Connect with us

Spillerfokus

Spillerfokus: Emre Can

Publisert

den

Liverpools nyervervelse fra Bayer Leverkusen i sommer – Emre Can – scoret i helgen sitt første mål for Liverpool i 1-2 tapet for Chelsea på Anfield – og gjorde i mine øyne sin beste kamp i den røde drakten – men det er mye å gå på.
Spilleren med det tyrkisk klingende navnet var langt fra den dyreste signeringen, men en av dem jeg kanskje ventet ville ta Premier League med storm tatt hans gode fysikk tatt i betraktning – ihvertfall var det slik jeg betraktet spilleren gjennom uttallige YouTube-videoer i sommer ….

Den Emre Can som vi har sett på Anfield denne sesongen har på ingen imponert meg – da han virker meget tung i steget (men det kan meget vel ha noe med tempoet i Premier League å gjøre opp mot Bundesliga). Emre Can må meget vel tilpasse seg et høyere tempo og mindre tid med ballen enn han har vært vant til – før vi får se hva som virkelig bor i ham.

Can mistet deler av Pre-season med skade, og kanskje ikke helt på topp fysisk ennå – men det er på det rene at den Emre Can jeg har sett på TV virker særdeles dårlig trent kondisjonsmessig – virker helt tom etter 5-6 minutter borte mot City på Etihad tidligere i sesongen etter han kom innpå…. fraløpt og utkjempet den tiden han spilte.. «Hva er det vi har kjøpt her ?» tenkte jeg, men det var vel bare en dårlig dag på jobb – tenkte jeg vel egentlig mest der og da – men inntrykket har hengt med meg i øvrige kamper jeg har sett ham denne sesongen også…

Kampen mot QPR (3-2 seier se video av Can’s prestasjoner over) var heller ikke noe høydare, men han var ihvertfall mer involvert i spillet uten å sette sitt preg på det på noe som helst måte.
Trygge løsninger og så lenge han fikk diktere tempoet fra sin dype midtbanerolle så klarte han seg greit, men det mangler en del «urgency» i spillet etter min mening … noe som nok trygt kan ilegges hele Liverpool anno sesonge 2014/2015… det går for tregt!

Jeg har ikke mistet troen på Emre Can, men det er klart at jeg hadde forventet mer fra han så langt (kanskje urealistisk) på bakgrunn av det jeg har sett av ham tidligere – men når det er sagt så er han altså bare 20-år gammel – og har tiden foran seg – og vil nok bli meget bra med tiden (sikker på det) – men vil han få tilstrekkelig tid til å finne rytmen sin på midtbanen ? Det blir ihvertfall mange kamper denne sesongen – så vi får bruk for hele stallen.

Jeg velger å se i hovedsak på hans siste kamp mot Chelsea i helgen, og der var det ihvertfall langt mer positivt å notere seg (ikke bare fra han) – men tiden frem til Januar må benyttes godt Can.

Show that you Can!

(1 besøk idag)

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Trending