Connect with us

Aktuelt

Georginio Wijnaldum : Liverpools midtbaneterrier dominerte Tottenham i helgen!

Publisert

den

Liverpool tok endelig sin første seier i Premier League i 2017 i helgen, og hvilken match det ble med røde øyne!

En spiller som virkelig stod frem på Liverpool lørdag kveld var Georginio Wijnaldum – en spiller som kanskje ikke har stått frem så mye som man skulle ønsket siden overgangen fra Newcastle i sommer – men som personlig jeg har vært godt fornøyd med å ha på laget. En spiller som virkelig setter laget foran seg selv, og som jobber steinhardt for alle rundt seg – men som inntil nå har fått mindre oppmerksomhet siden prestasjonene hans automatisk blir målt opp mot hans 11 mål for Newcastle forrige sesong…

Større andel pasninger i lengderetningen enn tidligere

Kampen i helgen mot Tottenham kan meget vel være hans definitive gjennombrudd for Liverpool på mange måter. Han hadde i utgangspunktet en tøff jobb sentralt mot sterke spillere som Moussa Dembele og Victor Wanyama – men gang på gang tok han dem på rå kraft og besluttsomhet – og gjennomførte en nær prikkfri kamp!

I tillegg til at han var sterkt delaktig i at Tottenham – aldri – fikk til spillet sitt på midtbanen – hadde han en utsøkt målgivende pasning til Sadio Mane i forkant av 1-0 målet etter 16 minutter. Den pasningen er ekstremt følsom og vektet i lengderetningen… noe Wijnaldum har fått en del kritikk for blant Liverpool-fansen. Han har i perioder hatt en tendens til å bare slå de «enkle» pasningene, istedenfor å prøve offensive forløsende pasninger – men lørdag var det påfallende hvor mye mer direkte nederlenderen og Liverpool-spillerne generelt var fremover… Borte var den vedvarende sideveis rullingen av ball som har preget Januar spesielt – og Liverpool var virkelig tilbake til slik vi husker dem fra i høst.

Håpet nå er at Liverpool de kommende 2 ukene får jobbet godt med hvordan bryte ned de mer defensive lagene de møter (all den tid de siste 10 kampene denne sesongen foregår i hovedsak mot lag på nedre halvdel). Neste lag ut er Leicester på King Power Stadium 27.februar, før Arsenal kommer til Anfield 04.mars (forøvrig Arsenal sin neste seriekamp).

Mer tid til foreberedelse

Liverpool er ute av alle cupene, og ikke i Europa som kjent – og har nå godt med tid på å forberede og samle energi til en serieavslutning som lenge nå har sett ut som å falle fullstendig i dass…. men som plutselig kan få nytt liv og ny glød.

Sadio Mané stjal vel de tørste overskriftene i helgen med hans to mål, men vel så viktig føler jeg det er at vi kanskje har fått den lille (175 cm) råsterke murbrekkeren på midten som vi har savnet denne sesongen i Georginio Wijnaldum – og når pasningene hans nå også går mer i lengderetningen kan det bli gøy fremover. Midtbanetrioen Henderson, Wijnaldum og Lallana har 8 seire på 11 kamper sammen denne sesongen så langt – og bare 1 tap – og er med det den desidert beste kombo vi har på midten denne sesongen – og med lengre hvile mellom kampene kan vi meget vel få se dem som en mer «satt» midtbane trio i tiden fremover.

 

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This is Melwood

Ox’s emosjonelle vei tilbake | This Is Melwood

Publisert

den

Av

Alex Oxlade-Chamberlain prater åpent om den fryktelige ACL-skaden som trolig holder ham utenfor hele sesongen 2018/19. This is Melwood

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Bezzies

BEZZIES with Van Dijk & Gomez

Publisert

den

Av

Siste i LFC.tv serien av ‘Bezzies’. Vår solide defensive duo med Joe Gomez og Virgil van Dijk har funnet skikkelig tonen så langt denne sesongen – hvor mye vet de om hverandre utenfor banen ?

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

This is Melwood

This Is Melwood : Virgil Van Dijk

Publisert

den

Av

Eksklusivt intervji levert av Liverpools FC sponsor BetVictor.
Virgil Van Dijk tar oss rundt Liverpools treningsannlegg – hvor han prater om basketball, humor på innsiden og sin første tid på Anfield.

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

VAR i kvartfinalene i Champions League i år ?

Publisert

den

Av

Skulle Liverpool gå videre til kvartfinalene i Chamnpions League til våren, så er det meget mulig det blir introdusert VAR (Video Assisted Refereeing) allerede denne sesongen.
UEFA skal ha blitt imponert (!) over hvordan det ble håndtert i sommerens VM-sluttspill i Russland, og vurderer nå seriøst å innføre det i de siste rundene i årets Champions League skal vi tro The Times.

UEFA har vært skeptisk til det store ressursbruken det ville krevd allerede fra kvalikk og gruppespillskamper – men fra og med kvartfinalene skal det være langt mer håndterbart med tanke på personell nødvendig.

Forrige sesong ble Liverpools kamp i FA-cupen mot West Bromwich gjennomført med VAR…

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Premier League

LIVE 14:30 | Jürgen Klopp’s pre-match pressekonferanse vs. Crystal Palace

Publisert

den

Av

Følg Jürgen Klopps pressekonferanse kl. 14.30 LIVE på Liverpoolbloggen.no

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Trending