Connect with us

Anbefales

Veien til Europa 2013/2014 for Liverpool

Publisert

den

Liverpool har i det store og det hele hatt en svak sesong – og står i reell fare for å havne utenfor Europa neste sesong om ikke laget bygger videre på borteseieren fra Aston Villa i helgen. Liverpool svinger mye i prestasjonene om dagen, og selv om West Ham til helgen skal være en overkommelig oppgave – er hver kamp fremover som en cupfinale å regne. Seier i gjenværende kamper i serien vil langt på vei sikre fortsatt deltagelse i Europa League (i det minste) … vi har fortsatt en outside sjanse til å nå Champions League – men det skal veldig mye til for at flertallet av lagene foran oss på tabellen roter det tiulstrekkelig til for seg selv.

Liverpool må passere Everton, Arsenal og enten Chelsea eller Tottenham – samtidig som vi holder West Bromwich bak oss på tabellen. Swansea på 9.plass ligger 8 poeng bak Liverpool og i denne beregningen holder jeg de utenfor…

 1Manchester Utd30252370-3177
 2Manchester City30188455-2662
 3Tottenham31176853-3857
 4Chelsea30167759-3255
 5Arsenal30158759-3353
 6Everton301312547-3551
 7Liverpool31139959-4048
 8West Bromwich311351341-4144

I utgangspuntket er lag nummer 5 garantert deltagelse i Europa League (for øyeblikket Arsenal) – men med Swanseas seier i Liga Cup finalen over Bradford sikret dem deltagelse der – i tillegg går én plass til vinneren av FA-cupen. Liverpool er som vi alle vet ikke lengre med i årets turnering – men avhengig av hvem som vinner vil kunne åpne opp også for at lag nummer 6 i serien får spille Europa League kommende sesong (for øyeblikket Everton).

Chelsea slo Manchester United i omkampen forleden 1-0 – og møter Manchester City i semifinalen – hvorpå vinneren her møter vinneren av Millwall vs. Wigan. Oddsene er absolutt tilstede for at et av lagene som for øyeblikket innehar de direkte Champions League plassene (Chelsea & Man City) stikker av med tittelen i cupen, men cup er som sagt cup…..

Hvis vi regner Tottenham, Chelsea, Arsenal & Everton som Liverpools mest realistiske (!) lag å hente inn på siste 7-8 kampene i serien, så må vi se litt på de resterende kampene til disse lagene….

LIVERPOOL (48) ARSENAL (53) EVERTON (51) CHELSEA (55) TOTTENHAM (57)
West Ham (H) West Brom (B) Tottenham (B) Sunderland (H) Everton (H)
Reading (B) Norwich (H) QPR (H) Fulham (B) Chelsea (B)
Chelsea (H) Everton (H) Arsenal (B) Liverpool (B) Man City (H)
Newcastle (B) Fulham (B) Sunderland (B) Swansea (H) Wigan (B)
Everton (H) Man Utd (H) Fulham (H) Man Utd (B) Southampton (H)
Fulham (B) QPR (B) Liverpool (B) Aston Villa (B) Stoke (B)
QPR (H) Wigan (H) West Ham (H) Everton (H) Sunderland (H)
  Newcastle (B) Chelsea (B)    
         

Scenario 6.plass + Chelsea/Man City som FA-cup vinner

Av lagene som Liverpool må ta igjen har Everton det antatt tøffeste programmet igjen med kamper borte mot henholdsvis Tottenham, Arsenal, Chelsea & lokaloppgjøret mot nettopp Liverpool. Sjansene er store for at Everton vil miste flere poeng i disse kampene – og oppgjøre mot Liverpool 04.05 fremstår mer og mer som et klassisk «6-poengsoppgjør». Skulle Liverpool passere Everton etter siste seriekamp 19.05 og holde resten av lagene bak seg + at enten Chelsea eller Man City vinner FA-cupen vil også 6.plassen som Liverpool da vil inneha gi Europa League-plass. Dette er trolig den beste muligheten Liverpool har til å få spille Europacup neste sesong!

Tottenham har hatt en sterk dalende formkurve siste tiden, selv om de sterkt slo Swansea borte i forrige kamp 2-1 – så vil egentlig deres 3 neste kamper veldig mye definere hvordan sesongen deres blir. Svake resultater i kampene mot Everton, Chelsea og Man City – og hvis Liverpool prikker formen og makser i sine 3 neste mot West Ham, Reading & Chelsea – vil føre Liverpool helt opp i ryggen på Tottenham før lagenes fire siste kamper. Tottenham har et antatt lettere kampprogram igjen siste kampene av sesongen, men fortsatt deltagelse i Europa League og skader på en forholdsvis tynn tropp (spesielt i angrep) – kan fort sette Tottenham utenfor topp 4 ved sesongslutt atter en gang.

Arsenal og Chelsea har for meg jevnt over like tøft kamp program igjen, med matcher mot topplag og dumpekandidater (alltid tøft å spille mot lag med ryggen mot veggen) – når det er sagt kan både QPR og Aston Villa allerede være dømt til nedrykk før de respektive møter de røde og de blå fra London – noe som kan fort avgjøre toppstriden.

Liverpool kan ikke lengre avgjøre selv, men har ikke et verre kampprogram igjen enn at med litt flaks og dyktighet selv langt fra er usannsynlig at vi klarer 4.plassen – men da skal mye gå rett vei på slutten. De neste 3 kampene er helt avgjøreden å få 100% uttelling på da alle de konkurrerende lagene foran på tabellen møtes innbyrdes jevnt over i disse kampene. Gode muligheter til å knipe ytterligere poeng innpå.

Spenningen lever ennå – men sjansene våre henger i en tynnere tråd enn vi skulle likt på denne tiden av året…… 

Mitt tabelltips:

1. Man United
2. Man City
3. Arsenal
4. Chelsea
5. Tottenham
6. Liverpool
7. Everton
8. West Bromwich

Hva tror du om sjansene til Liverpool ?

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending