Connect with us

Annet

Jürgen Klopp gjennom fem år

Publisert

den

Jürgen Klopp er en tysk tidligere fotballspiller, men det er selvfølgelig som fotballtrener han har hatt fantastisk suksess – noen mener at han er verdens beste trener. Etter en suksessrik periode i Borussia Dortmund, kom han i 2015 videre til Liverpool FC. I perioden 2015 – 2020 har han gjort svært mye for klubben, og ledet de til gevinst i mange spennende kamper. I en liga der enkelte trenere bare får noen uker på seg før de får sparken, har Klopp vært svært stabil og fortsetter å gjøre det godt.

Hva er det som gjør Klopp spesiell?

Hvis det er en ting som definerer Klopp, så er det såkalt Gegenpressing. Det betyr kort fortalt at når laget mister ballen, skal man prøve å få den tilbake med en gang. Istedenfor å trekke seg tilbake og regruppere, er det bedre å presse på og prøve å utnytte svakhetene til motstanderlaget der og da. Noen kaller også dette for «heavy metal» fotball. En svakhet med denne taktikken er at man risikerer å slippe inn en del mål hvis forsvaret ikke er på plass, og Klopp har tatt konsekvensen av dette ved å for eksempel investere i forsvarere som Virgil van Dijk.

Hovedinspirasjonen til Klopp er i følge eget utsagn den italienske treneren Arrigo Sacchi, og Wolfgang Frank som var Klopps trener når han var spiller i Mainz.

Høydepunkter fra 2015 til 2020

Det var i 2015 som Jürgen Klopp kom til Liverpool FC. Han hadde forlatt Borussia Dortmund tidligere samme år. Allerede i sitt første år som trener ledet han Liverpool FC til en åttende plass i Premier League, og dessuten til finale i både UEFA Europa League og EFL-Cup. I 2016 signerte Klopp og hans trenerteam en seks års forlengelse av kontraktene sine, og sikret seg da altså avtaler til 2022. I sesongen 2016-2017 kjempet Liverpool FC seg dessuten opp til en fjerdeplass i Champions League.

Det er spesielt fra 2018 som Liverpool FC virkelig har hevdet seg helt i toppen, med både en andreplass i Champions League i 2018 og en førsteplass i 2019. Det var ikke bare den sjette førsteplassen til Liverpool FC, men dessuten den aller første til Klopp. Det som virkelig sier noe om Klopps innvirkning på spillestilen til Liverpool, er at laget endte opp med til sammen 97 poeng i 2018 – 2019 sesongen. Det er det tredje høyeste resultatet noensinne i ligaen, og et klart resultatet av den offensive strategien til Klopp.

I 2019 og 2020 har Liverpool og Klopp fortsatt å sette rekorder, i forhold til alt fra lengste serie med hjemmekamper uten tap til at Klopp selv har fått utmerkelsen som månedenes trener flest antall ganger på et år. Det er snakk om at Liverpool kan slå opptil 35 rekorder i løpet av 2020, selvfølgelig avhengig av andre resultater. 

Det er kanskje ikke veldig høye odds for at Klopp og Liverpool vil gjøre det ekstremt godt både i 2020 og årene som kommer, og Klopp har allerede sikret seg en utvidelse som trener for Liverpool FC helt til 2024.

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annet

Fansen elsker å spille

Publisert

den

Av

Fansen elsker å spille

Det er en grunn for at det finnes såpass mange Liverpoolfans der ute. Det er naturligvis stas å være fan av tidenes beste fotballag, og engasjere seg i alt som dreier seg om mesterlaget Liverpool. Det er ikke rart at Liverpool har oppnådd en så massiv fanskare som de har opp gjennom årene, fotballaget kan tross alt skryte av å ha en av historiens høyeste seiersrater. 

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

De rikeste klubbeierne i Premier League

Publisert

den

Av

De rikeste klubbeierne i Premier League

Premier League er et globalt produkt som kjøpes av millioner av fans over hele verden, noe som genererer store pengebeløp for klubbene gjennom enten billettsalg eller TV-avtaler. Likevel krever det å eie en av disse klubbene at du allerede er ekstremt rik.

(mer…)
(2 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Slik behandler Liverpool det enorme draktsalget på verdensbasis

Publisert

den

Av

Liverpool er mester i Champions League, og dermed har populariteten for laget steget enda mer. Selv om de allerede hadde 5 titler i turneringen, og allerede var blant verdens mest populære lag, så er det liten tvil om at neste generasjon bemerker seg seieren deres. Dermed er det klart for en ny runde med draktsalg som kommer til å eksplodere tidligere års salg.

(mer…)
(18 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Detaljer skal hjelpe Liverpool til Premier League-triumf

Publisert

den

Av

Sesongens forrige Champions League-vinner endte på andreplass i Premier League, det til tross for at de kun tapte  én kamp i løpet av sesongen. Det betyr at det ikke er plass til feiltrinn i sesongen som akkurat er sparket i gang og at små marginer kan ende med å bli avgjørende. Det har Liverpool og Jürgen Klopp tatt høyde for.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

We Are Liverpool: This Means More

Publisert

den

Av

Hva er det som gjør Liverpool unik ? Hva er forskjellen på oss og andre klubber ?

Liverpool FC – en fantastisk fotballklubb med en sjel og historie uten sidestykke i engelsk fotball og fotball Europa!

I 32 år av mitt liv har det farget dagene mine – og vil for alltid gjøre det fremover.

Født og oppvokst i Bergen, og siden 1985/86 har Liverpool vært – mitt mekka, min lidenskap, min besettelse og stolthet! Klubben står for ett motto jeg alltid har levd etter – og det er å aldri gi opp – uansett hvor vanskelig utgangspunktet måtte være.

Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield 8.oktober 2015, og Liverpool fikk for første gang på mange år en manager som virkelig forstod klubben, sjelen, historien og fansen. Klopp har snudd «doubters to believers» – og spiller en fotball vi ikke har sett siden 1980-tallet på Merseyside – og dette er bare begynnelsen!

Liverpool er en gigant som for alvor har våknet!
Fremtiden er lys! Fremtiden er rød! Fremtiden er Liverpool FC.
Vi er Liverpool. Det betyr mer!

YNWA

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending