Connect with us

Champions League

Champions League: Manchester City 1-2 Liverpool

Publisert

den

Gårsdagens oppgjør vil kanskje ikke gå inn i historiebøkene som en av de best spilte kampene for Liverpool, men definitivt som en av de mest betydningsfulle i moderne tid.

Liverpool er videre til Champions League semifinalen, etter å ha vunnet begge kampene i kvartfinalen mot Manchester City – vunnet med overlegen målforskjell, vunnet 3 av 4 kamper mot City i alle turneringer denne sesongen. Vi har stått for 3 av de totalt 6 kampene som Manchester-laget har tapt denne sesongen, og det vitner om kvalitet og styrke.

Det var vanskelig å lande etter kampen igår, men samtidig viktig å å minne seg på at vi ikke har vunnet noenting ennå – og det er nok også spillerne smertelig klar over – men dette var et klart signal til de andre lagene i Europa og Premier League – at om vi får bygget videre på dette gjennom sommeren vil vi utvilsomt være med å kjempe om trofeet i Premier League neste sesong – det er det ingen tvil om.

Det hersker en positivitet og entusiasme rundt Liverpool om dagen som ikke har vært på mange år – og da Jürgen Klopp i 2015 ba fansen om å tro på ham – så var det øyeblikk som dette vi håpet på – en fotball som ikke står tilbake for hva noen andre klubber leverer, profiler som står frem og utvikler seg, smarte signeringer som Klopp var viden kjent for i Borussia Dortmund – og som han med tydelighet har sikret Liverpool også.

Andrew Robertson for £8m fra Hull var det mange som ristet på hodet av før sesongen, men er definitivt en av sesongens signeringer – uten tvil – og samtidig var det mange som lurte på Liverpool skulle med Mohamed Salah – en Chelsea reject for noen år siden – og en spiller som var kjent for å være  ineffektiv foran mål. Idag klarer han nesten ikke stoppe å score, og er også en av fotball europas mest målfarlige spillere.

Virgil Van Dijk har også revitalisert et forsvar som har fått utrolig mye kritikk tidligere i sesongen, og fremstår idag som en gigant i forsvar og har også fått ut det beste i spillere som Dejan Lovren og Loris Karius i tillegg gjennom hans enorme fysiske tilstedeværelse i de bakre rekker!

39 mål og 13 målgivende senere er det ingen som lurer på hva Liverpools «Messi» betyr for laget, og hvilken inspirerende signering han har vært – han har virkelig vært med å transpormere Liverpool sitt offensive spill denne sesongen!

Liverpool er i semifinalen i Champions League – og det er en ukuelig optimisme rundt klubben – og slik status er nå – så er det ingen som tror at Liverpool ikke har det i seg å gå hele veien denne sesongen – ikke etter igår. Liverpool er eneste ubeseirede lag i Champions League denne sesongen – og det kan meget vel ende slik til slutt også.

Ikveld avgjøres hvilke andre potensielle motstandere Liverpool kan risikere å møte etter at de selv og Roma (etter å ha slått Barcelona på bortemålsregelen 4-4) – og mest sannsynlig blir de to siste potensielle motstanderne Real Madrid og Bayern München – hvilket skulle legge forholdene til rette for noen fantastiske semifinale kamper i slutten av April.

 

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Champions League

Inside Anfield 18.09.18 Champions League : Liverpool – PSG 3-2

Publisert

den

Av

Liverpool fikk best mulig start på gruppespillet med seier 3-2 hjemme mot PSG etter en nervepirrende kamp mot PSG.
Gjennopplev kampen fra innsiden av Anfield.

Målscorere for Liverpool:
Daniel Sturridge, James Milner og Roberto Firmino

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

VAR i kvartfinalene i Champions League i år ?

Publisert

den

Av

Skulle Liverpool gå videre til kvartfinalene i Chamnpions League til våren, så er det meget mulig det blir introdusert VAR (Video Assisted Refereeing) allerede denne sesongen.
UEFA skal ha blitt imponert (!) over hvordan det ble håndtert i sommerens VM-sluttspill i Russland, og vurderer nå seriøst å innføre det i de siste rundene i årets Champions League skal vi tro The Times.

UEFA har vært skeptisk til det store ressursbruken det ville krevd allerede fra kvalikk og gruppespillskamper – men fra og med kvartfinalene skal det være langt mer håndterbart med tanke på personell nødvendig.

Forrige sesong ble Liverpools kamp i FA-cupen mot West Bromwich gjennomført med VAR…

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Champions League

Før CL-finalen: Løp, kjemp og spill fotball med livet som innsats

Løp, kjemp og spill fotball med livet som innsats!» Klopp inspirer Liverpool før Champions League finalen i Kiev lørdag

Publisert

den

Av

Jürgen Klopp diskuterer hans tid i Liverpool så langt, og hva som gjør hans lag denne gangen så spesiell.

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

Liverpool klar for Champions League finalen i Kiev!

Liverpool er klar for sin 8. finale i den gjeveste europeiske turneringen.

Publisert

den

Av

Liverpool tok seg videre til Champions League finalen i Kiev, selv med 2-4 tap i Roma igår kveld. Kampen ble akkurat så spennende som den mest pessimistiske Liverpool-fan hadde trodd på forhånd (meg inkludert). Vi er Liverpool, og selv om vi har gjort det enkelt for oss selv i 160 minutter – så har vi akkurat nok tid de siste 20 minuttene til å gjøre det ekstra spennende for oss selv igjen. Vi kan gjerne kalle det frustrerende og vanskelig å håndtere for frynsete nerver – men fyyyyy så deilig det er når det går veien til slutt.

Jürgen Klopp sier nå så fint i etterkant av kampen igår at «vi samler ikke på sølvmedaljer på Anfield» og det er viktig å påpeke at det er fremdeles et hinder igjen – og det er et formidabelt ett i Real Madrid. Real er kanskje ikke like solide som tidligere utgaver, og vist mange svakheter siste sesongene – men det er fremdeles en ufattelig rutine i det mannskapet som har vært i denne situasjonen tidligere. Ingen av Liverpools spillere har vært i denne situasjonen tidligere, og om gårsdagens kamp er noe å gå etter så blir det på ingen måte noen enkel kamp.

God nok til å slå Real Madrid i Kiev

Liverpool skal være god nok til å slå Real Madrid over ett oppgjør – og slik vi har spilt med 46 mål i Champions League denne sesongen – så er alt mulig – men gårsdagen viser at om vi ikke (som i 2.omgang) henger sammen som lag så slipper vi motstander alt for enkelt til sjanser – og mange sjanser….

Gårsdagen skulle vært en transportetappe, og etter å ha scoret 2 og (et selvmål) i førsteomgang var det ikke mye som lignet et comback av Roma – men personlige feil og svake involveringer – og et meget billig straffespark (selv om Trent Alexander-Arnold skulle fått et klart imot tidligere) så ble det hele mye mer spennende. Vi har nå sluppet inn 2 mål siste 10 minuttene i 3 av våre siste 4 kamper (WBA, Roma & Roma) og dette er en trend vi er nødt for å snu om sesongen ikke skal ende i et antiklimaks til slutt (miste CL-plassen til Chelsea i Premier League og eventuelt tape finalen).

Liverpool og straffer denne sesongen

Liverpool hadde mye sjanser til å score ytterligere selv, men var veldig unøyaktig i overgangene (spesielt i 2.omgang) – og ble også klart for et klart straffespark på Sadio Mané i førsteomgang på 0-0 – og hadde vi fått den kombinert med de øvrige målene vi scoret – så hadde dette aldri blitt så spennende som det gjorde. I tillegg til dette hadde Liverpool en like klar straffesituasjon med hands på Radja Nainggolan som den som det ble blåst for på Ragnar Klavan 3 minutter på overtid i 2.omgang.

Sjansesløseri i Roma

Roma hadde mye sjanser i 2.omgang og med bedre avslutninger kunne det hele blitt meget spennende, men Roma pøste samtidig fremover med alt de hadde og var i store deler av 2.omgang i overtall i Liverpools forsvar og spesielt Trent Alexander-Arnold hadde en kveld han bør glemme så raskt som mulig. Der Leroy Sane forgjeves over 180 minutter i kvartfinalene prøvde å få overtaket på ham – så hadde El-Shaarawy et forholdsvis godt tak på briten i store deler av kampen. Dejan Lovren maktet heller ikke å gi Arnold den nødvendige støtten  – og det ble alt i alt en meget vanskelig kamp for Trent igår.

Uansett – så er det viktigste at vi gikk videre igår – og vi visste at de 2 målene Roma fikk på Anfield ville komplisere ting for Liverpool i Roma – og slik gikk det også – men vi er videre til finalen i Kiev til en drømmefinale mot Real Madrid – et oppgjør vi så avgjort at meget gode sjanser i! Nå gjelder det å fokusere 100% inn mot helgens kamp mot Chelsea, og få med seg et resultat der slik at oppgjøret hjemme mot Brighton blir en ren formalitet på Anfield i siste runde uten press.

Liverpool med tre matchballer igjen med tanke på Champions League neste sesong

Liverpool har 2 matchballer mot Chelsea og Brighton. Uavgjort eller bedre mot Chelsea eller seier i siste runde mot Brighton – og vi er klar for Champions League neste sesong uansett utfall i finalen. Tap mot Chelsea og om vi ikke tar flere poeng enn Chelsea i siste runde – og vi spiller Europa League neste sesong – med mer vi klarer å vinne mot Madrid i Kiev.

Det er veldig mye som står på spill – og Liverpool har ikke råd til å rote bort de 2 siste matchballene vi har denne sesongen – eller skal vi si 3. Idag er det ihvertfall enkelt å si hvilken av de 3 kampene vi ønsker mest og vinne – men det hadde vært greit å gå inn til den kampen med visshet om at neste sesong er sikret – og kan spille med senkede skuldre.

Real Madrid er favoritter – og det passer igrunn Liverpool meget bra 🙂

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Champions League

Jurgen Klopp Pre-Match Press Conference | Roma vs. Liverpool

Se Liverpool og Jürgen Klopp sin preseekonferanse før kampen i Roma i sin helhet her

Publisert

den

Av

Se Liverpool og Jürgen Klopp sin preseekonferanse før kampen i Roma i sin helhet her.
Praten går løst om sikkerhetsopplegget før kampen, noen nord om Zeljko Buvac, 5-2 kampen på Anfield og veien videre til Kiev i slutten av Mai, m.m

 

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending