Champions League

Jürgen Klopp: – Vi stoppet å spille i 2.omgang

Publisert

den

Liverpool knuste Manchester City 3-0 igår i første kamp i Champions League kvartfinalen, og har teknisk sett 1 1/2 fot videre til semifinalen – men det var ingen enkelt reise som resultatet kanskje skulle tilsi – og skaden på Mohamed Salah og suspensjon i returen på Jordan Henderson gjør at det hele er ganske så åpent fortsatt..

Jürgen Klopp var som videoen viser fornøyd, men samtidig ble ikke 2.omgangen slik han hadde håpet siden City virkelig presset oss bakover hele omgangen – men meget fornøyd med forsvarsarbeidet (City registrerte sin første kamp på over 2 år uten et skudd på mål hele kampen)

Liverpool har en kjip skadeliste for tiden med, Joe Gomez, Joel Matip, Ragnar Klavan, Mohamed Salah & Emre Can på behandlingsbenken – og spesielt de to sistnevnte får fansen krysse fingrene for er tilbake til tirsdagens returoppgjør.

Liverpool spiller lokaloppgjør mot Everton på lørdag – og en del spillere bør gjerne hviles med tanke på returen.
Spillere som Solanke, Ings, Moreno og Clyne bør få en sjanse.

(1 besøk idag)

Inside Anfield 18.09.18 Champions League : Liverpool – PSG 3-2

Publisert

den

Av

Liverpool fikk best mulig start på gruppespillet med seier 3-2 hjemme mot PSG etter en nervepirrende kamp mot PSG.
Gjennopplev kampen fra innsiden av Anfield.

Målscorere for Liverpool:
Daniel Sturridge, James Milner og Roberto Firmino

Les hele artikkelen her

Aktuelt

VAR i kvartfinalene i Champions League i år ?

Publisert

den

Av

Skulle Liverpool gå videre til kvartfinalene i Chamnpions League til våren, så er det meget mulig det blir introdusert VAR (Video Assisted Refereeing) allerede denne sesongen.
UEFA skal ha blitt imponert (!) over hvordan det ble håndtert i sommerens VM-sluttspill i Russland, og vurderer nå seriøst å innføre det i de siste rundene i årets Champions League skal vi tro The Times.

UEFA har vært skeptisk til det store ressursbruken det ville krevd allerede fra kvalikk og gruppespillskamper – men fra og med kvartfinalene skal det være langt mer håndterbart med tanke på personell nødvendig.

Forrige sesong ble Liverpools kamp i FA-cupen mot West Bromwich gjennomført med VAR…

Før CL-finalen: Løp, kjemp og spill fotball med livet som innsats

Løp, kjemp og spill fotball med livet som innsats!» Klopp inspirer Liverpool før Champions League finalen i Kiev lørdag

Publisert

den

Av

Jürgen Klopp diskuterer hans tid i Liverpool så langt, og hva som gjør hans lag denne gangen så spesiell.

Liverpool klar for Champions League finalen i Kiev!

Liverpool er klar for sin 8. finale i den gjeveste europeiske turneringen.

Publisert

den

Av

Bedre fotballopplevelser ved bruk av app

Liverpool tok seg videre til Champions League finalen i Kiev, selv med 2-4 tap i Roma igår kveld. Kampen ble akkurat så spennende som den mest pessimistiske Liverpool-fan hadde trodd på forhånd (meg inkludert). Vi er Liverpool, og selv om vi har gjort det enkelt for oss selv i 160 minutter – så har vi akkurat nok tid de siste 20 minuttene til å gjøre det ekstra spennende for oss selv igjen. Vi kan gjerne kalle det frustrerende og vanskelig å håndtere for frynsete nerver – men fyyyyy så deilig det er når det går veien til slutt.

Jürgen Klopp sier nå så fint i etterkant av kampen igår at «vi samler ikke på sølvmedaljer på Anfield» og det er viktig å påpeke at det er fremdeles et hinder igjen – og det er et formidabelt ett i Real Madrid. Real er kanskje ikke like solide som tidligere utgaver, og vist mange svakheter siste sesongene – men det er fremdeles en ufattelig rutine i det mannskapet som har vært i denne situasjonen tidligere. Ingen av Liverpools spillere har vært i denne situasjonen tidligere, og om gårsdagens kamp er noe å gå etter så blir det på ingen måte noen enkel kamp.

God nok til å slå Real Madrid i Kiev

Liverpool skal være god nok til å slå Real Madrid over ett oppgjør – og slik vi har spilt med 46 mål i Champions League denne sesongen – så er alt mulig – men gårsdagen viser at om vi ikke (som i 2.omgang) henger sammen som lag så slipper vi motstander alt for enkelt til sjanser – og mange sjanser….

Gårsdagen skulle vært en transportetappe, og etter å ha scoret 2 og (et selvmål) i førsteomgang var det ikke mye som lignet et comback av Roma – men personlige feil og svake involveringer – og et meget billig straffespark (selv om Trent Alexander-Arnold skulle fått et klart imot tidligere) så ble det hele mye mer spennende. Vi har nå sluppet inn 2 mål siste 10 minuttene i 3 av våre siste 4 kamper (WBA, Roma & Roma) og dette er en trend vi er nødt for å snu om sesongen ikke skal ende i et antiklimaks til slutt (miste CL-plassen til Chelsea i Premier League og eventuelt tape finalen).

Liverpool og straffer denne sesongen

Liverpool hadde mye sjanser til å score ytterligere selv, men var veldig unøyaktig i overgangene (spesielt i 2.omgang) – og ble også klart for et klart straffespark på Sadio Mané i førsteomgang på 0-0 – og hadde vi fått den kombinert med de øvrige målene vi scoret – så hadde dette aldri blitt så spennende som det gjorde. I tillegg til dette hadde Liverpool en like klar straffesituasjon med hands på Radja Nainggolan som den som det ble blåst for på Ragnar Klavan 3 minutter på overtid i 2.omgang.

Sjansesløseri i Roma

Roma hadde mye sjanser i 2.omgang og med bedre avslutninger kunne det hele blitt meget spennende, men Roma pøste samtidig fremover med alt de hadde og var i store deler av 2.omgang i overtall i Liverpools forsvar og spesielt Trent Alexander-Arnold hadde en kveld han bør glemme så raskt som mulig. Der Leroy Sane forgjeves over 180 minutter i kvartfinalene prøvde å få overtaket på ham – så hadde El-Shaarawy et forholdsvis godt tak på briten i store deler av kampen. Dejan Lovren maktet heller ikke å gi Arnold den nødvendige støtten  – og det ble alt i alt en meget vanskelig kamp for Trent igår.

Uansett – så er det viktigste at vi gikk videre igår – og vi visste at de 2 målene Roma fikk på Anfield ville komplisere ting for Liverpool i Roma – og slik gikk det også – men vi er videre til finalen i Kiev til en drømmefinale mot Real Madrid – et oppgjør vi så avgjort at meget gode sjanser i! Nå gjelder det å fokusere 100% inn mot helgens kamp mot Chelsea, og få med seg et resultat der slik at oppgjøret hjemme mot Brighton blir en ren formalitet på Anfield i siste runde uten press.

Liverpool med tre matchballer igjen med tanke på Champions League neste sesong

Liverpool har 2 matchballer mot Chelsea og Brighton. Uavgjort eller bedre mot Chelsea eller seier i siste runde mot Brighton – og vi er klar for Champions League neste sesong uansett utfall i finalen. Tap mot Chelsea og om vi ikke tar flere poeng enn Chelsea i siste runde – og vi spiller Europa League neste sesong – med mer vi klarer å vinne mot Madrid i Kiev.

Det er veldig mye som står på spill – og Liverpool har ikke råd til å rote bort de 2 siste matchballene vi har denne sesongen – eller skal vi si 3. Idag er det ihvertfall enkelt å si hvilken av de 3 kampene vi ønsker mest og vinne – men det hadde vært greit å gå inn til den kampen med visshet om at neste sesong er sikret – og kan spille med senkede skuldre.

Real Madrid er favoritter – og det passer igrunn Liverpool meget bra 🙂

Jurgen Klopp Pre-Match Press Conference | Roma vs. Liverpool

Publisert

den

Av

Se Liverpool og Jürgen Klopp sin preseekonferanse før kampen i Roma i sin helhet her.
Praten går løst om sikkerhetsopplegget før kampen, noen nord om Zeljko Buvac, 5-2 kampen på Anfield og veien videre til Kiev i slutten av Mai, m.m