Connect with us

Anbefales

Dommerstanden i Premier League

Publisert

den

Jonjo Shelvey vs Mark Halsey

Jonjo Shelvey vs Mark Halsey

Liverpool har hatt en forferdelig start på sesongen i Premier League – noe som er veldokumentert… men hva som plager meg vel så mye er den økende inkonsekvens i dømmingen i verdens beste liga denne sesongen…

  • Går spillet for fort for dem?
  • Er det spillet som er blitt spesielt tøffere ?

Uansett så er det ikke til å stikke under en stol at Liverpool er blitt meget hard bortdømt så langt denne sesongen i forhold til veldig mange andre lag i Premier League. Liverpool får i de aller fleste avgjørende situasjoner – avgjørelsene mot seg, hvorpå andre lag i Premier League tydelig er på den «favoriserte» linjen til dommerne. Kanskje litt «farlig» å si, men er det så tilfeldig at Liverpool får disse avgjørelsene mot seg gang på gang ?

Jonjo Shelvey vs. Johnny Evans:

Utvisningen til Shelvey var kontroversiell – ikke grunnet taklingen i seg selv (da den var i kategorien rødt kort) – men faktum at Johnny Evans hoppet inn i samme duellen med samlede bein og knottene ut – uten å få noen konsekvenser. Dommere må ta en avgjørelse iløpet av få sekunder, og første tanken var at «Shit… det blir rødt» – men blir veldig etterpåklok av repriser i diverse vinkler etterpå som viser at Evans var minst like skyldig i rødt kort som Shelvey… det riktige hadde trolig vært å la spillet gå, eller gitt gult kort til begge – og/eller tilkalle kapteinene for å be spillerne roe seg ned.

Luis Suarez | Johnny Evans

Mark Halsey hadde som kjent en lite heldig dag på jobben, og det var allerede flere situasjoner av tøft spill som fikk gå ubemerket hen tidligere i kampen som førte frem til den avgjørende situasjonen med Jonjo. `

Når kan man egentlig vite om man har gått over streken, om ikke streken ligger på samme plass fra gang til gang – fra bane til bane – fra lag til lag ? Dommere gjør feil, spillere gjør feil – og det må det være rom for i fotballen idag – men tolkningen av regler og håndteringen av disse – må det jobbes langt hardere med innad i dommerstanden.

Luis Suarez vs. Johnny Evans:

Luis Suarez | Johnny Evans

Helt siden den saken med Luis Suarez ifjor høst på Anfield, har Suarez vært en «jaget mann» på engelske fotballbaner – og spesielt hans omdømme som en som «faller lett» har siden den gang vært til ekstra belastning for Liverpool vil jeg påstå. Det skal liksom ekstra mye til nå før dommerne gir noe for Suarez – annet enn gult kort for «filming».. Det har vært 2-3 situasjoner denne sesongen hvor Suarez har tydelig blitt hindret i straffefeltet uten å få noen verdens ting. Problemet er vel kanskje hans evne til å gjøre «litt ekstra» ut av situasjonene når de oppstår..

Dommeren står her tett opp i situasjonen, og kan egentlig ikke unngå å se at det er kontakt mellom spillerne – og at Suarez er først på ballen inne i feltet. Av bildene til høyre kommer mye av kontakten dem i mellom også klart frem i situasjonen.

Antonio Valencia vs. Glen Johnson:

Hva så med f.eks Antonio Valencia på Anfield i helgen ? Var det noe klarere straffe enn fellingen til Johnny Evans på Luis Suarez i begynnelsen av 2.omgang ? Dommeren er i denne situasjonen langt ifra situasjonen, og gir straffe…. når man ser igjen og igjen på bildene og video av situasjonen på nett, er det umulig å gi et klart bilde av hvor mye (om noe) kontakt det er. Kan se noen krusninger i drakten til Valencia på høyre hofteparti – men i det disse oppstår er allerede Valencia på vei ned. Hva var det så som gjorde at Valencia faller i situasjonen som oppstår ? Alene med keeper (om enn litt skrått hold) gir vel ingen grunn til å kaste seg ? Å avslutte på mål er vel normalt en sikrere løsning ?

Dommeren uttalte til Johnson under kampen at han «var nødt for å gi straffe på den» – men hvorfor ? Eller hvorfor ikke situasjonen med Suarez hvor han hadde langt bedre posisjon i forhold til forseelsen ?

Youssuf Mulumbu vs. Jordan Henderson:

Gårsdagens kamp mot West Bromwich Albion i Capital One Cup ga også en interessant situasjon. WBAs Youssuf Mulumbu har en meget stygg knottetakling bakfra på leggen til Jordan Henderson midt på banen på vei fremover…(dommeren får faktisk med seg situasjonen) uten å foreta seg noen verdens ting… spilleren får istedenfor gult kort litt senere for en LANGT mindre alvorlig forseelse.

..et betimelig spørsmål etter første hele måneden av Premier League er unnagjort:   hvor går grensen ?

 

(1 besøk idag)

Dokumentar

Dejan Lovren – Mitt liv som flyktning

Publisert

den

Av

Se den fulle dokumentaren om Dejan Lovren og han historie fra da de flyktet fra krigen på Balkan.

Les hele artikkelen her

Dokumentar

Mo Salah – A football Fairytaile

Publisert

den

Av

En ny dokumentar om Mohamed Salah og hans fantastiske første sesong i Liverpool.
44 mål ble fasiten – og selv om det ikke ble det ønskede resultatet i finalen i Kiev – og skaden til Salah – så er det ingen tvil om hvilken utrolig påvirkning han har hatt på klubb, og fans sesongen som har vært.

Les hele artikkelen her

No Filter

No Filter UCL: Manchester City – Liverpool

Publisert

den

Av

Snart klart for Champions League kampen mot Manchester City på Etihad Stadium – og vi varmer opp med preview med No Filter UCL

Les hele artikkelen her

Video

Alex-Oxlade Chamberlain har for alvor begynt å levere varene!

Publisert

den

Av

Mange hevet øyenbrynene da Liverpool signerte «The Ox» i sommer for £40m fra Arsenal, og de første par månedene i Liverpool var heller ikke spesielt imponerende. Debuten hans borte mot Manchester City på Etihad med 5-0 tap var ikke akkurat den beste plassen å debutere da han kommer inn i 2.omgang etter at Sadio Mané hadde fått sitt røde kort.

I bortekampen mot Leicester (1-2 tap) i Carabao Cup i høst var han fullstendig hjelpeløs – og totalt blottet for selvtillit – og ble på mange måter en hoggestabbe for fansen da de røde røk ut denne kvelden. Liverpool fansen begynte «høflig» å spørre om det var retturrett på kjøpet fra Arsenal (meg inkludert) – men fra november/desember så begynte det å skje ting….

Bortekampen mot West Ham (4-1 seier) scoret han det viktige 3-1 målet rett etter reduseringen til West Ham, og var toneangivende i en god Liverpool-prestasjon på London Stadium.

Desember måned var også bra for Chamberlain – og spesielt borte mot Bournemouth (4-0 seier) var han toneangivende, og fulgte opp med et godt innhopp og mål mot Swansea (5-0) i slutten av desember.

I hjemmekampen mot Manchester City (4-3 seier) i Januar var Alex Oxlade-Chamberlain vår antatt beste spiller, og scoret et knallskudd av et mål i starten av kampen og var alt i alt involdert i det meste fra sentralt i banen – plassen han hadde ønsket seg hele veien etter overgangen fra Arsenal – og som han gradvis har vist mer og mer at han faktisk har noe kraftfullt å bidra med. Har alltid blitt sett på som en kantspiller i Arsenal, og i tillegg vingback – men i akkurat denne kampen mot City fikk vi virkelig se hvor eksplosiv og direkte han kan være – og hvilken trussel han kan være når han setter fart på sentralt.

Nå skal det sies at et av ankepunktene mot «The Ox» er at han har flere gode kamper, og så er han helt borte i flere av de neste kampene – men stabiliteten hans har vært meget bra siden Januar – med et få unntakstilfeller hvor han ikke har vært helt på – men det svinger for alle, men jevnt over har han vært å stole på siden det «store gjennombruddet» i midten av Januar.

Gårsdagens 3-0 seier mot Manchester City var enda en stor opptreden av Oxlade-Chamberlain – han jobbet utrettelig gjennom hele kampen offensivt og tok sin tørn defensivt – og igjen kronet kampen med et kremmerhus av en scoring fra 25-meter. Det tok pusten av de fleste – meg inkludert – og ble målt til smått ufattelige 109 km/t i studio.

Alex Oxlade-Chamberlain har kommet en del i skyggen av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp – og det har trolig vært en god ting for ham – siden han har fått tid til å finne sin plass i gruppen – og spille seg inn uten det altfor store fokuset på hans prestasjoner – og det er kanskje det vi ser fruktene av idag. Presset en stor overgangssum representerer, kombinert med begrenset uttelling og resultat i kampene – kan være en ekstrem ekstra belastning.

«The Ox» har allerede scoret flere mål denne sesongen for Liverpool – enn han gjorde i noen av sine sesonger på The Emirates – og står pr. idag med 4 scoringer for Liverpool og 5 målgivende på 16 starter.

Han har virkelig fått fart på karrieren sin på Anfield – og undertegnede er ikke så sikker på om vi har sett det beste av ham ennå.
Videoen over viser touch, pasninger, skudd og scoringer av «The Ox» i rødt denne sesongen – og det er virkelig mye som bor i ham – og Jürgen Klopp er meget vel mannen som får ut det utvilsomme potensialet som bor i mannen.

£40m fra Arsenal – begynner sakte men sikkert å vise seg som en god deal for Liverpool.
Arsene Wenger gremmes nok sikkert litt idag….

 

Les hele artikkelen her

Video

This Is Anfield | The Documentary

Publisert

den

Av

Dokumentaren tar for seg Liverpool’s stadion Anfield – fra en slette med gress, til den ikoniske bygning og sportsstadion den er idag.
Vel verdt å få se for alle med hjertet i den røde delen av Merseyside 🙂

Les hele artikkelen her

Trending