Connect with us

Anbefales

Flere spillerkjøp på vei inn – men hvem forsvinner ?

Publisert

den

Jonjo Shelvey | Liverpool FC

Liverpool har som kjent av de fleste vært effektiv på overgangsmarkedet – allerede før overgangsvinduet formelt har åpnet mandag 01.07 – men så langt har det ikke forsvunnet stort ut av stallen bortsett fra åpenbare Jamie Carragher som har lagt opp, og enkelte spillere som er frigjort som forsvarsspiller Danny Wilson..

Liverpool har gjort sitt største innhogg i nye spillere på offensive plasser – ved Luis Alberto & Iago Aspas – og vil automatisk sette press på spillere som Jonjo Shelvey & Stewart Downing som for meg fremstår som de som er mest usikre iforhold til spilletid kommende sesong.

Stewart DowningStewart Downing har vært lenket til Aston Villa i sommer, men det er tvilsomt om et Villa lag som også har vært aktiv denne sommeren – har Downing høyt oppe på sin liste – det måtte i så fall vært i en eventuell byttehandel + penger for Christian Benteke som det har vært spekulert i at Liverpool har gjort enkelte henvendelser vedrørende tilgjengelighet i sommer (trolig i tilfelle om/når Luis Suarez forsvinner). Liverpool kjøpte Downing for £20 fra nettopp Aston Villa for noen få sesonger siden, og kan trolig ikke forvente å få mer enn rundt £5-7m igjen for ham i dagens marked – samtidig som at lønnen hans i Liverpool trolig vil også være til hinder for en overgang….   Estimert pris: £6m

Jonjo Shelvey | LiverpoolJonjo Shelvey er en annen spiller som vi har nevnt tidligere trolig ikke føler seg for trygg på utvidet spilletid kommende sesong – og det virker her å være genuin interesse fra spesielt to klubber – Swansea og Norwich. Shelvey er regnet som et stort talent i England, men har slitt med å utmerke seg spesielt på Liverpool – men at han besitter kvaliteter til å bli en god spiller på sikt bør det herske noen tvil om – men pr. idag er dessverre ikke Jonjo Shelvey helt der… om Liverpool kvitter seg med spilleren føler jeg meg overbevist om at Liverpool kommer til å få inn diverse klausuler om fremtidig suksess og evnt. videresalg. Hadde ikke Liverpool trengt pengene andre steder hadde trolig et utlån til f.eks Swansea absolutt kunne vært en god løsning for Liverpool – all den tid spillestilsmessig ligner de mye på vårt eget kjære Liverpool.     Estimert pris: £5.5m + 

Jay Spearing | Liverpool FCJay Spearing sine dager i Liverpool syntes talte allerede ifjor sommer da Brendan Rodgers kom til klubben – og fremtiden i rødt ser ikke akkurat noe lysere ut når vi skriver 2013/14 sesongen. Spearing synes åpenbart å være en av spillerne som er til salgs i sommer. Jay syntes ikke å ville helt gi slipp på håpet om en plass på Anfield for fremtiden ifjor da han nektet å signere permanent for Bolton – men denne sesongen virker det som Liverpool og Spearing skiller lag permanent.

Spearing hadde en god sesong i Championship med Bolton forrige sesong på lån, og hadde det ikke vært for en skade i innspurten av sesongen så kanskje Bolton hadde klart å knive seg til opprykk via Playoff og spilt mot Liverpool inneværende sesong – men slik gikk det engang da ikke. Bolton virker å være i førersetet vedrørende en overgang, og pr. dags dato vet ikke undertegnede om evnt. andre klubber som måtte være interssert i den lille scouseren…
Estimert pris: £2m

assaidiOussama Assaidi er også en spiller som Brendan Rodgers helst ønsker å selge i sommer – etter en ikke akkurat overbevisende første sesong i Liverpool. Assaidi kom overraskende for £2,7m fra Heerenveen før sesongstart – men om spilleren er borte fra stallen før ballen sparkes på fotballøyen i midten av August – så er ikke det LIKE overraskende. Assaidi hadde en relativt bra debut, og en god omgang borte mot Anzhi Makachkala i Europa League – men ellers har det vært sparsomt med høydepunkter fra den dribleglade venstrevingen fra Marokko.

PSV virker å være interessert i å låne spilleren for kommende sesong, men Liverpool foretrekker et rent salg – men kan fort ende med et utlån – da interessentene åpenbart ikke står i kø med sjekkheftene sine etter en svak debutsesong på Anfield.

Sebastian Coates er en annen spiller som meget trolig er på utkikk etter en ny arbeidsgiver i sommer. Har vært brukt meget sparsommelig på Anfield etter overgangen for 2 sesonger siden fra Nacional i Uruguay, og de gangene han har fått sjansen har han på ingen måte overbevist.
Estimert pris: £3m

Sommeren er på ingen måte over på overgangsmarkedet, og forsvinner noen av av de ovenfornevnte + et par til som ikke er nevnt spesifikt her (og evnt. noen overraskelser i tillegg til Luis Suarez) – så vil det nok bli gjort ytterligere forandringer. Bredden i troppen skulle forsterkes denne sommeren, og det har vi gjort sålangt – hva som skjer fremover kan på mange måter bli like spennende og interessant å følge som Juni måned har vært med Liverpool-øyne..

 

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending