Connect with us

Anbefales

10 Liverpool-spillere vi klarer oss uten

Liverpool har har nettopp fullført en sesong langt under middels, og det er nå gått så langt at en skikkelig opprenskning i spillermateriell må til for å kunne snu dette. Vi har funnet 10 spillere Liverpool bør kvitte seg med til neste sesong…

Publisert

den

Liverpool har har nettopp fullført en sesong langt under middels, og det er nå gått så langt at en skikkelig opprenskning i spillermateriell må til for å kunne snu dette. Liverpools første 11’er er kompatibel med de beste i Premier League når alle er skadefri, men stallen er samlet sett av middelmådig kvalitet. Flere spillere må regne med å måtte flytte på seg denne sommeren, når Liverpool tar en høyst nødvendig opprydning i spillerstallen.

Her er 10 spillere Liverpoolbloggen.no mener vi fint kan klare seg uten, ut fra potensiell markedsverdi for salg – og det faktum at de i år og tidligere sesonger har bidratt med forsvinnende lite! Flere av disse opptar også potensiell plass på benken til lovende unggutter som Daniel Pacheco, Lauri Dalla Valle, David Amoo, m.m

Phillip Degen

Phillip Degen | Liverpool FC

Phillip Degen

Phillip Degen! Han har aldri bidratt med noen verdens ting for Liverpool siden han kom til klubben – ikke en eneste målgivende, ikke mål, et defensivt mareritt på backen – ingenting. Sannsynligvis ender vi opp med å få ingenting for ham også, da vi trolig må gi han bort – men heldigvis kom han for «ingenting». Har visstnok en «stor stjerne» i Tyskland ennå – så her er det bare løp og «kjøp»….
Salg: £500k

Diego Cavalieri

Diego Cavalieri | Liverpool FC

Diego Cavalieri

Diego Cavalieri har vært en ok backupkeeper for Pepe Reina i flere sesonger nå, men aldri vært i nærheten av å frariste sisteskansen vår keeperplassen på Anfield, og således er det like gjerne troende at Cavalieri selv ønsker mer førstelagsspill fremover – og det går samtidig rykter om at han kan være på vei tilbake til Brasil. Kom fra Palmeiras for knappe  £2m, og håper Liverpool kan få igjen mesteparten av utlegget…. Liverpool har f.eks Dean Bouzanis – som er aktuell for VM-troppen til Australia – samt unge lovende Peter Gulacsi å falle tilbake på. En ypperlig mulighet til å spare penger en plass hvor det ikke kniper like mye…..
Salg: £1.5m

Albert Riera

Albert Riera | Liverpool FC

Albert Riera

Albert Riera tok Liverpool fansen med «storm» på en positiv måte i debuten hans hjemme mot Manchester United i 2007, men denne sesongen har det blåst friskt rundt Riera av helt andre årsaker, og trener pr. dags dato med reservene på Melwood. Hans tid i Liverpool er forbi, og nå er bare spørsmålet hvem som er villig til å satse på ham. Trolig må Liverpool påregne seg å selge med tap når spilleren forsvinner. Kom for £8m.
Salg: £5m

Fabio Aurelio

Fabio Aurelio | Liverpool FC

Fabio Aurelio

Fabio Aurelio var skadeplaget før han kom til Liverpool i 2006 – og hans tid på Anfield har også vært preget av masse skader. Spilleren er for øyeblikket skadet, og ting tyder på at han har spilt sin siste kamp for Liverpool – da hans kontrakt løper ut til sommeren. Olympiakos og AC Milan står visstnok klare for å tilby spilleren en kontrakt.
Salg: Gratis (Bosman)

Ryan Babel

Ryan Babel | Liverpool FC

Ryan Babel

Den mest salgbare av dagens Liverpool-flopper, men også her må Liverpool trolig påregne seg et tap i forhold til de £11.7m han kom for. Ryan Babel «the great enigma» har et uomtvistelig potensiale, men har rett og slett ikke hjernen til å få ut potensiale fullt ut. Har vist positive tegn seneste ukene, men er det virkelig nok til å få fortsette på Anfield. Mye avhenger av om Liverpool får nye eiere til sommeren eller ikke – hvis ikke kan han fort bli en av de spillerne som må bort for å gi kapital til å hente inn forsterkninger.
Salg: £7m

Jay Spearing

Jay Spearing | Liverpool FC

Jay Spearing

Jay Spearing er en lokal gutt, som har gjort sine saker stort sett godkjent de gangene han har fått sjansen, men han blir alt i alt for lett til å styre midtbanen til Liverpool. Har vært på utlån til Leicester nå i vår, og fått spilt mye der  – men spørsmålet er om ikke Jay nå har funnet sitt rette nivå pr. dags dato ? Han skal riktignok ut i PlayOff for Leicester til Premier League neste sesong, og kanskje blir han å se mot favorittlaget sitt neste sesong ? Han kan trolig bli en habil og bra Premier League spiller med nok spilletid,  men det får han ikke i Liverpool – og da er det trolig best at partene skilles til sommeren.
Salg: £500k

Lucas Leiva

Lucas Leiva | Liverpool FC

Lucas Leiva

Lucas Leiva er en spiller som gjennom sesongen har frustrert Liverpool-fansen kanskje mer enn noen annen – men når rett skal være rett så er det ikke hans feil at han ikke er Xabi Alonso… Alberto Aquilani skulle være mannen som skulle erstatte Alonso, ikke Lucas…Når italieneren har vært skadet så mye som han har vært, har veldig mye vekt blitt lagt på Lucas sine skuldre – og selv om Lucas er en ok spiller – så har han ikke de ekstreme ferdighetene til Alonso – på langt nær. Lucas har et bra kortpasningsspill, men det blir mer på tvers, enn gjennombrudd. Det blir mye mer på det trygge. Det virker som om Lucas ikke helt tør slippe seg løs…. nå er det på tide at Liverpool slipper han løs – til det beste for begge parter.
Salg: £5m

Damien Plessis

Damien Plessis | Liverpool FC

Damien Plessis

Damien Plessis tok Liverpool med storm med Man of the Match opptreden på Emirates i sin debutkamp for noen sesonger siden, men har på langt nær klart å leve opp til forventningene i ettertid. Har siden slitt med form på reservelaget, og virker klar for nye utfordringer til sommeren. AEK Athen ønsker å låne ham for hele neste sesong, så klarer ikke Liverpool finne en klubb som er villig til å kjøpe ham – er trolig dette til det beste for begge parter.
Salg: £750k

Charles Itandje

Charles Itandje | Liverpool FC

Charles Itandje

Charles Itandje har spilt sin siste kamp for Liverpool – nærmere bestemt for 2 år og 2 måneder siden da han spilte i FA Cup tapet hjemme mot Barnsley. Siden har han rukket å gjøre et skuespill ut av minnestunden for Hillsborough tragedien, og det er vel det. Synes det er besynderlig hvordan klubben klarte å velge Itandje som ny reservekeeper i utgangspunktet. En ting er ihvertfall sikkert, og det er at ingen Liverpool-speider bruker YouTube…. Håpløs! Vært utlånt til greske Kavala hele sesongen, og det ryktes at de ønsker å gjøre overgangen permanent….. Please!!!!!!!
Salg: £100k

Nabil El Zhar

Nabil El Zhar | Liverpool FC

Nabil El Zhar

Nabil El Zhar har slått igjennom på det marokkanske landslaget etter at han kom til Liverpool fra St. Etienne – og forrige sesong var han flere ganger medvirkende til at Liverpool snudde en del kamper på slutten med sin uforutsigbarhet – men denne sesongen har vært en tung en for El Zhar. Har vært mye skadet, og de gangene han har fått sjansen har han virket tam og uten evne til å påvirke spillet i positiv grad. Har god teknikk, men er nå 24 år, og ikke akkurat regnet som «ung og lovende» lengre – så kanskje på tide å gi plassen på benken til noen som er på vei frem……
Salg: £700k

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending