Connect with us

Anbefales

Liverpool FC ved et veiskille

Publisert

den

Sesongen 2009/2010 er på vei mot slutten – dette som skulle være sesongen da vi virkelig skulle ta steget opp på toppen av Premier League – men det var vel aldri meningen at så skulle skje var det ?

Allerede før sesongen startet var jeg selv ytterst skeptisk, selv om venner og alle rundt sa at var sjansen der – nå var det bare å gripe den… Liverpool var på vei opp – trodde mange – men faktum er at siden de «nye» eierne kom inn har Liverpool bare gått en vei, og det er tilbake..

Xabi Alonso

Fjorårssesongen var en stor opptur, og med en Xabi Alonso i storform – styrte vi kampene – vi kontret og scoret for morro skyld – alt var egentlig rosenrødt. Håpet i det lengste at Xabi skulle legge skuffelsen over Benitez sitt forsøk på å erstatte ham med Gareth Barry pre-season før – til side, og fortsette fremgangen..

Jeg tror de fleste Liverpool-fans forstår Xabi sitt valg, og da Real Madrid begynte å strø rundt seg med monopolpengene sine, og handlet inn Kaka, Ronaldo, Benzema, m.m – og turen kom til Xabi var valget egentlig gitt… hvorfor skulle han bli å spille for en manager som tidligere hadde ønsket å selge ham ? Du skal være rød tvers igjennom om du skal kunne motstå en slik mulighet.. Liverpool måtte bare prøve å få mest mulig for ham – og £30m er til dags dato den største overgangen noensinne for en Liverpool-spiller – men penger er ikke alt –

Hva skjer med forsvaret til Liverpool ?

Ut døren sammen med Alonso gikk Alvaro Arbeloa – en stabil og anvendelig forsvarsspiller som var bedre defensivt enn offensivt – men var står frem som et knallkjøp av Benitez, og ville uansett bli savnet. Glen Johnson ble hentet inn for å erstatte ham, og har til dels gjort det – men i en sesong når det har haglet med skader i forsvar, har ikke Glen Johnson bidratt til stabilitet i forsvar – snarere tvert imot.

Glen Johnson er en knallforsterkning – forstå meg rett – men slik jeg ser det trenger Liverpool mer tempo blant midtstopperne for å utnytte  Johnson sin store styrke – nemlig det offensive registeret – uten å kompromittere den defensive tryggheten i laget. Slik laget spiller idag, blir midtstopperne liggende for dypt, slik at når Johnson går på løp – blir det store rom for motstanderne å utnytte.

Liverpool trenger seriøst å få en hurtigere og mer spillende midtstopper inn istedenfor Jamie Carragher. Carragher har vært en bauta i forsvaret til Liverpool i en år-rekke, men han blir tyngre og tyngre i steget – gjør flere og flere feil – og samtidig pøser han bare ballen unna med en gang han er litt under press.

Midtbanen til Liverpool er for baktung i sentrallinjen

Ellers er det tydelig at partnerskapet mellom Lucas & Mascherano ikke fungerer optimalt. Javier Mascherano har måttet ta steget frem og bidra mer i det offensive spillet denne sesongen etter at Xabi forsvant, men er på langt nær like kreativ. Lucas Leiva har hatt sin beste sesong i Liverpool-trøyen inneværende sesong, men han har ikke det store tempoet i kroppen – og selv om han slår greie pasninger og jobber iherdig – så blir det liksom for tynt. Problemet til Lucas er at hans temposvakhet gjør at han enten blir liggende for dypt, eller for langt fremme, slik at det går utover balansen i midtbaneleddet.

Liverpool erstattet Xabi Alonso altså med Alberto Aquilani – men han har grunnet skader og sykdom ikke realistisk sett fått sjansen til å sette Premier League i lys lue med sitt spill – og når han har vært tilgjengelig har han i for stor grad blitt oversett av Rafael Benitez grunnet redsel for flere skader i potensielle typiske engelske knokkelkamper..(?) .. vel nå er det riktignok en del av de i Premier League, så hvorfor kjøpte han så Aquilani i første omgang hvis han ikke tør satse på ham i disse kampene ?

Liverpool’s ungdomssatsing

Liverpool satser tungt på å hente inn unge talenter lokalt, og globalt for tiden – og det er nå viktig at Rafael Benitez viser at disse vil bli satset på. Nylig hentet Liverpool inn 15-år gamle Raheem Sterling fra Queens Park Rangers – en spiller som blir sammenlignet med med Arsenals Theo Walcott. Utrolig rask, god med begge bein, teknisk og målfarlig (noe han også beviste i sin første kamp 4-3 seieren med U18 laget, da han scoret et flott mål). Det er spennende at slike spillere ønsker å spille for Liverpool, men det er nå ekstra viktig at Liverpool viser evne til å gi disse spillerne sjansen mer enn 10-15 minutter i en og annen Ligacup-kamp.

Vi har mange lovende spillere i Liverpool FC idag, bl.a nevnte Daniel Pacheco (spiss), David Amoo (spiss/ving), Lauri Dalla Valle (spiss), Raheem Sterling (midtbane/ving) & André Wisdom (forsvar) for å nevne noen. Det må nå bli slutt på å hente inn dyre spillere fra 2. eller 3.hylle – når vi har «minst like gode spillere» til langt lavere lønninger i klubben allerede… fordelen med de som allerede er der, er at de kjenner klubben – og spillestilen.

En spiller som Philipp Degen er et typisk eksempel på hva som er galt i Liverpool om dagen. Hvorfor han holder en spiller som Martin Kelly på benken er meg en gåte – håper bare han blir en av flere som får reisepass etter årets utrolig skuffende sesong.

Liverpool trenger tenke nytt og de trenger nytt blod! Flere spillere må bort, og noen flere må inn – men det må altså være slutt på å handle inn i dyre dommer på spillere som rett og slett ikke holder høyt nok nivå!

En opprenskning må til i Liverpool

Hva som skjer etter sesongen er umulig for oss utenfor kontorene i Anfield L4 å forestille seg, men det vil trolig skje mye med stallen til Liverpool neste sesong. Posisjonen til Rafael Benitez kan meget gjerne også bli ekstremt vanskelig, men redningen der er trolig at eierne ikke har råd til å sparke ham… Skulle Benitez få fortsette neste sesong, bør han etter min mening ta en seriøs titt på følgende spillere i troppen…

Albert Riera – forsvinner trolig til russisk fotball iløpet av noen uker allerede etter å ha effektivt signert sin egen avskjedssøknad med angrep på egen lagkammerat på trening, samt hans ikke fullt så heldige radiointervju forrige uke.
Antatt overgangssum:  £6m ved overgang til CSKA Mosvka.

Philip Degen – hva i svarteste Rafael Benitez tenkte på da han hentet mannen fra tysk Bundesliga til Liverpool kan man bare spørre seg. Han har hatt et par ok kamper, men ellers har han vist seg som er stor vits blant egne og rival supportere. Har stort sett vært skadet fra ende til annen under hans opphold på Anfield – og vil ikke bli savnet. Kan umulig se for meg at han får fortsette etter denne sesongen. Han kom gratis som Bosman spiller, og vil ikke ha kostet mer enn lønnen  – men det blir jo en betydelig sum det også. Degen er relativt hurtig – og der stopper det!
Antatt overgangssum: £1m ved overgang tilbake til Budesliga hvor han (forstå det den som kan) fremdeles har en relativt høy stjerne.

Fabio Aurelio – mannen går stort sett gjennom 2-3 måneder hver sesong med rehabilitering for sin ultrasensitive lårmuskulatur og andre bløtdeler i kroppen. PÅ sitt beste i Liverpool har han vært en habil og bra spiller, men han er for mye skadet til å få mer enn en kraftig prestasjonsrettet kontrakt – hvis han i det hele tatt igjen blir tilbudt en – han avslo en tilsvarende før sesongen, og sesongen 2009/2010 blir trolig den siste for Fabio på Anfield.
Antatt overgangssum:  Gratis på Bosman

Charles Itandje – gidder ikke bruke mye tid og ressurser på ham, og ikke trenger Liverpool det heller. Etter den klønete opptredenen under Hillsborough markeringen, er han erklært uønsket både på Anfield og Merseyside generelt.
Antatt overgangssum: £250.000 til Kavala i Hellas (spiller fast der nå) – mulig også gratis

Nabil El Zhar – personlig synes jeg Nabil har gjort sine saker bra de gangene han har fått sjansen, og denne sesongen har vært i likhet med svært mange av hans lagkammerater et eneste stort skademareritt. Kom tilbake på banen like før jul, og ikke klart å spille seg inn i førstelagstroppen siden da. Forsvinner trolig etter sesongen, da han ikke heller lengre kan titulere seg med «ung-og-lovende» lengre som 24 år.
Antatt overgangssum: £750.000

Damien Plessis – tok Premier League med storm da han debuterte borte mot Arsenal for et par-tre sesonger siden, men har siden siden mislykkes i å leve opp til hypen som ble viet ham. Den raske suksessen med MoM på Emirates gikk trolig til hodet på unge Damien. Han har potensiale, men vil neppe bli vurdert som god nok for å være med å klatre mot toppen igjen. Lazio har vist interesse for Plessis tidligere denne sesongen, og får Liverpool et greit tilbud på ham, lar de han nok gå.
Antatt overgangssum: £1.3m (muligens til italiensk fotball)

Ryan Babel – den unge nederlenderen ble kåret til årets unge spiller i Liverpool i sin første sesong for laget, men har siden hatt problemer med å vise sitt sanne potensiale på banen. Har slitt med å finne seg tilrette i en fast posisjon, og regner seg selv som spiss – men der vegrer Benitez med å bruke ham, grunnet hans horrible «hold-up-play». Han kostet £11m da han kom, og vil trolig koste en annen klubb rundt £9m (Birmingham hadde bud akseptert på denne summen i Januar, men Babel takket selv nei).
Babel har hatt et oppsving siste ukene, og virket langt mer på hugget og interessert i å jobbe for laget – og kanskje kan han ha en fremtid allikevel ? Vi tror egentlig at får Babel et godt VM, ligger forholdene til rette for at han forsvinner for en god sum.
Skulle dette bety at vi fikk råd til f.eks Arda Turan fra Tyrkia – ja, så er det bare å selge!
Antatt overgangssum: £9m

Lucas Leiva – personlig ingen stor fan av Lucas, og selv om han har hatt en gjennombruddsesong på Anfield i forhold til kamper spilt, så er han rett og slett ikke god nok. Han er sikker med korte pasninger, men mangler temposkiftet som er nødvendig for å spille på det som skal være et av Premier Leagues beste midtbaneledd. Med Lucas på banen blir vi for baktung med Mascherano der også – som en backup til Mascherano er han et greit alternativ, men ikke som makker. Spørs bare om Lucas er fornøyd med å spille eventuell annen fiolin neste sesong etter en sesong hvor han har fått spille bortimot hver eneste kamp fra start… Vi tror ikke Benitez selger «kjeledeggen» sin – med mer eller mindre han får et tilbud han ikke kan takke nei til… vi.. ja, vi tviler det kommer.
Antatt pris: £7m

Dirk Kuyt – Dirk er en utrolig samvittighetsfull spiller, men begynner å dra på årene (30), og mindre og mindre målfarlig der han ligger dypt på høyrekanten (!!). Han er mer en risiko mot eget forsvar denne sesongen, enn trussel for motstanderen offensivt (les. Wigan (b), Fulham (b). Det vil trolig bli vanskelig å erstatte arbeidskapasiteten hans med en annen spiller, men Liverpool må ha mer hurtighet på kantene, og da må vi ofre noe. Kuyt kunne vært god å ha i backup eller til storkampene – hvor han alltid leverer – men mot de andre lagene blir det liksom litt tamt.
Antatt pris: £7m

Diego Cavalieri – Pepe Reina er «aldri skadet» – bank i bordet – så slik sett er det farlig å kvitte seg med ham – men er langt fra overbevist om at han holder Premier League standard, og hva med å gi spillere som Dean Bouzanis sjansen til å sitte på benken bak Reina – og spare høye lønnsutgifter til en spiller som bare spiller Ligacupen !? Dean Bouzanis eller Peter Gulacsi er i mine øyne vel så kompetent som brasilianeren til å gjøre nettopp dette. Hva så med konkurranse for Reina mellom stengene ? Seriøst – det er ikke konkurranse i mål hos Liverpool.
Pepe Reina er ubestridt 1.keeper, og slik er det – med eller uten Cavalieri i troppen eller ikke.
Antatt pris: £2m

Det sier seg selv at Liverpool nok ikke kommer til å selge alle, men flere av dem er i høyeste grad seriøst på vei ut fra klubben.

Andre perifere spillere som etter egen mening Liverpool like gjerne kan kutte ut først-som-sist fra reservelaget…

Andras Simon (sliter med spilletid under utlån for Cordoba i Segunda Division i Spania)
Vincent Weijl (virket lovende da han kom, er nederlandsk U20 landslagsspiller, men har slitt stort denne sesongen med å tilrive seg en plass på et reservelag som denne sesongen dominerer stort i serien. For øyeblikket utlånt til nederlandsk 2.divisjon)

Oppsummering:

Liverpool står foran er utrolig viktig avslutning på sesongen, og skulle Liverpool falle utenfor topp 4 denne sesongen, er sansynligheten stor for at det vil skje store utrenskninger i stallen. Mange squadspillere vil bli ofret, og nytt blod vil trolig komme. Vi tror listen over representerer de med størst sannsynlighet for å føle plassen sin truet, når Liverpool trolig vil redusere lønn – og trolig gi flere av sine talenter mer matching neste sesong.

Det er i mine øyne ikke beksvart om Liverpool ikke skulle havne blant topp 4, da det fort kan komme mye positivt ut av det neste sesong – men det er klart at kommer Manchester City på den 4.plassen – vil det bli ekstra tungt å ta den tilbake neste sesong. Ihvertfall med de ressursene som pr. dags dato er tilgjengelig – og selv med salg av stallfyll, vil det bli en knallhard kamp for å tilrive seg en plass toppen igjen!

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending