Connect with us

Spillere

Iago Aspas: En usikker Liverpool fremtid imøte!

Iago Aspas har på ingen måte vært en suksess på Anfield, og spørsmålet man kan stille seg er om han noen gang kommer til å bli det…

Publisert

den

Iago Aspas

Iago Aspas har på ingen måte vært en suksess på Anfield, og spørsmålet man kan stille seg er om han noen gang kommer til å bli det….

Hvorfor spanjolen ble kjøpt inn – uten at han får nevneverdig med sjanser – kan man jo alltids spørre seg. Aspas hadde en meget god fjorårssesong i Celta Vigo i Spania, men foruten det har han ikke vært kjent som noen notorisk målscorer. Sjansene hans på Anfield har ellers vært svært begrensede – selv i kamper hvor Liverpool leder ytterst komfortabelt ser det aldri ut som Aspas vil få sjansen til å spille på seg tiltrengt selvtillit.

Det virker rett og slett som Brendan Rodgers ikke har tro på at Aspas kan utgjøre noen forskjell fra benken – så hvorfor i det hele tatt ha ham sittende der ?

Iago Aspas

Liverpool lånte før sesongen ut Fabio Borini til Sunderland – hvor han har vært en ubetinget suksess – og spørsmålet man gjerne kan stille seg er om Aspas vil befinne seg enda lengre bak i rekken før neste sesong – selv om vi trolig trenger enda flere angrepsspillere tilgjengelig – med Europa etter alle solemerker står for døren…

Aspas virket frisk og positiv i pre season, og da spesielt i hjemmekampen mot Olympiakos like før seriestart – men etter det har sjansene vært svært sjeldne og langt i mellom. Pr. idag står Aspas med et enkelt mål – i FA Cupen mot Oldham på Anfield i Januar, men siden knapt nok fått et eneste minutt på banen.

Det må trolig en skade på enten Suarez eller Sturridge til – gud forby – for at Aspas skal få sjansen, og selv da tviler jeg på om Aspas vil få sjansen. Liverpool lånte nylig ut Jordon Ibe til Birmingham, og således er veien kortere – men føler meg trygg på at om behovet for en offensiv spiller fra benken er tiltrengt – vil Rodgers plukke Victor Moses istedenfor, slik det ble gjort mot Swansea i helgen….

Den spe kroppsbygningen til Aspas taler ikke til hans fordel mot kraftige Premier League forsvarere, og er trolig mer en spiller som Liverpool ville sett mot om Luis Suarez spesielt hadde blitt skadet eller suspendert. Luis Suarez har for ordens skyld ikke én gang – siden han kom i 2011 – måttet stå over en seriekamp grunnet skade.

Kanskje er Aspas en spiller som vil få flere sjanser ute i Europa kommende sesong – men siden Liverpool ryktes å forhøre seg om spillere som Karim Benzema fra Real Madrid – så er tegnene langt på vei tydelige på at Aspas går mot avskiltning til sommeren. Det vil trolig være nok klubber interessert i ham – håper ihvertfall vi klarer å få omtrentlig hva vi betalte for ham i sommer.

Aspas ofret mye for å komme til Anfield – betalte seg ut av kontrakten – men det ser ut som han dessverre blir veiet og betegnende nok – funnet for lett!

 

(1 besøk idag)

Aktuelt

Intervju: Trent Alexander-Arnold snakker om lagkompisene

Trent åpner opp om lagkammeratene sine…

Publisert

den

Av

Trent Alexander-Arnold snakker om lagkompisene sine, deriblant. Adam Lallana, Roberto Firmino og Andrew Robertson.

Trent har fått sitt store gjennombrudd i Liverpool denne sesongen, og kvartfinalekampene mot Manchester City var virkelig det store gjennombruddet. Måten Alexander-Arnold håndterte Leroy Sane på var imponerende av den unge scouseren.

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Ray Houghton: -Alberto Moreno må begynne gjøre ting enkelt!

Publisert

den

Av

Liverpool har slitt stort denne sesongen, og nær samtlige nyervervelser i sommer har til gode å overbevise i den røde trøyen. Ingen av kjøpene i sommer har imponert nevneverdig, med unntak av i enkeltkamper (som mot Tottenham på White Hart Lane i August) – og nå tar Liverpool-legenden Ray Houghton til orde for at Liverpool trenger å gå «back to basics»..

Houghton er spesielt kritisk til Alberto Moreno (fortjent !?) og mener at han trenger å jobbe med måten han angriper fremover på fra backen – da han til tiden ligner med en ving enn en venstreback og laget lider av tomrommet Moreno etterlater seg fremover – ved at han for ofte mister ballen eller tar andre feilvalg fremover. Liverpool trenger å gjøre ting enklere for å komme ut av den aldri så lille krisen klubben befinner seg i – slutte å overkomplisere deler av spillet sitt!

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Et forsvar til besvær..

Publisert

den

Av

Liverpool var hadde en fantastisk sesong forrige sesong hvor laget ble det første laget som passerer 100-målsgrensen og ikke ender opp med ligatrofeet i England – noensinne! Hadde vi bare kunnet vært i rute til tilsvarende denne sesongen hadde det kanskje ikke sett så ille ut, men faktum er at vi pr. idag har tre spisser – Balotelli, Borini & Lambert –  som samlet har nær 1000 spilte minutter mellom seg i Premier League – uten å score et eneste mål så langt…. da blir det også langt større press på forsvaret – som i likhet med forrige sesong er svært så gavmildt denne sesongen… tilsvarende periode ifjor endte med 10 baklengs, mens vi allerede har rukket 15 baklengs så langt i år – bare i Premier League!

Forsvaret har blitt forsterket med Alberto Moreno, Javier Manquillo og ikke minst Dejan Lovren – og spesielt sistnevnte var det stilt store forventninger til. Dejan som hadde en svært god Anfield debut hjemme mot Borussia Dortmund i 4-0 seieren før sesongen – men etter dette har fremstått svært usikkert, og er pr. idag den Premier League forsvareren med flest personlige feil til dags dato…. Riktignok ikke noen av dem direkte ført til baklengs, men det hjelper jo heller ikke at 2 av de øvrige 9 på topp 10 listen også er Liverpool-spillere…. Alberto Moreno har vært involvert negativt defensivt i forbindelse med spesielt 2 baklengsmål (Man City og Newcastle borte), og sistemann Martin Skrtel fjorårets «selvmålkonge» – med 4 selvmål….

Alt er ikke bare forsvarets feil selvsagt, men når laget slipper inn dødballmål omtrent hver eneste kamp denne sesongen er det nærliggende å tro at organiseringen i den bakre fireren ikke er god – og at samhandlingen ikke er slik den burde være…. Midtbanen til Liverpool har ikke hengt sammen i høst slik vi var vant med forrige sesong – det er ingen av fjorårets store spillere Henderson, Gerrard eller Coutinho som har kommet skikkelig idag ennå – kanskje med unntak av Coutinho som har virket skarp den siste tiden (uforståelig for meg at han alltid er en av de første som blir byttet ut – også når vi jakter mål og Coutinho tydelig virker å ha mer å gi).

Forsvaret til Liverpool blir nok denne sesongen også langt mer satt på prøver enn i fjor, da motstanderen var mer interessert i å forsvare seg mot Sterling, Sturrige, Suarez og Coutinho offensivt – men med Sturridge skadet omtrent hele sesongen så langt, og Suarez på plass i Barcelona & en Coutinho ute av form – og Sterling med en litt dalende formkurve… så blir det tynt fremover. Når også vi til tider har spilt med én spiss – den mer statiske Mario Balotelli på topp – så våger også motstanderen mer fremover med backer, og forsvarslinjen deres ligger høyere… mindre rom for midtbanen å spille seg gjennom… blir mer sidelengs og baklengs når vi har ballen – og ikke minst mye mindre tid og rom siden det blir tettere..

Mye av løsningen ligger tror jeg i at laget klarer å løfte seg høyere, og for å gjøre det trenger vi flere offensive strenger å spille på enn bare Balotelli og til tider Sterling… Vi trenger tempo, og stresse motstanderen til ikke å orke å legge for stort press på vår bakre firer – få oss til å flytte opp backene, og skape overtall på kant, etc… Nå blir det stykkevis og delt hele veien – backene går fremover, men virker på langt nær at samhandlingen med kantspillere / offensive spillere er der (kanskje ikke å forvente siden både Moreno og Manquillo er ferske på laget) .

Personlig synes jeg Chelsea kampen var et steg i riktig retning – men ikke stort mer enn det. Forsvarsspillet var under enhver kritikk spesielt ved 2-1 målet til Costa (hva er det Glen Johnson driver med !!!) Coutinho som høyreback, og Johnson på tur, og mer opptatt av å russle og påberope seg offside og kast … spill til dommeren blåser er det trenere som prenter inn i hodene på unge spillere fra dag en omtrent – det burde ikke være nødvendig i en alder av 30+….

Liverpool må raskt finne tilbake til taktene fra ifjor, men vi må gjøre det ved å våge å angripe og fylle på med folk fremover – for å få motstanderen til å avstå fra å fylle opp fremover hos oss.. Vi må ta komandoen og autoriteten i kampene våre tilbake, og spesielt på hjemmebane! Forrige sesong gikk vi rett i strupen på motstanderne – nå lurer vi ofte på hva som kommer fra de først…

Vi slipper inn mål an mass på dødballer, og er impotent foran mål på offensive dødballer… disse tingene henger ofte sammen.. klarer du ikke være først på ballen i eget felt, så er du det gjerne ikke heller når du går opp i motstanderens felt…
Vi scoret drøssevis med dødballmål ifjor – kan omtrent bare erindre Dejan Lovren mot Swansea i cupen som eneste dødballmål i år……

Angrep er det beste forsvar – og det vil også gjøre forsvaret bedre (godt)

Les hele artikkelen her

Spillere

Fowler om Rickie Lambert

Publisert

den

Av

Hør Fowler prate om Liverpools nye £4,5m spiss Rickie Lambert fra Southampton

Les hele artikkelen her

Player To Watch

Joao Carlos Teixeira: En mann å følge med argusøyne neste sesong. One to watch!

Publisert

den

Av

João Carlos Teixeira

At Liverpool har en fantastisk rekke av lovende unggutter på vei opp og frem mot A-laget – er etterhvert godt kjent blant mange. Ikke alle er like interessert i, eller har mulighet til å følge ungdomslagene til Liverpool like tett som A-laget selvsagt – men de som har det har gjerne allerede notert seg navnet Joao Carlos Teixeira allerede…

Noen uker tilbake fikk Teixeira sin debut for Liverpools A-lag borte mot Fulham, og gjorde sine saker meget bra – og blitt belønnet med en plass på benken kampene siden da.

Gerrard gikk også i etterkant ut å sa at det bare var et spørsmål om NÅR – den unge portugiser ville få sjansen. Spillerne har sett potensialet og hva han har gjort på trening over lengre tid.

Interessant nok har Liverpools nummer 53 tatt plassen til den spanske nysigneringen Luis Alberto de siste ukene – og hva det vil ha og si for fremtiden til Luis Alberto vites ikke – men akkurat nå virker Teixeira å yte større tillit enn Alberto (om Luis i det hele tatt har hatt noen tillit hos Rodgers er et annet sopørsmål).

Personlig tror jeg Teixeira virker å være en mann for fremtiden for Liverpool – da han besitter utrolig god nærkontroll og blikk for spillet. De første minuttene hans for Liverpool på Craven Cottage var gode, og virket ikke å ha problemet med å ta «nivået»…

Spennende å se hva innspurten gir av tillit – men det er lov å forvente hyppigere spilletid for Joao Carlos neste sesong – om han holder seg skadefri.

Skader var en medvirkende årsak til at han kom til Liverpool – da han allerede var regnet som et svært stort talent i Sporting Lisboa – men en trøblete ryggskade sammen med økonomiske problemer i den portugisiske hovedstadsklubben gjorde at man takket ja da Liverpool la £1m på bordet for et par sesonger siden.

Akkurat nå virker det som om gamblingen er i ferd med å bære frukter!

Les hele artikkelen her

Trending