Connect with us

Aktuelt

En George Orwell-opplevelse

Publisert

den

Premier League-sesongen er unnagjort for Liverpools del, og for å være helt ærlige betyr det ikke noe om laget havner på andre eller fjerdeplass, men vi skal innrømme at det hadde vært litt moro å havne foran de unevnelige fra Manchester.

Alt fokuset til Jürgen Klopp er derfor nå på å overvinne Roma i semifinalen. Finalen i Kiev 26. mai blinker i det fjerne, og Roma var nok drømmemotstanderen til de fleste av oss i semifinalen, siden det hadde blitt langt tøffere å slå ut Real Madrid eller Bayern München over to kamper. I denne artikkelen skal vi derfor ta et lite tilbakeblikk på hva som hendte for 33 år siden, men først lever vi i nåtiden en liten stund til.

Anfield er klar til å by Roma opp til dans. (CC BY-SA 2.0) av David Poblador i Garcia

Liverpool er klar favoritt

De fleste bookmakerne er enige om at Liverpool bør kunne ta seg videre mot Roma, og redbets odds viser at du får 1,52 i oss på hjemmeseier 24. april. Dette blir allikevel en noe annerledes kamp enn oppgjørene mot Manchester City, siden de fleste tippe-eksperter i langt større grad forventer at Liverpool går ut og styrer kampen. Roma kommer garantert til å ha en forsiktig tilnærming, og det blir spennende om Liverpool greier å presse italienerne bakover fra første spark på ballen. Det er selvsagt en klisjé, men jo tidligere det første målet kommer, desto lettere blir det å trenge gjennom romernes forsvar senere i kampen. Dette er allikevel en vanskelig balansegang, siden det også er viktig å unngå baklengsmål grunnet bortemålsregelen.

Kan 1984 gjenta seg?

1984 var en annen tid, hvor mange fotballspillere tjente omtrent det samme som mannen i gata, og hvor serievinnercupen ble sendt i redigert opptak på NRK. Finalen sitter allikevel friskt i minnet hos de fleste Liverpool-supporterne som har rukket å passere 45 år, og Bruce Grobbelaars målvaktspill i straffesparkkonkurransen blir alltid stående som et klassisk øyeblikk i Liverpools historie. Dette var Liverpools fjerde finale i denne turneringen, og det var mye trykk på mannskapet, siden laget hadde vunnet de tre tidligere finalene. Liverpool vant også seriemesterskapet og ligacupen denne sesongen, og laget inneholdt flere stjernespillere. Angrepsduoen med Ian Rush og Kenny Dalglish var ikke bestevenner utenfor banen, men det viktigste var tross alt at den leverte et antall titler dagens supportere bare kan drømme om. I tillegg hadde laget jernmannen Graeme Souness på midtbanen, og det hadde kanskje vært en fordel med en lignende type i dagens startellever. Forsvaret var utrolig sterkt med Alan Hansen og Mark Lawrenson, samt målscoreren Phil Neal på høyrebacken.

Kenny Dalglish vant mange titler i den røde drakten. (CC BY-SA 2.0) av wekkuzipp

Hvem hadde vunnet i dag?

En slik sammenligning blir selvsagt urettferdig, siden tempoet i internasjonal fotball har økt betraktelig de siste 33 årene. I tillegg har vi fått flere regelendringer som gjør det vanskelig å sammenligne, men det er ingen tvil om at den gamle årgangen var langt mer dominerende i den engelske toppdivisjonen enn dagens. Forhåpentligvis blir det en endring på dette neste sesong, sånn at klubben endelig kan være med å kjempe om ligagullet igjen. Første prioritet er allikevel å kopiere 1984, og nå enda en finale i verdens gjeveste klubbturnering.

(3 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement
Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This is Melwood

This Is Melwood : Virgil Van Dijk

Publisert

den

Av

Eksklusivt intervji levert av Liverpools FC sponsor BetVictor.
Virgil Van Dijk tar oss rundt Liverpools treningsannlegg – hvor han prater om basketball, humor på innsiden og sin første tid på Anfield.

(2 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Aktuelt

VAR i kvartfinalene i Champions League i år ?

Publisert

den

Av

Skulle Liverpool gå videre til kvartfinalene i Chamnpions League til våren, så er det meget mulig det blir introdusert VAR (Video Assisted Refereeing) allerede denne sesongen.
UEFA skal ha blitt imponert (!) over hvordan det ble håndtert i sommerens VM-sluttspill i Russland, og vurderer nå seriøst å innføre det i de siste rundene i årets Champions League skal vi tro The Times.

UEFA har vært skeptisk til det store ressursbruken det ville krevd allerede fra kvalikk og gruppespillskamper – men fra og med kvartfinalene skal det være langt mer håndterbart med tanke på personell nødvendig.

Forrige sesong ble Liverpools kamp i FA-cupen mot West Bromwich gjennomført med VAR…

(3 besøk idag)
Les hele artikkelen her

Premier League

LIVE 14:30 | Jürgen Klopp’s pre-match pressekonferanse vs. Crystal Palace

Publisert

den

Av

Følg Jürgen Klopps pressekonferanse kl. 14.30 LIVE på Liverpoolbloggen.no

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

pressekonferanse

LIVE: Jürgen Klopp’s Pre-Match vs. West Ham Pressekonferanse kl. 11.45

Publisert

den

Av

Følg Jürgen Klopps pressekonferanse kl. 11.45 LIVE på Liverpoolbloggen.no

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her

DeadlineDay

Danny Ings på lån – og så permanent til Southampton neste sommer

Publisert

den

Av

Liverpool hadde en stille Deadline Day da vi hadde gjort unna overgangene våre tidlig i år – og må sies å ha vært et meget vellykket overgangsvindu – i motsetning til flere av våre direkte konkurrenter om topp plasseringene i Premier League. Liverpool ble klubben som brukte mest, men effektivt har vi i bunn og grunn brukt pengene vi fikk for Coutinho i Januar denne sommeren – så netto så er det så avgjort ikke så ille 🙂

Det kan fortsatt forsvinne spillere permanent (utlandet) eller på lån (championship og til utlandet) frem til 31.08.18 – men nå er det ubønnhørlig stopp for innkommende frem til 1.januar 2019 for Premier League klubbene.

Danny Ings forlot Liverpool helt på tampen igår kveld, og har signert for 4 år for sørkystklubben – så kanskje på tide at vi gir litt tilbake til dem også. Overgangen er første sesongen et rent lån, men at overgangen gjøres permanent fra 01.07.19 for 3 år – og Soton er forpliktet til å kjøpe ham for £18m + 2m ved visse klausuler. Liverpool har også sikret seg 20% av et eventuelt videresalg av den populære spilleren. Ings kom til Liverpool for £6,5m i 2015, og når han nå forlater klubben neste sommer må klubben også ut med 20% av overskuddet til Burnley som del av avtale om 20% videresalgsklausul som også de satt inn i avtalen den gangen….

Vi ønsker Danny Ings all lykke i sesongen og tiden som kommer – en fantastisk hyggelig og flott spiller – som desverre fikk sin tid på Anfieldf ødelagt av to stygge korsbåndskader – som igjen gjorde at det stoppet på 25 kamper og 4 mål for A-laget.

 

(1 besøk idag)
Les hele artikkelen her
Advertisement

Facebook

Mest populært

Advertisement

Trending