Connect with us

Annet

Detaljer skal hjelpe Liverpool til Premier League-triumf

Publisert

den

Sesongens forrige Champions League-vinner endte på andreplass i Premier League, det til tross for at de kun tapte  én kamp i løpet av sesongen. Det betyr at det ikke er plass til feiltrinn i sesongen som akkurat er sparket i gang og at små marginer kan ende med å bli avgjørende. Det har Liverpool og Jürgen Klopp tatt høyde for.

Du har sikkert hørt om hvordan Liverpool og Jürgen Klopp i forrige sesong hentet inn en innkast-trener. Danske Thomas Grønnemark, som NFF og Lars Lagerbäck ikke ønsket å benytte, var ansvarlig for alle Liverpools innkast i sesongen 2018/2019. Hovedpoenget til dansken handler om at de aller fleste lag «gir» bort ballen i alt for stor grad hver gang den settes i spill ved hjelp av hendene. 

– De fleste lag beholder ballen i færre enn 50 % av tilfellene når de tar innkast og er under press. I Liverpool beholdt vi ballen over 75 % av gangene forrige sesong. Jeg fokuserer ikke kun på de lange innkastene, men innkast over hele banen, har Grønnemark uttalt til Nettavisen.

Slike detaljer har blitt lagt merke til av Liverpool, og derfor har klubben hentet inn ekstern hjelp på områder hvor Jürgen Klopp og hans støtteapparat, hovedsakelig Pep Lijnders og Peter Krawietz, ikke har sin ekspertise. Før sesongen startet har klubben også benyttet seg av kunnskapene til surfe-proffen Sebastian Steudtner. Han har hjulpet spillerne i Liverpools tropp med korrekte pusteteknikker samt panikk- og stresshåndtering i pressede situasjoner. 

Kilde: Unsplash

Liverpool har vært meget rolige på sommerens overgangsmarked. Kun Adrián, Harvey Elliott og Sepp van den Berg har kommet inn dørene på Anfield i løpet av sommeren. Til gjengjeld håper klubben at fokuset på detaljer, i kombinasjon med den taktiske, tekniske og fysiske treningen til Klopp og hans støtteapparat, skal bære frukter.

– Vi har stor tro på at vi har en tropp med spillere som evner å utvikle seg positivt gjennom veiledning og systematisk arbeid, har assistenttrener Peter Krawietz uttalt.

Fokus på uortodokse områder og treningsmetoder har lenge vært viktig i Liverpool. Klubbens forskningsdirektør, Ian Graham, har satt sammen et team som kan mye annet enn fotball. I Grahams team finnes blant annet en astrofysiker, en tidligere sjakkmester og en professor i høyenergifysikk. 

Sammen forsøker de å utvikle klubben både taktisk og på overgangsmarkedet. I forhold til det taktiske forsøker teamet å se på viktigheten av bevegelser, pasninger og skudd – finnes det gjennomgående mønstre som det kan dras fordel av? På overgangsmarkedet blir analyser og statistikk flittig brukt til å redusere sjansene for bomkjøp når Liverpool skal rekruttere nye spillere. Gruppen til Graham har blant annet anbefalt spillere som Mohamed Salah, Philippe Coutinho, Saido Mané og Naby Keita i løpet av de seneste sesongene – en «track record» det lukter svidd av. 

Bookmakere tror ikke surfetrenere, pusteteknikker og fokus på innkast er nok til å vinne Premier League. Manchester City er igjen favoritter til tittelen, men som med tippe-resultater er det ingenting som er avgjort før kampene er spilt. Om klubbens noe «annerledes» fokus kommer til å være med på å forbedre prestasjonene fra forrige sesong gjenstår å se, men det er ofte små detaljer som skiller de beste fra de nest beste. 

Listen er i alle fall lagt høyt etter en Champions League-triumf og andreplass i Premier League.

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annet

Fansen elsker å spille

Publisert

den

Av

Fansen elsker å spille

Det er en grunn for at det finnes såpass mange Liverpoolfans der ute. Det er naturligvis stas å være fan av tidenes beste fotballag, og engasjere seg i alt som dreier seg om mesterlaget Liverpool. Det er ikke rart at Liverpool har oppnådd en så massiv fanskare som de har opp gjennom årene, fotballaget kan tross alt skryte av å ha en av historiens høyeste seiersrater. 

(mer…)
(2 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

De rikeste klubbeierne i Premier League

Publisert

den

Av

De rikeste klubbeierne i Premier League

Premier League er et globalt produkt som kjøpes av millioner av fans over hele verden, noe som genererer store pengebeløp for klubbene gjennom enten billettsalg eller TV-avtaler. Likevel krever det å eie en av disse klubbene at du allerede er ekstremt rik.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Jürgen Klopp gjennom fem år

Publisert

den

Av

Jürgen Klopp er en tysk tidligere fotballspiller, men det er selvfølgelig som fotballtrener han har hatt fantastisk suksess – noen mener at han er verdens beste trener. Etter en suksessrik periode i Borussia Dortmund, kom han i 2015 videre til Liverpool FC. I perioden 2015 – 2020 har han gjort svært mye for klubben, og ledet de til gevinst i mange spennende kamper. I en liga der enkelte trenere bare får noen uker på seg før de får sparken, har Klopp vært svært stabil og fortsetter å gjøre det godt.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Slik behandler Liverpool det enorme draktsalget på verdensbasis

Publisert

den

Av

Liverpool er mester i Champions League, og dermed har populariteten for laget steget enda mer. Selv om de allerede hadde 5 titler i turneringen, og allerede var blant verdens mest populære lag, så er det liten tvil om at neste generasjon bemerker seg seieren deres. Dermed er det klart for en ny runde med draktsalg som kommer til å eksplodere tidligere års salg.

(mer…)
(9 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

We Are Liverpool: This Means More

Publisert

den

Av

Hva er det som gjør Liverpool unik ? Hva er forskjellen på oss og andre klubber ?

Liverpool FC – en fantastisk fotballklubb med en sjel og historie uten sidestykke i engelsk fotball og fotball Europa!

I 32 år av mitt liv har det farget dagene mine – og vil for alltid gjøre det fremover.

Født og oppvokst i Bergen, og siden 1985/86 har Liverpool vært – mitt mekka, min lidenskap, min besettelse og stolthet! Klubben står for ett motto jeg alltid har levd etter – og det er å aldri gi opp – uansett hvor vanskelig utgangspunktet måtte være.

Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield 8.oktober 2015, og Liverpool fikk for første gang på mange år en manager som virkelig forstod klubben, sjelen, historien og fansen. Klopp har snudd «doubters to believers» – og spiller en fotball vi ikke har sett siden 1980-tallet på Merseyside – og dette er bare begynnelsen!

Liverpool er en gigant som for alvor har våknet!
Fremtiden er lys! Fremtiden er rød! Fremtiden er Liverpool FC.
Vi er Liverpool. Det betyr mer!

YNWA

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending