Connect with us

Annet

Jürgen Klopp gjennom fem år

Publisert

den

Jürgen Klopp er en tysk tidligere fotballspiller, men det er selvfølgelig som fotballtrener han har hatt fantastisk suksess – noen mener at han er verdens beste trener. Etter en suksessrik periode i Borussia Dortmund, kom han i 2015 videre til Liverpool FC. I perioden 2015 – 2020 har han gjort svært mye for klubben, og ledet de til gevinst i mange spennende kamper. I en liga der enkelte trenere bare får noen uker på seg før de får sparken, har Klopp vært svært stabil og fortsetter å gjøre det godt.

Hva er det som gjør Klopp spesiell?

Hvis det er en ting som definerer Klopp, så er det såkalt Gegenpressing. Det betyr kort fortalt at når laget mister ballen, skal man prøve å få den tilbake med en gang. Istedenfor å trekke seg tilbake og regruppere, er det bedre å presse på og prøve å utnytte svakhetene til motstanderlaget der og da. Noen kaller også dette for «heavy metal» fotball. En svakhet med denne taktikken er at man risikerer å slippe inn en del mål hvis forsvaret ikke er på plass, og Klopp har tatt konsekvensen av dette ved å for eksempel investere i forsvarere som Virgil van Dijk.

Hovedinspirasjonen til Klopp er i følge eget utsagn den italienske treneren Arrigo Sacchi, og Wolfgang Frank som var Klopps trener når han var spiller i Mainz.

Høydepunkter fra 2015 til 2020

Det var i 2015 som Jürgen Klopp kom til Liverpool FC. Han hadde forlatt Borussia Dortmund tidligere samme år. Allerede i sitt første år som trener ledet han Liverpool FC til en åttende plass i Premier League, og dessuten til finale i både UEFA Europa League og EFL-Cup. I 2016 signerte Klopp og hans trenerteam en seks års forlengelse av kontraktene sine, og sikret seg da altså avtaler til 2022. I sesongen 2016-2017 kjempet Liverpool FC seg dessuten opp til en fjerdeplass i Champions League.

Det er spesielt fra 2018 som Liverpool FC virkelig har hevdet seg helt i toppen, med både en andreplass i Champions League i 2018 og en førsteplass i 2019. Det var ikke bare den sjette førsteplassen til Liverpool FC, men dessuten den aller første til Klopp. Det som virkelig sier noe om Klopps innvirkning på spillestilen til Liverpool, er at laget endte opp med til sammen 97 poeng i 2018 – 2019 sesongen. Det er det tredje høyeste resultatet noensinne i ligaen, og et klart resultatet av den offensive strategien til Klopp.

I 2019 og 2020 har Liverpool og Klopp fortsatt å sette rekorder, i forhold til alt fra lengste serie med hjemmekamper uten tap til at Klopp selv har fått utmerkelsen som månedenes trener flest antall ganger på et år. Det er snakk om at Liverpool kan slå opptil 35 rekorder i løpet av 2020, selvfølgelig avhengig av andre resultater. 

Det er kanskje ikke veldig høye odds for at Klopp og Liverpool vil gjøre det ekstremt godt både i 2020 og årene som kommer, og Klopp har allerede sikret seg en utvidelse som trener for Liverpool FC helt til 2024.

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annet

Slik behandler Liverpool det enorme draktsalget på verdensbasis

Publisert

den

Av

Liverpool er mester i Champions League, og dermed har populariteten for laget steget enda mer. Selv om de allerede hadde 5 titler i turneringen, og allerede var blant verdens mest populære lag, så er det liten tvil om at neste generasjon bemerker seg seieren deres. Dermed er det klart for en ny runde med draktsalg som kommer til å eksplodere tidligere års salg.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Detaljer skal hjelpe Liverpool til Premier League-triumf

Publisert

den

Av

Sesongens forrige Champions League-vinner endte på andreplass i Premier League, det til tross for at de kun tapte  én kamp i løpet av sesongen. Det betyr at det ikke er plass til feiltrinn i sesongen som akkurat er sparket i gang og at små marginer kan ende med å bli avgjørende. Det har Liverpool og Jürgen Klopp tatt høyde for.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

We Are Liverpool: This Means More

Publisert

den

Av

Hva er det som gjør Liverpool unik ? Hva er forskjellen på oss og andre klubber ?

Liverpool FC – en fantastisk fotballklubb med en sjel og historie uten sidestykke i engelsk fotball og fotball Europa!

I 32 år av mitt liv har det farget dagene mine – og vil for alltid gjøre det fremover.

Født og oppvokst i Bergen, og siden 1985/86 har Liverpool vært – mitt mekka, min lidenskap, min besettelse og stolthet! Klubben står for ett motto jeg alltid har levd etter – og det er å aldri gi opp – uansett hvor vanskelig utgangspunktet måtte være.

Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield 8.oktober 2015, og Liverpool fikk for første gang på mange år en manager som virkelig forstod klubben, sjelen, historien og fansen. Klopp har snudd «doubters to believers» – og spiller en fotball vi ikke har sett siden 1980-tallet på Merseyside – og dette er bare begynnelsen!

Liverpool er en gigant som for alvor har våknet!
Fremtiden er lys! Fremtiden er rød! Fremtiden er Liverpool FC.
Vi er Liverpool. Det betyr mer!

YNWA

(4 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Mohamed Salah: – Det er en bra sang!

Publisert

den

Av

Mohamed Salah og James Milner prater med BT Sport etter Champions League kvartfinalen igår mellom Liverpool og Manchester City.
Salah viser tydelig sin entusiasme for «Egyptian King» sangen hans 🙂

 

(2 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

Minst viktige Mereyside derbyet på mange år

Liverpool har en tøff skadesituasjon, og mange viktige kamper foran seg – og Jürgen Klopp står overfor en vanskelig oppgave å komponere laget sitt imorgen tidlig formiddag – og samtidig ha et blikk på kampen på tirsdag.

Publisert

den

Av

Liverpool har en tøff skadesituasjon, og mange viktige kamper foran seg – og Jürgen Klopp står overfor en vanskelig oppgave å komponere laget sitt imorgen tidlig formiddag – og samtidig ha et blikk på kampen på tirsdag. Everton har ikke slått Liverpool på veldig mange år nå, og vil se dette som en mulighet til å bryte denne forbannelsen – og spesielt tatt skadesituasjonen til Liverpool i betraktning og det faktum at Liverpool allerede på tirsdag skal ut i sesongens store kamp hvor de skal forsvare 3-0 ledelsen fra onsdag borte mot Manchester City.

På keeperplassen fortsetter nok helt sikkert Loris Karius i mål, og foran seg vil nok Virgil Van Dijk ta én av to stopperroller – så spørs det om Dejan Lovren tar plass ved siden av eller om Conor Masterson får sin førstelagsdebut – etter å ha sittet på benken mot City. Klopp virker å være en stor fan av spilleren, og det er meget mulig at det kan vanke en debut imorgen.

Det er ventelig at backene Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson får hvile da dette er plassen vi har best dekning på pr. idag.

Jordan Henderson er suspendert til oppgjøret tirsdag kveld, og kommer 100% sikkert til å spille sentralt på midtbanen til Liverpoo, og sammen med ham ventes det trolig at Georginio Wijnaldum tar plass i en av indreløper rollene, og mitt outside tips er derfor at Curtis Jones får sin ilddåp som den siste indreløperen – etter fantastisk bra spill for U18 og U23 denne sesongen.

Lengst fremme regner jeg med at både Sadio Mané og Roberto Fimino får hvile fra start av, og at Solanke og Ings vil ta to av plassene – og siden Salah trolig også blir hvilt med tanke på kjenningen onsdag – så blir det plass til Ben Woodburn på kant – alternativt Rafael Camacho som har trent jevnlig med A-laget denne våren.

Loris Karius

Nathaniel Clyne
Virgil Van Dijk
Conor Masterson
Alberto Moreno

Jordan Henderson
Curtis Jones
Georginio Wijnaldum

Ben Woodburn
Dominic Solanke
Danny Ings

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending