Connect with us

Annet

Detaljer skal hjelpe Liverpool til Premier League-triumf

Publisert

den

Sesongens forrige Champions League-vinner endte på andreplass i Premier League, det til tross for at de kun tapte  én kamp i løpet av sesongen. Det betyr at det ikke er plass til feiltrinn i sesongen som akkurat er sparket i gang og at små marginer kan ende med å bli avgjørende. Det har Liverpool og Jürgen Klopp tatt høyde for.

Du har sikkert hørt om hvordan Liverpool og Jürgen Klopp i forrige sesong hentet inn en innkast-trener. Danske Thomas Grønnemark, som NFF og Lars Lagerbäck ikke ønsket å benytte, var ansvarlig for alle Liverpools innkast i sesongen 2018/2019. Hovedpoenget til dansken handler om at de aller fleste lag «gir» bort ballen i alt for stor grad hver gang den settes i spill ved hjelp av hendene. 

– De fleste lag beholder ballen i færre enn 50 % av tilfellene når de tar innkast og er under press. I Liverpool beholdt vi ballen over 75 % av gangene forrige sesong. Jeg fokuserer ikke kun på de lange innkastene, men innkast over hele banen, har Grønnemark uttalt til Nettavisen.

Slike detaljer har blitt lagt merke til av Liverpool, og derfor har klubben hentet inn ekstern hjelp på områder hvor Jürgen Klopp og hans støtteapparat, hovedsakelig Pep Lijnders og Peter Krawietz, ikke har sin ekspertise. Før sesongen startet har klubben også benyttet seg av kunnskapene til surfe-proffen Sebastian Steudtner. Han har hjulpet spillerne i Liverpools tropp med korrekte pusteteknikker samt panikk- og stresshåndtering i pressede situasjoner. 

Kilde: Unsplash

Liverpool har vært meget rolige på sommerens overgangsmarked. Kun Adrián, Harvey Elliott og Sepp van den Berg har kommet inn dørene på Anfield i løpet av sommeren. Til gjengjeld håper klubben at fokuset på detaljer, i kombinasjon med den taktiske, tekniske og fysiske treningen til Klopp og hans støtteapparat, skal bære frukter.

– Vi har stor tro på at vi har en tropp med spillere som evner å utvikle seg positivt gjennom veiledning og systematisk arbeid, har assistenttrener Peter Krawietz uttalt.

Fokus på uortodokse områder og treningsmetoder har lenge vært viktig i Liverpool. Klubbens forskningsdirektør, Ian Graham, har satt sammen et team som kan mye annet enn fotball. I Grahams team finnes blant annet en astrofysiker, en tidligere sjakkmester og en professor i høyenergifysikk. 

Sammen forsøker de å utvikle klubben både taktisk og på overgangsmarkedet. I forhold til det taktiske forsøker teamet å se på viktigheten av bevegelser, pasninger og skudd – finnes det gjennomgående mønstre som det kan dras fordel av? På overgangsmarkedet blir analyser og statistikk flittig brukt til å redusere sjansene for bomkjøp når Liverpool skal rekruttere nye spillere. Gruppen til Graham har blant annet anbefalt spillere som Mohamed Salah, Philippe Coutinho, Saido Mané og Naby Keita i løpet av de seneste sesongene – en «track record» det lukter svidd av. 

Bookmakere tror ikke surfetrenere, pusteteknikker og fokus på innkast er nok til å vinne Premier League. Manchester City er igjen favoritter til tittelen, men som med tippe-resultater er det ingenting som er avgjort før kampene er spilt. Om klubbens noe «annerledes» fokus kommer til å være med på å forbedre prestasjonene fra forrige sesong gjenstår å se, men det er ofte små detaljer som skiller de beste fra de nest beste. 

Listen er i alle fall lagt høyt etter en Champions League-triumf og andreplass i Premier League.

(3 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annet

Jürgen Klopp gjennom fem år

Publisert

den

Av

Jürgen Klopp er en tysk tidligere fotballspiller, men det er selvfølgelig som fotballtrener han har hatt fantastisk suksess – noen mener at han er verdens beste trener. Etter en suksessrik periode i Borussia Dortmund, kom han i 2015 videre til Liverpool FC. I perioden 2015 – 2020 har han gjort svært mye for klubben, og ledet de til gevinst i mange spennende kamper. I en liga der enkelte trenere bare får noen uker på seg før de får sparken, har Klopp vært svært stabil og fortsetter å gjøre det godt.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Slik behandler Liverpool det enorme draktsalget på verdensbasis

Publisert

den

Av

Liverpool er mester i Champions League, og dermed har populariteten for laget steget enda mer. Selv om de allerede hadde 5 titler i turneringen, og allerede var blant verdens mest populære lag, så er det liten tvil om at neste generasjon bemerker seg seieren deres. Dermed er det klart for en ny runde med draktsalg som kommer til å eksplodere tidligere års salg.

(mer…)
(4 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

We Are Liverpool: This Means More

Publisert

den

Av

Hva er det som gjør Liverpool unik ? Hva er forskjellen på oss og andre klubber ?

Liverpool FC – en fantastisk fotballklubb med en sjel og historie uten sidestykke i engelsk fotball og fotball Europa!

I 32 år av mitt liv har det farget dagene mine – og vil for alltid gjøre det fremover.

Født og oppvokst i Bergen, og siden 1985/86 har Liverpool vært – mitt mekka, min lidenskap, min besettelse og stolthet! Klubben står for ett motto jeg alltid har levd etter – og det er å aldri gi opp – uansett hvor vanskelig utgangspunktet måtte være.

Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield 8.oktober 2015, og Liverpool fikk for første gang på mange år en manager som virkelig forstod klubben, sjelen, historien og fansen. Klopp har snudd «doubters to believers» – og spiller en fotball vi ikke har sett siden 1980-tallet på Merseyside – og dette er bare begynnelsen!

Liverpool er en gigant som for alvor har våknet!
Fremtiden er lys! Fremtiden er rød! Fremtiden er Liverpool FC.
Vi er Liverpool. Det betyr mer!

YNWA

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Mohamed Salah: – Det er en bra sang!

Publisert

den

Av

Mohamed Salah og James Milner prater med BT Sport etter Champions League kvartfinalen igår mellom Liverpool og Manchester City.
Salah viser tydelig sin entusiasme for «Egyptian King» sangen hans 🙂

 

(3 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

Minst viktige Mereyside derbyet på mange år

Liverpool har en tøff skadesituasjon, og mange viktige kamper foran seg – og Jürgen Klopp står overfor en vanskelig oppgave å komponere laget sitt imorgen tidlig formiddag – og samtidig ha et blikk på kampen på tirsdag.

Publisert

den

Av

Liverpool har en tøff skadesituasjon, og mange viktige kamper foran seg – og Jürgen Klopp står overfor en vanskelig oppgave å komponere laget sitt imorgen tidlig formiddag – og samtidig ha et blikk på kampen på tirsdag. Everton har ikke slått Liverpool på veldig mange år nå, og vil se dette som en mulighet til å bryte denne forbannelsen – og spesielt tatt skadesituasjonen til Liverpool i betraktning og det faktum at Liverpool allerede på tirsdag skal ut i sesongens store kamp hvor de skal forsvare 3-0 ledelsen fra onsdag borte mot Manchester City.

På keeperplassen fortsetter nok helt sikkert Loris Karius i mål, og foran seg vil nok Virgil Van Dijk ta én av to stopperroller – så spørs det om Dejan Lovren tar plass ved siden av eller om Conor Masterson får sin førstelagsdebut – etter å ha sittet på benken mot City. Klopp virker å være en stor fan av spilleren, og det er meget mulig at det kan vanke en debut imorgen.

Det er ventelig at backene Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson får hvile da dette er plassen vi har best dekning på pr. idag.

Jordan Henderson er suspendert til oppgjøret tirsdag kveld, og kommer 100% sikkert til å spille sentralt på midtbanen til Liverpoo, og sammen med ham ventes det trolig at Georginio Wijnaldum tar plass i en av indreløper rollene, og mitt outside tips er derfor at Curtis Jones får sin ilddåp som den siste indreløperen – etter fantastisk bra spill for U18 og U23 denne sesongen.

Lengst fremme regner jeg med at både Sadio Mané og Roberto Fimino får hvile fra start av, og at Solanke og Ings vil ta to av plassene – og siden Salah trolig også blir hvilt med tanke på kjenningen onsdag – så blir det plass til Ben Woodburn på kant – alternativt Rafael Camacho som har trent jevnlig med A-laget denne våren.

Loris Karius

Nathaniel Clyne
Virgil Van Dijk
Conor Masterson
Alberto Moreno

Jordan Henderson
Curtis Jones
Georginio Wijnaldum

Ben Woodburn
Dominic Solanke
Danny Ings

(4 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending