Connect with us

Overgangsrykter

Hvem skal ut ?

Publisert

den

Sesongen 2010/2011 går mot slutten – og arbeidet med å forsterke stallen er allerede godt igang  – men samtidig er det vel så viktig å redusere kostnader på flere spillere som ikke har vist noe verdig en plass i Liverpool-stallen så langt. Noen har riktignok fått begrensede muligheter (men hvem av oss ser hva de faktisk presterer på treningsfeltet), andre har fått alt for mange allerede…

Ut fra sesongen som har vært, og hva den enkelte har bidratt med er følgende spillere nærmest avskjed på Anfield i disse dager….

Paul Konchesky får vi mer enn £1.5m for ham etter denne sesongen skal vi være fornøyd. Sammen med Poulsen en skikkelig «Souness» signering!

Spilleren som kom fra Fulham før sesongen for £4m + Lauri Dalla Valle & Alexander Kacaniklic har vært intet annet enn en katastrofe de kampene han har spilt. Sjelden sett en Liverpoolback bli overspilt, fraløpt og blottet for taktiske ferdigheter i det defensive hva angår posisjonering.

Det hjelper ikke akkurat at man har en mor som slenger dritt om alt og alle fra Merseyside heller…..

Fabio Aurelioblir trolig løst fra kontrakten iløpet av sommeren om ny venstreback kommer inn..

Overrasket de fleste ved å gjøre helomvending og signerte ny kontrakt med Liverpool etter at Roy Hodgson tok over forrige sommer, men har egentlig bare vist det vi alle visste om ham – at han sliter med å holde seg skadefri over en lengre periode enn 2-3 kamper om gangen.. har 1 år igjen av kontrakten, men det vil overraske meg om ikke Kenny Dalglish vurderer risikoen for stor til å satse på at han kommende sesong… det er dyrt å ha spillere konstant hos fysioterapeuten..

Ungguttene Jack Robinson & John Flanagan har vist at de mer enn er klar for å ta opp kampen om venstrebacken neste sesong (selv om «Flanno» primært er høyre… i tillegg har vi Martin Kelly i bakhånd.. trolig kommer uansett en rutinert ny back inn i sommer – og da er det kroken på døren for uheldige Aurelio.

Joe Cole – ønsker seg tilbake til London etter marerittsesong – og QPR ryktes å være interessert!

I likhet med de fleste andre Liverpool-fans var optimismen stor etter at Joe Cole noe overraskende valgte å signere for Liverpool i konkurranse med Arsenal & Tottenham forrige sesong – i ettertid kan man kanskje si at dette var en signering man skulle ønske ikke hadde gått «vår vei» – for det 29 årige Cole har bidratt med i år har vært svakt. Fikk ikke akkurat den beste starten med utvisningen i debuten, og 3 kampers karantene – bommet på straffe i påfølgende kamp mot Trabzonspor i Europa League – og derfra og inn har det i beste fall kladdet skikkelig – kombinert med de sedvanlige periodene med skader….

Det meldes ellers idag i forskjellige medier at Liverpool ønsker å bytte Cole mot Adel Taarabt fra QPR – et bytte jeg forsåvidt er positiv til med til – uansett er det en klar fordel om Joe Coles lønnskostnad på £100.000 pr. uke fjernes fra budsjettet. Dette er nok i tråd med eiernes interesse også! Kan vanskelig se at Joe Cole skal kunne spille seg inn i laget i en alder av snart 30. Flopp!

Milan Jovanovic uttalt at han kunne tenke seg å avslutte i Serbia, men ender trolig i Bundesliga neste sesong skal man tro på ryktene.. blir ikke savnet på Anfield.

Den «serbiske slangen» har vist seg å være alt annet enn giftig i sin debutsesong for Liverpool – etter overgangen fra Standard Liege.  Har riktignok ikke fått så veldig mange sjansene til å overbevise – men de han har fått har han på langt nær tatt vare på… Lider selvsagt av at han ble hentet av Rafa Benitez, og fikk en ny manager (Roy Hodgson) uten ønske om å spille offentiv fotballmen Kenny Dalglish har heller ikke sett det store potensialet i 30 åringen…. er garantert på vei bort i sommer.

Sotirios Kyrgiakos –  kommer det en gullgod erstatter på stopperplass får trolig grekeren reisepass!
Fleste ble overrasket da Rafael Benitez hentet den høyreiste grekeren for knappe £2m i august for 2 sesonger siden, men etter en særdeles rusten start – begynte for alvor ting å klaffe for Kyrgiakos fra nyttår 2010 med en serie imponerende opptredner i forsvarsrekken. Utviklet seg til å bli en form for kultfigur for The Kopmen denne sesongen har vært mer tilbake mot slik det var i starten av oppholdet på Anfield. Er god på dødballer, men er for treg på bakken, og ikke ballferdighetene eller alderen på sin side… vi har allerede begrensede ballfordeler i midtstopperleddet i Jamie Carragher og Martin Skrtel… Liverpool trenger en mer spillende midtstopper, ála Daniel Agger typen….

Christian Poulsen hvor lavt hans markedsverdi har sunket etter årets sesong er vanskelig å forutsi, men trolig kan man ikke forvente mer enn rundt £1-2m for ham – MAKS!

Hva skal man si – annet enn en typisk Roy Hodgson signering… kjøpt fra Juventus for £4,5m (kan øke til £5,5m ettter visse prestasjonsutløsende kriterier – kan trygt si at de neppe blir innfridd). Trolig en av årets dårligste signeringer av noen klubb i Premier League – men det måtte vel egentlig bare gå så gale når han skulle fylle tomrommet etter Javier Mascherano – vel mye er sagt om «El Jefe» på banen, men Poulsen rekker ikke Mascherano til tærne engang… det går for tregt, og pasningene sitter ikke.

Årets sesong kan vel oppsummeres med den danske avisen «Ekstra bladet» sin dekning av Portugal – Danmark kampen i EM kvalifiseringen
– Karakteren 0 (null)  «Skift sport»

Stephen Darby – utlånt til Notts County og kommer trolig til å spille på League 1 nivå også neste sesong….
Tidligere regnet som en up-and-coming spiller fra egne rekker, men på tross av at han denne sesongen har hatt en bra sesong på utlån til Notts County – så er det stor forskjell fra League 1 til Premier League. I tillegg har Liverpool nå unge Jack Robinson, John Flanagan & Martin Kelly foran seg i køen på Anfield – så det går mot at årets sesong blir den siste tilknyttet Anfield Road L4..

Aldri kjekt å se egenproduserte spillere forlate klubben, men ikke alle har det som skal til… har hatt en lei tendens til å bli overspilt og overivrig på backen – mulig Dalglish kunne fått frem noe ekstra i ham, men har fått sjansene tidligere – uten å gripe dem!

Alberto Aquilani – forsvinner trolig tilbake til italiensk fotball, men hvor og for hvor mye ? Kan bli en lang føljetong denne sommeren dette her….

«Den italienske prinsen» hadde ingen stor debutsesong i Premier League forrige sesong, men overraskende nok bestemte Roy Hodgson at han ikke ville gi italieneren sjansen til å bygge videre på – en mer positiv avslutning på sesongen 2009/2010.. når man ser på sesongen som har vært hadde det absolutt vært plass til ham i laget.

Man kan selvsagt argumentere om at Raul Meireles neppe hadde blitt kjøpt inn om ikke Aquilani hadde blitt lånt ut til Juventus inneværende sesong – men man vet aldri… Juventus har til søndag 15.mai å akseptere klausulen som sikrer dem Aquilani for £13,9M – men ting tyder på at det vil drøye ut før vi får vite endelig hvor han spiller neste sesong… Juventus prøver å spille tøft for å presse ned prisen på en spiller de meget gjerne ønsker – og som meget gjerne ønsker seg til dem – så her er det bare for Liverpool å vise at de er sluttet med å «gi bort» spillere billig….

Phillip Degen forsvinner trolig gratis etter sesongen!
Utlånt til Stuttgart før sesongen, og få rynket på nesen av det – men får trolig ikke noe overgangssum for spilleren som kom gratis for noen sesonger siden.. store taktiske feil og fysisk utilpass i forhold til Premier League gjør at vi nok ikke ser ham mer i helrødt på Anfield – og godt er det…

Nabil El Zhar – forsvinner trolig permanent for et mindre beløp etter sesongen.
Utlånt til PAOK Saloniki denne sesongen, og tatt relativt godt vare på sjansene han har fått der – og trolig gjøres avtalen permanent etter sesongen. Spilte samlet 20 kamper for Liverpool, men de fleste som innbytter med bra suksess – men veien inn på laget i en alder av 24 år blir tung neste sesong – og derfor forsvinner han trolig ut døren sammen med en hel rekke andre squad spillere….

Emiliano Insua – kan trolig forvente en overgangssum i størrelsesorden £3m-£4m
Var lenge positivt innstilt til unge Insua – og gjorde sine saker tidvis meget bra – men mangel på høyde, litt tempoproblemer og litt begrensede taktiske ferdigheter gjorde at han oftere og oftere havnet ute av posisjon – og mer en belastning idefensivt. Har sin styrke offensivt, men uten den eksplosive hurtigheten blir det litt for lett… Har uansett vært en meget god signering for Liverpool i kroner og øre – og vil sitte igjen med et greit overskudd på spilleren når spilleren trolig forsvinner permanent etter sesongen. Usikkert om det blir til utlånsklubben Galatasaray, men det ryktes å være flere interessenter.

Kunne fått £5m for ham i august ifjor, om han ikke hadde krevd for mye penger i overgang til Fiorentina. Paul Konchesky var allerede på plass som erstatter (!!) da avtalen kolapset, og ble som følge av dette lånt ut for hele sesongen til Galatasaray.

Brad Jones
Brad Jones ble hentet inn som ny reservekeeper fra Middlesbrough før sesongen, da det ble klart at Diego Cavalieri ønsket seg bort – og således signerte for Cesena i Italia. Brad Jones er landslagskeeper for Australia, men stiller bak Mark Schwarzer fra Fulham i den køen… har hatt en debutsesong å glemme i Liverpool, også på det personlige plan da hans sønn igjen (!!) er rammet av leukemi (blodkreft) ..

Kjemper bak Pepe Reina, og vil for alltid være 2.valget i så måte – og når han har fått sjansen har han ikke akkurat bidratt med trygghet i de bakre rekker.  Har tilbragt siste par månedene av sesongen på utlån i Derby i Championship… det ryktes at en ny utlånsperiode står for tur neste sesong… Scunthorpe… så får tiden vise om det er sannhet i disse ryktene.

Ungarske U21-landslagspeeperen Peter Gulacsi har siste 5 månedene vært ny 2.keeper i Liverpool!http://www.liverpoolfc.tv/team/first-team
(1 besøk idag)

Kontrakt

Alberto Moreno blir ikke enig om ny kontrakt

Publisert

den

Av

Liverpools Alberto Moreno blir ikke enig med Liverpool om ny kontrakt, og kommer høyst sannsynlig til å forlate klubben til sommeren gratis. Det har vært forsøk på å komme til enighet, men klubben skal ha trukket seg tilbake fra forhandlingene – og er forberedt på å la ham gå gratis.

Moreno har ca. 140 kamper for klubben, og er et soleklart andrevalg bak skotten Andrew Robertson på venstrebacken.

Ryktes at Barcelona kan være nytt stoppested…

Les hele artikkelen her

Overgangsrykter

Overgangsrykter: Simon Mignolet til Napoli

Publisert

den

Av

Liverpools Simon Mignolet virker ikke ha noen fremtid på Anfield etter overgangen til Alisson Becker fra Roma denne sommeren. Selv etter tabbene til Loris Karius i Champions League finalen, og en meget svak pre-season for tyskeren har endret på det – slik at Karius vil være 2.keeper på Anfield kommende sesong om ikke noe spesielt skulle skje også på den fronten.

Danny Ward forsvant som kjent til Leicester for å ta opp kampen med Kasper Schmeichel om keepertrøyen der, men det virker som Simon altså vil spille i Serie A kommende sesong – og tar opp hanskene etter tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina som signerte for AC Milan i sommer.

Oppdatert: David Ospina fra Arsenal virker nå å være på lån inn til Napoli, så det virker som overgangen allikevel strander for Mignolet

 

Les hele artikkelen her

Overgangsrykter

Pedro Chirivella allikevel ikke til Rosenborg

Publisert

den

Av

Liverpools unge spanjol Pedro Chirivella har vært linket til Rosenborg siste uken, og klubbene skal også blitt enige om en overgangssum som ville gjort Pedro til den dyreste overgangen til norsk eliteserie noensinne – tilsvarende 38 millioner norske kroner.

Liverpool hadde samtidig forhandlet seg frem til en tilbakekjøpsklausul for Chirivella de neste tre årene, men nå blir det altså ikke noenting av overgangen til de regjerende norske seriemesterne allikevel. Chirivella skal ha fått kalde føtter, og følt at overgangen ikke var riktig for han til syvende og sist…

Chirivella forventes uansett å forlate klubben denne sommeren, men om det blir permanent eller lån – der altså fortsatt usikkert.
Pedro har fortsatt 2 år igjen av kontrakten med Liverpool.

Les hele artikkelen her

Overgangsrykter

Lyon avkrefter kategorisk enighet om Nabil Fekir til Liverpool… #fakenews

Publisert

den

Av

Lyon avkrefter idag i en offisiell melding at det ikke er noen formell avtale om overgang for Nabil Fekir til Liverpool. Opplysningene som skal være kommet frem sent igår kveld er falske – og at kun informasjon som er å finne på Lyon’s offisielle nettsider er å betrakte som autentiske.

Surprise. Surprise

Les hele artikkelen her

Overgangsrykter

Echo: Nabil Fekir klar imorgen

Publisert

den

Av

Liverpool og Michael Edwards personlig har idag gjort store fremskritt vedrørende overgangen til Nabil Fekir fra Lyon – og skal være enige om en avtale på £48,4m + £4,4m i klausuler ved visse kriterier etter samtaler idag.

Fekir er med det franske landslaget, men skal være klar på å gjennomføre medisinsk test i Frankrike imorgen Fredag sammen med representanter fra Liverpools medisinske team.

Jean Michel Aulas skal forøvrig idag gått ut og sagt at Fekir ikke vil signere for en ny klubb før, eller under VM – og at alt må vente til etter verdensmesterskapet i Russland. Fekir på den andre siden har gitt tydelig beskjed om at Liverpool er eneste reelle alternativ, og at en budkrig med lag som Bayern Munchen, etc ikke vil få ham til å endre mening….

Overgangen vil være den tredje overgangen dette vinduet, etter Naby Keïta og Fabinho er klare – og om overgangssummen stemmer – så vil Liverpool effektivt ha brukt alle pengene for Coutinho overgangen på disse tre spillerne – og styrket ettertrykkelig midtbaneleddet inn mot den nye sesongen.

Fokus nå er ventet å ligge på en ny keeper og trolig også en ny midtstopper i tiden fremover – og kanskje også Goncalo Guedes som det har vært mye snakk om.
Goncalo Guedes scoret forøvrig 2 mål i kveldens oppvarmingskamp før VM mot Algerie – i en kamp Portugal vant 3-0.

 

Les hele artikkelen her

Trending