesong hvor han gikk «småfrekt» ut og garanterte Champions League spill ? Det som trolig er sikkert er at om eierne hadde hatt råd til å sparke Rafael Benitez hadde de gjerne allerede gjort det – men ville det endret mye ? Personlig tror jeg egentlig ikke det, da jeg fremdeles har tiltro til Rafa – selv om den begynner bli tynnslitt – og det samtidig ikke bare hans feil at Liverpool ligger der de ligger idag. Manageren tar ut laget, og stort sett bestemmer hvem man vil hente og hvem som bør gå – men dette er noe som ikke alltid har vært tilfelle i Liverpool FC..

Vi husker vel alle feiden mellom Rick Parry og Rafael Benitez – hvor Benitez ønsket Gareth Barry for rundt £17m, mens Rick Parry ikke ønsket bruke så mye penger på en midtbanespiller – og investerte derfor heller i spissen Robbie Keane for £18m. Vi vet vel alle hvordan det gikk, og sett det slik så kan man stille seg spørsmålet om hva som kunne ha vært ? Gareth Barry spiller muligens Champions League fotball for Manchester City neste sesong, mens Robbie Keane er enda lavere i rang etter å blitt funnet for dårlig også for Tottenham etter overgangen fra Liverpool i januar 2009 – bare knappe 6 måneder etter han kom fra Tottenham.

Overgangsføljetongen med Gareth Barry resulterte i at Xabi Alonso følte seg presset ut fra Anfield, og sesongen 2008/2009  (som var en av hans beste sesonger i rødt) ble derfor hans siste i den helrøde drakten. Overgangsstyret rundt Gareth Barry hadde naturlig nok fått Xabi Alonso til å føle sin posisjon i klubben truet, og da Real Madrid kom rekende var det derfor ingen lojalitet til Rafael Benitez som holdt ham igjen. Det er lett å spørre seg hva og hvis Xabi hadde blitt værende ? Personlig tror jeg ikke det alene ville betydd at Liverpool ville vært stort nærmere lagets 19.serietittel – da skadeproblemene i stallen har vært hinsides alt jeg har sett tidligere i Liverpool – men man kan spørre seg om det har hatt en negativ innflytelse på Steven Gerrard at Alonso dro…

Store skadeproblemer og formsvikt i Liverpools sentrallinje

Rekordovergangen til Alonso på £30m (dyreste gjennom tidende for Liverpool FC) burde selvsagt medført at Liverpool handlet inn en god erstatter – men her har Rafael Benitez sviktet så langt – ihvertfall på kort sikt. Da Liverpool skulle ta steget fra en knepen 2.plass bak Manchester United forrige sesong, til 1.plassen og den langdryge jakten på nummer 19 – ble det istedenfor flere steg tilbake…

Alberto Aquilani | Liverpool

Alberto Aquilani

Alberto Aquilani ble hentet inn som direkte erstatter for Xabi Alonso, men var allerede langtidsskadet da han ble hentet, og spilte alktså ikke sin første kamp for Liverpool før i november – og da var Liverpool allerede kraftig på bakbena i forhold til toppen av Premier League og videre avansement i Champions League. Selv ikke i perioden etter debuten ble Aquilani mye brukt grunnet slitasjeskader (som følge av hans langvarige skadeopphold) og sykdom. Flere ganger ville ikke Rafa risikere Alberto i typiske krigekamper mot antatt svakere motstandere, noe som stort sett har betydd at Liverpool har på bortebane …. Liverpool var allerede før sesongen hadde startet kraftig satt tilbake som følge av at Alonso forsvant, og ikke ble erstattet med en fullgod (skadefri) erstatter fra dag 1.

Sami Hyypia forsvant fra Liverpool til Bayern Leverkusen før sesongen, da han ikke fikk innvilget et ønske om 2-årskontrakt av Liverpool – noe Liverpool nok angrer på den dag idag – for med alle skadeproblemene og formsvikt på sentrale spillere i backrekken – hadde Hyypia (som har storspilt for et Leverkusen i toppsjiktet i Tyskland) – vært gull verdt… Erstatter for Hyypia ble etter litt om og men Sotirios Kyrgiakos – en spiller som tydelig slet med å spille seg varm i den røde trøyen, og virket tydelig utilpass i midtforsvaret de første månedene i klubben – før han sakte men sikkert har vist seg som et meget bra kjøp fra starten av 2010. Håper fremgangen fortsetter – for det er med all tydelighet at Kyrgiakos er en respektert spiller med erfaring, som de unge spillerne i troppen ser opp til!

Sist men ikke minst så forsvant Alvaro Arbeloa til Real Madrid mer eller mindre samtidig som Xabi Alonso forsvant – men med Glen Johnson på overgang fra Portsmouth burde dette være en bedre løsning for Liverpool FC. Johnson har funnet seg godt til rette i Liverpool og levert flere solide opptredener på høyreback, men selv om han er en langt bedre offensiv løsning enn Arbeloa, har Liverpool virkelig savnet den defensive tryggheten som Arbeloa i større grad enn Johnson viser – i tillegg har Johnson vært ute i flere måneder med leddbåndsskade denne sesongen. Når i tillegg Liverpool har slitt med mye skader på Fabio Aurelio og avgangen til Andrea Dossena til Napoli – hade savnet etter den meget anvendelige Alvaro Arbeloa vært spesielt merkbart. Liverpool har fremstått ekstremt rustent i forsvaret store deler av sesongen, og dette kan nok tilskrives de mange skadene og suspensjonene som har rammet Liverpool denne sesongen – men det henger også sammen med hva som har skjedd på midtbanen i år.

I tillegg til at Xabi Alonso forsvant og skadeproblemene + sykdom på Alberto Aquilani – opplevd vi at Lucas Leiva har måttet få langt større ansvar lagt på sine skuldre – enn han egentlig er god nok til å bære. Det å være et kreativt ledd ved siden av Javier Mascherano (slik Xabi var) har ikke fungert optimalt for den unge brasilianeren – men har vi egentlig kunnet forvente at Lucas skulle gå inn og styre kampene slik Xabi gjorde ? Nei, det er nok ren utopi og tro at en relativt begrenset spiller som Lucas – som i og for seg er et ok alternativ i kamper hvor Liverpool skal sikre – skal styre midtbanen slik Liverpool har vært vant med fra Xabi sine dager. Lucas er en pasningssikker spiller, men er dessverre ikke rask nok og sterk nok til å styre en midtbane som skal være av de beste i England.

Betydningen av stjernespillerne

Steven Gerrard har etter egne utsagn og til alles skue – var langt under pari denne sesongen – og hvilket lag ville ikke blitt påvirket av formsvikt og skader på en spiller av verdensklasse som Steven Gerrard ? Se bare på klubber som Manchester United uten Wayne Rooney ? Cesc Fabregas for Arsenal ? Didier Drogba for Chelsea ? .. hvis vi trekker strikken litt lengre kan vi også nevne Carloz Tevez for Manchester City. De 2 førstnevnte har praktisk talt ikke vært skadet denne sesongen, før de siste ukene – og da begynner også resultatene å gå imot dem. Dette er så avgjort ikke tilfeldig, da mesteparten av spillet deres er organisert rundt hvordan de spiller på banen – og når de ikke er der er det ikke mange i stallen som kan gå inn å gjøre tilsvarende jobb, og man må dermed spille annerledes – og da gjerne på en måte som gjør en langt mindre effektiv og enklere å «lese».

Klubbene som nevnt har selvsagt flere klassespillere å spille på, men fakta er at måneder uten sine beste spillere kombinert med massiv formsvikt har satt sine sport denne sesongen! Når i tillegg Fernando Torres har slitt så mye med skader denne sesongen (spilt knapt halvparten av kampene), og er soleklar toppscorer for klubben allikevel sier det ikke så rent lite om hva som «kunne vært»…. men for all del: Alle lag har sine skadeproblemer fra tid til annen, og på ingen måte en bortforklaring, men en sterkt medvirkende årsak til problemene denne sesongen.

Transferbudsjettet til Liverpool før neste sesong

Det spekuleres i disse dager om hva overgangsbudsjettet til Rafa for neste sesong blir – og ryktene vil ha det til at det ligger på £50m. Spørsmålet som man kan stille seg er: Hvorfor ble ikke disse midlene i så fall stilt til disposisjon før sesongen

Fernando Torres | Liverpool number 9

Fernando Torres

? Hvorfor har Liverpool måttet lete på nivå 3 etter spillerforsterkninger siden, og så plutselig nå skal det være tilgjengelig £50m.

Jeg tror ikke på noen spådommer om noe transferbudsjett før jeg ser spillere bli kjøpt inn, og da regner jeg ikke med Bosman-spillere. Eierne brukte faktum at sentrale spillere hadde signert nye lange kontrakter på vårparten ifjor, men dette er nok ikke på langt nær det hele og sanne bildet. Dette har skjedd før også, men har ikke betydd at Liverpool har kuttet transferbudsjettet helt i disse periodene…

Håpet nå er ihvertfall det at Liverpools manager for 2010/2011 sesongen – får et betydelig budsjett til rådighet – som ikke bare sikrer nye kvalitetsspillere men også viser med all tydelighet til spillere som Fernando Torres og Steven Gerrard at det vil satses på å korrigere den svake sesongen – og være med i det gode Champions League selskap igjen ved første anledning igjen!

Mislykkes ledelsen med dette, går vi trolig fra vondt til verre – tenker da spesielt om Fernando Torres indikerer at han ser sin fremtid andre steder enn på Anfield. Det er enklere å tiltrekke seg kvalitet når det allerede er kvalitet der fra før – så hvis Fernando forsvinner, vil det gi ringvirkninger som langt på vei trolig ikke vil bli veid opp av en heftig overgangssum. Tapte sponsorkroner og draktsalg som følge av mangel på profiler er andre aspekter som ikke skal undervurderes – og vil altså vise for alle og enhver at Liverpool er en klubb uten ambisjoner om å kjempe i toppen av Premier League.

Det siste scenarioet får meg til å grøsse!

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending