Connect with us

Spillere

Glen Johnson: To keep or not to keep ?

Liverpool har ennå tilgode å inngå forhandlinger om ny kontrakt med Glen Johnson – og det store spørsmålet er om ikke tiden begynner å renne ut for Glen på Anfield.

Publisert

den

Glen Johnson

Liverpool har ennå tilgode å inngå forhandlinger om ny kontrakt med Glen Johnson – og det store spørsmålet er om ikke tiden begynner å renne ut for Glen på Anfield. Spilleren tar en stor del av lønningsposen, og sålangt denne sesongen – spesielt – har ikke prestasjonene stått på langt nær i stil med hva man burde kunne forvente. Riktignok har Glen slitt med noe skadeproblemer, men det virker som om spekulasjonene rundt hans fremtid på Anfield muligens påvirker ham negativt….?

Glen Johnson er på en £110.000 pr. uke kontrakt ut neste sesong – men det spørs om spilleren blir å finne på Anfield når sesongen 2014/2015 sparkes igang igjen i August – da Liverpool trolig vil ønske å selge spilleren til sommeren, enn å risikere å miste ham gratis på Bosman sommeren 2015… Liverpool vil nok ønske primært å ha Glen Johnson med videre med tanke på potensiell Champions League spill neste sesong, men det hele vil trolig avhenge av om spilleren finner seg i et lønnskutt.

Liverpool har nylig inngått en ny lukrativ avtale verdt £200.000 pr. uke med Luis Suarez (ikke sammenlignbart forøvrig), og således kan dette by på problemer i forhandlingene med den engelske landslagsbacken – selv om Johnson uansett ikke kan forvente slike summer, er han nok ikke beredt på å ofre sin lukrative lønn!

Det ryktes at Johnson – på tross av meldingene fra Glen selv – allerede har hatt innledende samtaler med ledelsen på Anfield om en ny kontrakt, hvorpå han ble forespeilet en reduksjon i lønn om han ønsket å fortsatt bli værende – backen bare skal ha smilt og forlatt rommet sammen med sin agent…

Øvrige ubekreftede rykter har gått på at Liverpool har pratet med agentene til snart kontraktsløse Bacary Sagna fra Arsenal – er dette en spiller som er ønsket på Anfield ? Bedre enn Johnson alternativet ? Blir trolig ikke stort rimeligere i lønn ?

(1 besøk idag)

Aktuelt

Intervju: Trent Alexander-Arnold snakker om lagkompisene

Trent åpner opp om lagkammeratene sine…

Publisert

den

Av

Trent Alexander-Arnold snakker om lagkompisene sine, deriblant. Adam Lallana, Roberto Firmino og Andrew Robertson.

Trent har fått sitt store gjennombrudd i Liverpool denne sesongen, og kvartfinalekampene mot Manchester City var virkelig det store gjennombruddet. Måten Alexander-Arnold håndterte Leroy Sane på var imponerende av den unge scouseren.

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Ray Houghton: -Alberto Moreno må begynne gjøre ting enkelt!

Publisert

den

Av

Liverpool har slitt stort denne sesongen, og nær samtlige nyervervelser i sommer har til gode å overbevise i den røde trøyen. Ingen av kjøpene i sommer har imponert nevneverdig, med unntak av i enkeltkamper (som mot Tottenham på White Hart Lane i August) – og nå tar Liverpool-legenden Ray Houghton til orde for at Liverpool trenger å gå «back to basics»..

Houghton er spesielt kritisk til Alberto Moreno (fortjent !?) og mener at han trenger å jobbe med måten han angriper fremover på fra backen – da han til tiden ligner med en ving enn en venstreback og laget lider av tomrommet Moreno etterlater seg fremover – ved at han for ofte mister ballen eller tar andre feilvalg fremover. Liverpool trenger å gjøre ting enklere for å komme ut av den aldri så lille krisen klubben befinner seg i – slutte å overkomplisere deler av spillet sitt!

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Et forsvar til besvær..

Publisert

den

Av

Liverpool var hadde en fantastisk sesong forrige sesong hvor laget ble det første laget som passerer 100-målsgrensen og ikke ender opp med ligatrofeet i England – noensinne! Hadde vi bare kunnet vært i rute til tilsvarende denne sesongen hadde det kanskje ikke sett så ille ut, men faktum er at vi pr. idag har tre spisser – Balotelli, Borini & Lambert –  som samlet har nær 1000 spilte minutter mellom seg i Premier League – uten å score et eneste mål så langt…. da blir det også langt større press på forsvaret – som i likhet med forrige sesong er svært så gavmildt denne sesongen… tilsvarende periode ifjor endte med 10 baklengs, mens vi allerede har rukket 15 baklengs så langt i år – bare i Premier League!

Forsvaret har blitt forsterket med Alberto Moreno, Javier Manquillo og ikke minst Dejan Lovren – og spesielt sistnevnte var det stilt store forventninger til. Dejan som hadde en svært god Anfield debut hjemme mot Borussia Dortmund i 4-0 seieren før sesongen – men etter dette har fremstått svært usikkert, og er pr. idag den Premier League forsvareren med flest personlige feil til dags dato…. Riktignok ikke noen av dem direkte ført til baklengs, men det hjelper jo heller ikke at 2 av de øvrige 9 på topp 10 listen også er Liverpool-spillere…. Alberto Moreno har vært involvert negativt defensivt i forbindelse med spesielt 2 baklengsmål (Man City og Newcastle borte), og sistemann Martin Skrtel fjorårets «selvmålkonge» – med 4 selvmål….

Alt er ikke bare forsvarets feil selvsagt, men når laget slipper inn dødballmål omtrent hver eneste kamp denne sesongen er det nærliggende å tro at organiseringen i den bakre fireren ikke er god – og at samhandlingen ikke er slik den burde være…. Midtbanen til Liverpool har ikke hengt sammen i høst slik vi var vant med forrige sesong – det er ingen av fjorårets store spillere Henderson, Gerrard eller Coutinho som har kommet skikkelig idag ennå – kanskje med unntak av Coutinho som har virket skarp den siste tiden (uforståelig for meg at han alltid er en av de første som blir byttet ut – også når vi jakter mål og Coutinho tydelig virker å ha mer å gi).

Forsvaret til Liverpool blir nok denne sesongen også langt mer satt på prøver enn i fjor, da motstanderen var mer interessert i å forsvare seg mot Sterling, Sturrige, Suarez og Coutinho offensivt – men med Sturridge skadet omtrent hele sesongen så langt, og Suarez på plass i Barcelona & en Coutinho ute av form – og Sterling med en litt dalende formkurve… så blir det tynt fremover. Når også vi til tider har spilt med én spiss – den mer statiske Mario Balotelli på topp – så våger også motstanderen mer fremover med backer, og forsvarslinjen deres ligger høyere… mindre rom for midtbanen å spille seg gjennom… blir mer sidelengs og baklengs når vi har ballen – og ikke minst mye mindre tid og rom siden det blir tettere..

Mye av løsningen ligger tror jeg i at laget klarer å løfte seg høyere, og for å gjøre det trenger vi flere offensive strenger å spille på enn bare Balotelli og til tider Sterling… Vi trenger tempo, og stresse motstanderen til ikke å orke å legge for stort press på vår bakre firer – få oss til å flytte opp backene, og skape overtall på kant, etc… Nå blir det stykkevis og delt hele veien – backene går fremover, men virker på langt nær at samhandlingen med kantspillere / offensive spillere er der (kanskje ikke å forvente siden både Moreno og Manquillo er ferske på laget) .

Personlig synes jeg Chelsea kampen var et steg i riktig retning – men ikke stort mer enn det. Forsvarsspillet var under enhver kritikk spesielt ved 2-1 målet til Costa (hva er det Glen Johnson driver med !!!) Coutinho som høyreback, og Johnson på tur, og mer opptatt av å russle og påberope seg offside og kast … spill til dommeren blåser er det trenere som prenter inn i hodene på unge spillere fra dag en omtrent – det burde ikke være nødvendig i en alder av 30+….

Liverpool må raskt finne tilbake til taktene fra ifjor, men vi må gjøre det ved å våge å angripe og fylle på med folk fremover – for å få motstanderen til å avstå fra å fylle opp fremover hos oss.. Vi må ta komandoen og autoriteten i kampene våre tilbake, og spesielt på hjemmebane! Forrige sesong gikk vi rett i strupen på motstanderne – nå lurer vi ofte på hva som kommer fra de først…

Vi slipper inn mål an mass på dødballer, og er impotent foran mål på offensive dødballer… disse tingene henger ofte sammen.. klarer du ikke være først på ballen i eget felt, så er du det gjerne ikke heller når du går opp i motstanderens felt…
Vi scoret drøssevis med dødballmål ifjor – kan omtrent bare erindre Dejan Lovren mot Swansea i cupen som eneste dødballmål i år……

Angrep er det beste forsvar – og det vil også gjøre forsvaret bedre (godt)

Les hele artikkelen her

Spillere

Fowler om Rickie Lambert

Publisert

den

Av

Hør Fowler prate om Liverpools nye £4,5m spiss Rickie Lambert fra Southampton

Les hele artikkelen her

Player To Watch

Joao Carlos Teixeira: En mann å følge med argusøyne neste sesong. One to watch!

Publisert

den

Av

João Carlos Teixeira

At Liverpool har en fantastisk rekke av lovende unggutter på vei opp og frem mot A-laget – er etterhvert godt kjent blant mange. Ikke alle er like interessert i, eller har mulighet til å følge ungdomslagene til Liverpool like tett som A-laget selvsagt – men de som har det har gjerne allerede notert seg navnet Joao Carlos Teixeira allerede…

Noen uker tilbake fikk Teixeira sin debut for Liverpools A-lag borte mot Fulham, og gjorde sine saker meget bra – og blitt belønnet med en plass på benken kampene siden da.

Gerrard gikk også i etterkant ut å sa at det bare var et spørsmål om NÅR – den unge portugiser ville få sjansen. Spillerne har sett potensialet og hva han har gjort på trening over lengre tid.

Interessant nok har Liverpools nummer 53 tatt plassen til den spanske nysigneringen Luis Alberto de siste ukene – og hva det vil ha og si for fremtiden til Luis Alberto vites ikke – men akkurat nå virker Teixeira å yte større tillit enn Alberto (om Luis i det hele tatt har hatt noen tillit hos Rodgers er et annet sopørsmål).

Personlig tror jeg Teixeira virker å være en mann for fremtiden for Liverpool – da han besitter utrolig god nærkontroll og blikk for spillet. De første minuttene hans for Liverpool på Craven Cottage var gode, og virket ikke å ha problemet med å ta «nivået»…

Spennende å se hva innspurten gir av tillit – men det er lov å forvente hyppigere spilletid for Joao Carlos neste sesong – om han holder seg skadefri.

Skader var en medvirkende årsak til at han kom til Liverpool – da han allerede var regnet som et svært stort talent i Sporting Lisboa – men en trøblete ryggskade sammen med økonomiske problemer i den portugisiske hovedstadsklubben gjorde at man takket ja da Liverpool la £1m på bordet for et par sesonger siden.

Akkurat nå virker det som om gamblingen er i ferd med å bære frukter!

Les hele artikkelen her

Trending