Connect with us

Anbefales

Lucas Leiva – begynner han endelig å vise seg £6m verdig ?

Lucas Leiva – er han endelig på vei til å vise hvorfor han ble hentet fra Gremio for £6m ?

Publisert

den

Lucas Leiva | Liverpool FC

Lucas Leiva har aldri vært en av mine favorittspillere, og stort sett hver gang han har vært ført opp i lagoppstillingen til Liverpool – har det vært etterfulgt med et dypt *sukk* fra de aller fleste Liverpool-supportere – undertegnede inkludert. Alltid sent ute i duellene, pasninger som går bakover og sidelengs istedenfor lengderetningen, treg i avleveringene, m.m – dette har vært typiske karakteristikker av den unge brassen fra hans tid på Anfield så langt…

Christian Poulsen | Liverpool FC

Christian Poulsen

Lucas passet aldri sammen med Mascherano på midten, og ved siden av Javier ble Lucas virkelig seende ut som en lilleputtspiller – men etter at Masche forsvant fra Anfield til Barcelona i sommer, kom danske Christian Poulsen fra Juventus og var beregnet som erstatter for Mascherano – men har virkelig floppet i Torben Piechnik klassen så langt….

Har dette kommet som en velsignelse for unge Lucas ? Har det flyttet fokuset fra fansen bort fra Lucas tilstrekkelig til at han har fått ro til å sette spillet sitt ? Tror nok egentlig ikke svaret er så enkelt som det, men helt klart vært en langt mer positiv Lucas denne sesongen.

Utfordringen til Lucas nå er å holde seg stabilt på nivået han har levert de siste kampene – for han er sakte men sikkert «i ferd med å vise kvaliteter som Liverpool virkelig trenger» – sa jeg virkelig det ? I helgens kamp mot Chelsea var Lucas Leiva – min personlige Man of the Match – og det sier litt når alt fokus har vært på Fernando Torres og hans 2 fantastiske scoringer – men Lucas var i mine øyne stor igår!!!

De siste kampene har han vist tendenser til å finne sin egen identitet på banen – og kanksje var avgangen til Mascherano og floppen Poulsen hva som skulle til for at han endelig begynte å blomstre – når han stadig oftere har vært nevnt som «et av klubbens største vrakgods»…

Gode løp i lengderetningen, nest sist på pasninger som fører til mål, presise pasninger i bakrommet, helhjertet defensiv jobbing uten å gi fra seg på langt nær like mange frispark som tidligere, gir «aldri» fra seg ballen… Mer av det samme i fremtiden – og du vil fullføre en av tidenes snuoperasjoner i forhold til tillit fra Liverpool-fansen.

All respekt for at Lucas har fokusert på fotballen med all den ufine kritikken han har måttet leve med disse 3 årene – meg inkludert – men spiser gladelig i meg all kritikk, hvis mannen fortsetter i det sporet han er på nå!

Lucas Leiva – et av sesongens største lyspunkt med Liverpool øyne sålangt – ihvertfall mine!

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending