Connect with us

Annet

Slik behandler Liverpool det enorme draktsalget på verdensbasis

Publisert

den

Liverpool er mester i Champions League, og dermed har populariteten for laget steget enda mer. Selv om de allerede hadde 5 titler i turneringen, og allerede var blant verdens mest populære lag, så er det liten tvil om at neste generasjon bemerker seg seieren deres. Dermed er det klart for en ny runde med draktsalg som kommer til å eksplodere tidligere års salg.

Men hvordan klarer egentlig et fotballag som Liverpool å møte slike enorme ordre? Hvert eneste år selges det flere hundre millioner fotballdrakter på verdensbasis. Liverpool selger flere hundretusen bare i Europa, og på toppen av dette kommer resten av verden, med store markeder både i Afrika og Sør-Amerika, da Liverpool har gode spillere herfra. Nøkkelen til det enorme draktsalget ligger i måten disse pakkes på.

Automatisering i produksjonen sikrer økt kapasitet

I takt med den økte populariteten av fotball og klubber som Liverpool på verdensbasis, så har selvfølgelig også teknologien utviklet seg. For eksempel har roboter lært seg automatisering, noe som betyr at de har mye bedre forutsetninger for å kunne pakke titusenvis av drakter daglig. Faktisk kan disse i teorien pakke ned drakter døgnet rundt dersom dette skulle være nødvendig.

Automatiseringen gjør at prosessene går unna raskere enn noensinne før, og det med færre feil. Robotene som inngår i produksjonen har lært seg selv opp gjennom årene ved hjelp av kunstig intelligens. Dette innebærer at de lærer av sine egne feil. Mange mennesker prøver seg på det, men det er ikke alltid like lett, og det er vanskelig å argumentere for at menneskelig produksjon kan sammenligne seg med roboter.

Slik lages draktene

Draktene er gjerne utviklet i polyester, og merkelappene som skal til, slik som logoen og sponsorer, trykkes på. Her er det selvfølgelig ingen som setter seg ned og syr sammen millioner av drakter, men heller en robot som inngår i produksjonen. Den utfører prosessen fra A-Å, da med noe menneskelig assistanse naturligvis. Kommersielle roboter som disse gjør at våre behov blir møtt.

Samlebånd gjør prosessene enda raskere

En skal helt tilbake til Henry Ford sin tid for å finne grunnlaget til samlebåndet, da han ønsket å lage bilene sine raskere. Den dag i dag bruker vi fortsatt det samme prinsippet, og slik lages også fotballdrakter. Det er altså ikke slik at kun en robot tar seg av å lage Liverpool sine drakter, men det er heller en gruppe med roboter som står bak via et samlebånd.

Nedpakking og logistikk

Etter at draktene er ferdig produsert, så pakkes de også gjerne ned av roboter. Prosessen kan gå unna på få minutter med hundrevis av drakter klare til å pakkes ned, og derfor er det gjerne mange roboter involvert i nedpakkingen også. Her skal dessuten også adresselappene settes på eskene som draktene pakkes ned i.

Selve kjøringen er det oss mennesker som står for, da gjerne i større lastebiler som frakter draktene til utsalgsstedet. I løpet av få dager kan altså den drakta som du ønsker deg med den neste superstjernen dukke opp i butikken eller postkassa!

(4 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annet

Jürgen Klopp gjennom fem år

Publisert

den

Av

Jürgen Klopp er en tysk tidligere fotballspiller, men det er selvfølgelig som fotballtrener han har hatt fantastisk suksess – noen mener at han er verdens beste trener. Etter en suksessrik periode i Borussia Dortmund, kom han i 2015 videre til Liverpool FC. I perioden 2015 – 2020 har han gjort svært mye for klubben, og ledet de til gevinst i mange spennende kamper. I en liga der enkelte trenere bare får noen uker på seg før de får sparken, har Klopp vært svært stabil og fortsetter å gjøre det godt.

(mer…)
(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Detaljer skal hjelpe Liverpool til Premier League-triumf

Publisert

den

Av

Sesongens forrige Champions League-vinner endte på andreplass i Premier League, det til tross for at de kun tapte  én kamp i løpet av sesongen. Det betyr at det ikke er plass til feiltrinn i sesongen som akkurat er sparket i gang og at små marginer kan ende med å bli avgjørende. Det har Liverpool og Jürgen Klopp tatt høyde for.

(mer…)
(3 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

We Are Liverpool: This Means More

Publisert

den

Av

Hva er det som gjør Liverpool unik ? Hva er forskjellen på oss og andre klubber ?

Liverpool FC – en fantastisk fotballklubb med en sjel og historie uten sidestykke i engelsk fotball og fotball Europa!

I 32 år av mitt liv har det farget dagene mine – og vil for alltid gjøre det fremover.

Født og oppvokst i Bergen, og siden 1985/86 har Liverpool vært – mitt mekka, min lidenskap, min besettelse og stolthet! Klubben står for ett motto jeg alltid har levd etter – og det er å aldri gi opp – uansett hvor vanskelig utgangspunktet måtte være.

Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield 8.oktober 2015, og Liverpool fikk for første gang på mange år en manager som virkelig forstod klubben, sjelen, historien og fansen. Klopp har snudd «doubters to believers» – og spiller en fotball vi ikke har sett siden 1980-tallet på Merseyside – og dette er bare begynnelsen!

Liverpool er en gigant som for alvor har våknet!
Fremtiden er lys! Fremtiden er rød! Fremtiden er Liverpool FC.
Vi er Liverpool. Det betyr mer!

YNWA

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Annet

Mohamed Salah: – Det er en bra sang!

Publisert

den

Av

Mohamed Salah og James Milner prater med BT Sport etter Champions League kvartfinalen igår mellom Liverpool og Manchester City.
Salah viser tydelig sin entusiasme for «Egyptian King» sangen hans 🙂

 

(3 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

Minst viktige Mereyside derbyet på mange år

Liverpool har en tøff skadesituasjon, og mange viktige kamper foran seg – og Jürgen Klopp står overfor en vanskelig oppgave å komponere laget sitt imorgen tidlig formiddag – og samtidig ha et blikk på kampen på tirsdag.

Publisert

den

Av

Liverpool har en tøff skadesituasjon, og mange viktige kamper foran seg – og Jürgen Klopp står overfor en vanskelig oppgave å komponere laget sitt imorgen tidlig formiddag – og samtidig ha et blikk på kampen på tirsdag. Everton har ikke slått Liverpool på veldig mange år nå, og vil se dette som en mulighet til å bryte denne forbannelsen – og spesielt tatt skadesituasjonen til Liverpool i betraktning og det faktum at Liverpool allerede på tirsdag skal ut i sesongens store kamp hvor de skal forsvare 3-0 ledelsen fra onsdag borte mot Manchester City.

På keeperplassen fortsetter nok helt sikkert Loris Karius i mål, og foran seg vil nok Virgil Van Dijk ta én av to stopperroller – så spørs det om Dejan Lovren tar plass ved siden av eller om Conor Masterson får sin førstelagsdebut – etter å ha sittet på benken mot City. Klopp virker å være en stor fan av spilleren, og det er meget mulig at det kan vanke en debut imorgen.

Det er ventelig at backene Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson får hvile da dette er plassen vi har best dekning på pr. idag.

Jordan Henderson er suspendert til oppgjøret tirsdag kveld, og kommer 100% sikkert til å spille sentralt på midtbanen til Liverpoo, og sammen med ham ventes det trolig at Georginio Wijnaldum tar plass i en av indreløper rollene, og mitt outside tips er derfor at Curtis Jones får sin ilddåp som den siste indreløperen – etter fantastisk bra spill for U18 og U23 denne sesongen.

Lengst fremme regner jeg med at både Sadio Mané og Roberto Fimino får hvile fra start av, og at Solanke og Ings vil ta to av plassene – og siden Salah trolig også blir hvilt med tanke på kjenningen onsdag – så blir det plass til Ben Woodburn på kant – alternativt Rafael Camacho som har trent jevnlig med A-laget denne våren.

Loris Karius

Nathaniel Clyne
Virgil Van Dijk
Conor Masterson
Alberto Moreno

Jordan Henderson
Curtis Jones
Georginio Wijnaldum

Ben Woodburn
Dominic Solanke
Danny Ings

(4 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending