Connect with us

Akademiet

– Liverpools akademi er det eneste som kan måle seg med akademiet i Barcelona

Publisert

den

Barcelona manager ble intervjuet på «Catalan Radio» igår, og kom med oppsiktsvekkende tanker rundt hva som skjer på Liverpools akademi om dagen – et akademi som inntil nylig ikke har fått frem noen fremtrendende navn i praksis siden Steven Gerrard slo igjennom i 1997..

Barcelona sitt akademi er verdenskjent for dets evne til å få frem kvalitet, og i et intervju igår uttalte altså Guardiola bl.a følgende :  «Liverpools akademi er det eneste akademiet som pr. idag kan måle seg med La Masia akademiet i Barcelona. Hvis Liverpool kan håndtere talentene sine godt, kan det komme opp mot 20 spillere derfra de kommende årene.»

Det er bare noen uker siden at det ble kjent at Barcelona svært gjerne ønsket ønsket spesielt Rodolfo Borrell tilbake til Barcelona, men med nylig signert kontrakt som ny reservelagstrener i klubben – var det ikke noe sjanse for at han ville forlate skuten allerede nå…

Mye har vært gjort med akademiet til Liverpool siste par årene, og for bare et par år siden ble hele akademiet snudd helt på hodet – og 20+ ansatte i klubben måtte gå for å gjøre plass til en ørliten revolusjon på Kirkby. Inn kom trenere som Pep Segura, nevnte Rodolfo Borrell, Frank McParland og dagens Liverpool manager Kenny Dalglish – og siden har det begynt å skje ting.

I år har Liverpool fått frem bl.a John Flanagan (som for bare et par sesonger siden ikke ble ansett å være i «øvre skiktet» på akademiet), Jack Robinson, Jay Spearing & Martin Kelly. Hvis man også tar med Jay Spearing – som i mange år har vært nevnt som ung og lovende – sitt gjennombrudd denne sesongen, så har det vært en meget positiv utvikling.

Mye ære for dette skal Rafael Benitez ha – som tok tak og kapret kapasiteter som bl.a Segura og Borrell (begge med lang fartstid i Barcelona systemet) – og sørget for et tettere bånd mellom akademiet og Melwood – men katalysatoren til det hele har trolig vært Kenny Dalglish sin inntreden i Januar. Han har gitt ungdommen i klubben, som han har fulgt tett i flere år allerede gjennom sin rolle som ambasadør og nære tilknytning til daglig virke på Kirkby.

(1 besøk idag)

Trending