Connect with us

Spillere

Raheem Sterling: Liverpools nye John Barnes i emning?

Publisert

den

Raheem Sterling

Raheem Sterling er har hatt en formidabel utvikling siste 5-6 månedene for Liverpool – og må vel nærmest regnes som sikker på Englands VM-lag til sommeren etter de siste månedenes enorme utvikling! Utviklingen har vært enorm tatt i betraktning at veldig mange begynte å avskrive ham som Liverpool-spiller etter siste halvdel av forrige sesong, og også starten av denne…

Før starten av sesongen 2012/2013 hadde Liverpool inngått en avtale om å produsere en serie beregnet for å promotere klubben i USA – som ble viden kjent som «Being Liverpool»,
I en av episodene som ble vist tar – vår da nye trener Brendan Rodgers – for seg unge Raheem under en treningsøkt under pre-season touren til statene – i ikke akkurat positive ordelag…

Det kan virke som om at beskjeden gikk «rett hjem» – for i starten av sesongen var Sterling jevnlig med i planene til Rodgers – og imponerte kraftig i bl.a hjemmekampen mot Man City (2-2) på Anfield – og så seg forsåvidt ikke tilbake etter dette – før en lei muskelskade satt han en del tilbake sent rundt årsskiftet…

Selvtilliten ut av vinduet….

Borte var plutselig temposkiftene, og ikke minst selvtillite samtidig som Liverpool gikk til innkjøp av andre offensive spillere som Daniel Sturridge & Philipe Coutinho… spilletiden tørket med andre ord opp resten av sesongen…. Offisielle versjonen ble at Sterling slet med en skade, og at Liverpool ville vært forsiktig med det unge talentet fremover for å unngå tidlige og langvarige problemer som spillere med eksplosiv muskulatur ofte sliter med gjennom karrieren…

Når sesongen 2013/2014 ble sparket igang var Sterling på plass på benken mot Stoke (1-0) – og selv om han kom innpå mot slutten av kampen virket han veik i duellspillet – og uten den samme hurtigheten han hadde blitt kjent for… var det tidligere oppsiktsvekkende spillet bare et blaff ?

Neste kamp mot Aston Villa borte (1-0) var Sterling med på benken, men ble ikke benyttet selv om dette utviklet seg til en kamp hvor raske kontringer var noe vi kunne nyttet oss av – men uten at Sterling ble naturlig foretrukket av den grunn….

Neste kamp mot Notts County (4-2) etter ekstraomganger ble Sterling – ikke overraskende – foretrukket fra start hjemme på Anfield – for å hvile enkelte sentrale spillere. Riktignok scoret unge Raheem 1-0 målet med en herlig avslutning og forsering inn i feltet til Notts County, men alt i alt så var det noe i denne kampen som vekket meg…

Sterling som høyreback…

Aly Cissokho fikk sin debut for Liverpool på Anfield (spilte noen minutter mot Villa borte kampen før), men måtte tidlig ut med skade – og når også Daniel Agger måtte ut på båre iløpet av kampen, og Kolo Toure med strekk i ekstraomgangene – måtte Raheem spille høyreback og Liverpool med 10-mann siden alle byttene var brukt opp….

Sterling fikk tidlig gult kort på backen, men hadde mange fine flotte og offensive involveringer – og bidro sitt til at Liverpool klarte å avgjøre kampen… gode taklinger og flink i gjenvinningsfasen – nye elementer til Sterlings spill som undertegnede ikke hadde sett tidligere.. Disiplin og styrke i duellspillet var ikke akkurat Sterlings varemerke. Oppgaven på backplass siste 30 min av kampen ble løst over all forventning!

De neste par kampene var Sterling mer en perifer bidragsyter for Liverpool, og de gangene han fikk sjansen var den enten for kort til å gjøre seg bemerket – eller at Sterling ikke maktet å sette sitt preg… begynte tiden å renne ut for den unge engelskmannen ?

Vendepunktet kom hjemme mot Norwich…

Vendepunktet for Sterling var hjemmekampen mot Norwich (5-1) som forøvrig trolig huskes best for Suarez sine fire fantastiske mål… Liverpool hadde kampen tidligere spilt svært svakt (inkl. Sterling) borte mot Hull (tap 3-1) – og Sterling fikk sjansen til å revansjere seg hjemme på Anfield – og det ble gjort til gangs. Sterling virker som en helt annen spiller – og siden har den Sterling ikke sett seg tilbake…

Sterling har siden denne dag vært en åpenbaring i den offensive spillet, og sammen med Coutinho, Suarez og Sturridge utgjør han en fryktinngytende kvartett. Unge Raheem spiller nå plutselig med en selvtillit og frekkhet i spillet sitt som er herlig å se, står godt fysisk mot de aller fleste, skjermer ballen fortreffelig, og utnytter hurtigheten sin meget bra. Sterling er flinkere og flinkere til å finne de rette posisjonene på banen – han har funnet seg selv og sin plass i laget – med rette. Borte er spørsmålene om hvorvidt ikke Jordon Ibe burde fått vise seg frem istedenfor – og tellende nok er Ibe for tiden utlånt til Birmingham for å få kamperfaring (gjør det bra) – for slik Sterling spiller nå er det ikke plass til begge to uansett….

Sterling – vår nye John Barnes…?

Det er farlig å trekke sammenligninger, men slik Sterling har spilt de siste månedene får jeg flere og flere assosiasjoner til min all time største Liverpoolhelt – John Barnes…  Sterling har ikke oppnådd noe ennå sammenlignet med «Digger» – men fortsetter han utviklingen fremover – er det ikke et spørsmål OM Sterling blir en stor stjerne i Liverpool, men snarere NÅR Sterling for alvor blir anerkjent som en formidabel angrepsspiller for Liverpool. Vi er særdeles heldige som har Luis Suarez og Daniel Sturridge i laget vårt idag, men det er ting som tyder på at Sterling akter å fortsatt være med på leken fremover!

Det er en fryd å se på Sterling spille fotball om dagen – og kampen mot Southampton i helgen viste at Raheem kan med suksess bekle flere roller enn bare kant – hans inntreden i 10’er rollen for Coutinho var imponerende… legger vi dette til hans imponerende opptredner som «makeshift» høyreback i enkelte kamper denne sesongen – så har vi en spiller som blir mer og mer komplett for hver dag som går….

Krysser fingrer og tær for at utviklingen fortsetter videre fremover. Hvilket scoop Liverpool virker å ha gjort da de signerte spilleren fra QPR for £500.000 i 2012!

(1 besøk idag)

Aktuelt

Intervju: Trent Alexander-Arnold snakker om lagkompisene

Trent åpner opp om lagkammeratene sine…

Publisert

den

Av

Trent Alexander-Arnold snakker om lagkompisene sine, deriblant. Adam Lallana, Roberto Firmino og Andrew Robertson.

Trent har fått sitt store gjennombrudd i Liverpool denne sesongen, og kvartfinalekampene mot Manchester City var virkelig det store gjennombruddet. Måten Alexander-Arnold håndterte Leroy Sane på var imponerende av den unge scouseren.

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Ray Houghton: -Alberto Moreno må begynne gjøre ting enkelt!

Publisert

den

Av

Liverpool har slitt stort denne sesongen, og nær samtlige nyervervelser i sommer har til gode å overbevise i den røde trøyen. Ingen av kjøpene i sommer har imponert nevneverdig, med unntak av i enkeltkamper (som mot Tottenham på White Hart Lane i August) – og nå tar Liverpool-legenden Ray Houghton til orde for at Liverpool trenger å gå «back to basics»..

Houghton er spesielt kritisk til Alberto Moreno (fortjent !?) og mener at han trenger å jobbe med måten han angriper fremover på fra backen – da han til tiden ligner med en ving enn en venstreback og laget lider av tomrommet Moreno etterlater seg fremover – ved at han for ofte mister ballen eller tar andre feilvalg fremover. Liverpool trenger å gjøre ting enklere for å komme ut av den aldri så lille krisen klubben befinner seg i – slutte å overkomplisere deler av spillet sitt!

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Et forsvar til besvær..

Publisert

den

Av

Liverpool var hadde en fantastisk sesong forrige sesong hvor laget ble det første laget som passerer 100-målsgrensen og ikke ender opp med ligatrofeet i England – noensinne! Hadde vi bare kunnet vært i rute til tilsvarende denne sesongen hadde det kanskje ikke sett så ille ut, men faktum er at vi pr. idag har tre spisser – Balotelli, Borini & Lambert –  som samlet har nær 1000 spilte minutter mellom seg i Premier League – uten å score et eneste mål så langt…. da blir det også langt større press på forsvaret – som i likhet med forrige sesong er svært så gavmildt denne sesongen… tilsvarende periode ifjor endte med 10 baklengs, mens vi allerede har rukket 15 baklengs så langt i år – bare i Premier League!

Forsvaret har blitt forsterket med Alberto Moreno, Javier Manquillo og ikke minst Dejan Lovren – og spesielt sistnevnte var det stilt store forventninger til. Dejan som hadde en svært god Anfield debut hjemme mot Borussia Dortmund i 4-0 seieren før sesongen – men etter dette har fremstått svært usikkert, og er pr. idag den Premier League forsvareren med flest personlige feil til dags dato…. Riktignok ikke noen av dem direkte ført til baklengs, men det hjelper jo heller ikke at 2 av de øvrige 9 på topp 10 listen også er Liverpool-spillere…. Alberto Moreno har vært involvert negativt defensivt i forbindelse med spesielt 2 baklengsmål (Man City og Newcastle borte), og sistemann Martin Skrtel fjorårets «selvmålkonge» – med 4 selvmål….

Alt er ikke bare forsvarets feil selvsagt, men når laget slipper inn dødballmål omtrent hver eneste kamp denne sesongen er det nærliggende å tro at organiseringen i den bakre fireren ikke er god – og at samhandlingen ikke er slik den burde være…. Midtbanen til Liverpool har ikke hengt sammen i høst slik vi var vant med forrige sesong – det er ingen av fjorårets store spillere Henderson, Gerrard eller Coutinho som har kommet skikkelig idag ennå – kanskje med unntak av Coutinho som har virket skarp den siste tiden (uforståelig for meg at han alltid er en av de første som blir byttet ut – også når vi jakter mål og Coutinho tydelig virker å ha mer å gi).

Forsvaret til Liverpool blir nok denne sesongen også langt mer satt på prøver enn i fjor, da motstanderen var mer interessert i å forsvare seg mot Sterling, Sturrige, Suarez og Coutinho offensivt – men med Sturridge skadet omtrent hele sesongen så langt, og Suarez på plass i Barcelona & en Coutinho ute av form – og Sterling med en litt dalende formkurve… så blir det tynt fremover. Når også vi til tider har spilt med én spiss – den mer statiske Mario Balotelli på topp – så våger også motstanderen mer fremover med backer, og forsvarslinjen deres ligger høyere… mindre rom for midtbanen å spille seg gjennom… blir mer sidelengs og baklengs når vi har ballen – og ikke minst mye mindre tid og rom siden det blir tettere..

Mye av løsningen ligger tror jeg i at laget klarer å løfte seg høyere, og for å gjøre det trenger vi flere offensive strenger å spille på enn bare Balotelli og til tider Sterling… Vi trenger tempo, og stresse motstanderen til ikke å orke å legge for stort press på vår bakre firer – få oss til å flytte opp backene, og skape overtall på kant, etc… Nå blir det stykkevis og delt hele veien – backene går fremover, men virker på langt nær at samhandlingen med kantspillere / offensive spillere er der (kanskje ikke å forvente siden både Moreno og Manquillo er ferske på laget) .

Personlig synes jeg Chelsea kampen var et steg i riktig retning – men ikke stort mer enn det. Forsvarsspillet var under enhver kritikk spesielt ved 2-1 målet til Costa (hva er det Glen Johnson driver med !!!) Coutinho som høyreback, og Johnson på tur, og mer opptatt av å russle og påberope seg offside og kast … spill til dommeren blåser er det trenere som prenter inn i hodene på unge spillere fra dag en omtrent – det burde ikke være nødvendig i en alder av 30+….

Liverpool må raskt finne tilbake til taktene fra ifjor, men vi må gjøre det ved å våge å angripe og fylle på med folk fremover – for å få motstanderen til å avstå fra å fylle opp fremover hos oss.. Vi må ta komandoen og autoriteten i kampene våre tilbake, og spesielt på hjemmebane! Forrige sesong gikk vi rett i strupen på motstanderne – nå lurer vi ofte på hva som kommer fra de først…

Vi slipper inn mål an mass på dødballer, og er impotent foran mål på offensive dødballer… disse tingene henger ofte sammen.. klarer du ikke være først på ballen i eget felt, så er du det gjerne ikke heller når du går opp i motstanderens felt…
Vi scoret drøssevis med dødballmål ifjor – kan omtrent bare erindre Dejan Lovren mot Swansea i cupen som eneste dødballmål i år……

Angrep er det beste forsvar – og det vil også gjøre forsvaret bedre (godt)

Les hele artikkelen her

Spillere

Fowler om Rickie Lambert

Publisert

den

Av

Hør Fowler prate om Liverpools nye £4,5m spiss Rickie Lambert fra Southampton

Les hele artikkelen her

Player To Watch

Joao Carlos Teixeira: En mann å følge med argusøyne neste sesong. One to watch!

Publisert

den

Av

João Carlos Teixeira

At Liverpool har en fantastisk rekke av lovende unggutter på vei opp og frem mot A-laget – er etterhvert godt kjent blant mange. Ikke alle er like interessert i, eller har mulighet til å følge ungdomslagene til Liverpool like tett som A-laget selvsagt – men de som har det har gjerne allerede notert seg navnet Joao Carlos Teixeira allerede…

Noen uker tilbake fikk Teixeira sin debut for Liverpools A-lag borte mot Fulham, og gjorde sine saker meget bra – og blitt belønnet med en plass på benken kampene siden da.

Gerrard gikk også i etterkant ut å sa at det bare var et spørsmål om NÅR – den unge portugiser ville få sjansen. Spillerne har sett potensialet og hva han har gjort på trening over lengre tid.

Interessant nok har Liverpools nummer 53 tatt plassen til den spanske nysigneringen Luis Alberto de siste ukene – og hva det vil ha og si for fremtiden til Luis Alberto vites ikke – men akkurat nå virker Teixeira å yte større tillit enn Alberto (om Luis i det hele tatt har hatt noen tillit hos Rodgers er et annet sopørsmål).

Personlig tror jeg Teixeira virker å være en mann for fremtiden for Liverpool – da han besitter utrolig god nærkontroll og blikk for spillet. De første minuttene hans for Liverpool på Craven Cottage var gode, og virket ikke å ha problemet med å ta «nivået»…

Spennende å se hva innspurten gir av tillit – men det er lov å forvente hyppigere spilletid for Joao Carlos neste sesong – om han holder seg skadefri.

Skader var en medvirkende årsak til at han kom til Liverpool – da han allerede var regnet som et svært stort talent i Sporting Lisboa – men en trøblete ryggskade sammen med økonomiske problemer i den portugisiske hovedstadsklubben gjorde at man takket ja da Liverpool la £1m på bordet for et par sesonger siden.

Akkurat nå virker det som om gamblingen er i ferd med å bære frukter!

Les hele artikkelen her

Trending