Connect with us

Nyheter

Klopp sjonglerer med keeperne i cupene denne sesongen

Published

on

Jürgen Klopp har tatt valget sitt om å benytte Loris Karius som førstekeeper i Champions League, mens Simon Mignolet vil ventelig stå i Premier League, og høyst sannsynlig vil Danny Ward da få sjansen i cupturneringene (EFL Cup) i følge Paul Joyce.

 

 

Aktuelt

Tidenes beste?

Published

on

Det ble litt av en jubelkveld for Liverpool i Porto sist onsdag. De rødkledte leverte en de beste europacupprestasjonene i klubbhistorien når de feide hjemmelaget av banen med hele 5–0.

Porto er tross alt ingen hvem som helst i europeisk klubbfotball og mange eksperter hadde spådd et jevnt oppgjør i Portugals nest største by. Sånn skulle det allikevel ikke vise seg å gå, og Liverpool kan derfor allerede begynne å glede seg til sin første kvartfinale i Mesterligaen i dette tiåret.

Spill for galleriet

Liverpool fikk lett spill i Porto. «Tetra 005» (CC BY 2.0) av dioxido

Jürgen Klopps uttalelser etter oppgjøret om at kvartfinalebilletten fortsatt ikke er avgjort setter vi på kvoten for spill for galleriet. Liverpool kommer selvsagt ikke til å rote bort en femmålsledelse i returoppgjøret på Anfield, og et 0-6-resultat kommer garantert til å gi deg rekordhøy odds på fotball tipping hos bet365. I den sammenhengen er det nok mer interessant for tippere å se på hvilken odds man får på at Liverpool vinner Champions League. I øyeblikket får du interessante 12 i odds på at Jürgen Klopps menn går helt til topps, men Manchester City, Barcelona, Real Madrid, Bayern München og Paris St. Germain rangeres alle foran i skrivende stund. Liverpool kan allikevel glede seg over at Real Madrid eller PSG blir slått ut allerede i denne runden, men det er ingen tvil om at kvartfinalen blir en krevende affære.

Fullt fokus på Premier League i mars

Ettersom Liverpool ble slått ut av West Bromwich i et kaotisk oppgjør i FA-cupen kan klubben fokusere på å sementere plassen sin i topp 4 i Premier League neste måned. De fire kampene i mars kan fort utgjøre forskjellen på mesterligaspill neste sesong, og Klopp kan ihvertfall ikke skjule på trøtte bein hvis det skulle gå galt i noen av oppgjørene. Liverpool innleder mars med hjemmekamp mot dumpekandidaten Newcastle. Dette blir selvsagt et helt spesielt oppgjør siden Rafa Benitez vender tilbake til Anfield, og de fleste Liverpool-fans vet sikkert godt at han var den forrige manageren som hentet hjem den gjeveste pokalen til Anfield.

Rosinen i pølsa

Det blir deilig å hente tre poeng her. (CC BY 2.0) av Sean MacEntee

Månedens høydepunkt er allikevel når laget tar den korte turen til Manchester for å møte United 10. mars. Vi må helt tilbake til 2009 for å finne forrige gang Liverpool tok alle poengene på Old Trafford, og dette kan fort bli et nøkkeloppgjør i kampen om mesterligaplassene. United har vist en del svakhetstegn i det siste og har blant annet tapt for Tottenham og Newcastle. Forhåpentligvis fortsetter den dårlige trenden i dette oppgjøret, sånn at Liverpool kan utfordre erkerivalen om andreplassen. Tippere bør allikevel være oppmerksomme på at de fire siste oppgjørene mellom disse to klubbene har endt uavgjort.

Mars må avsluttes med full pott

17. mars tar Liverpool imot middelhavsfareren Watford, hvor Klopps utvalgte nærmest plikter å hente tre poeng. Den påfølgende helgen venter Crystal Palace borte, og her treffer vi på nok en gammel manager, selv om Roy Hodgson ikke på noen måte oppnådde de samme resultatene som Benitez den korte tiden han var på Anfield. 10 poeng på de fire kampene i mars bør således være et realistisk mål, og man kan med tyngde hevde at det nesten er en plikt hvis laget skal lykkes med å kvalifisere seg for høstens utgave av Mesterligaen.

Continue Reading

Aktuelt

Ryan Kent på vei til Sheffield United på lån

Published

on

Ryan Kent har vært på utlån til Freiburg i Bundesliga første halvdel av sesongen, men dette ble ingen stor suksess. Kent vender snuten hjemover nå i overgangsvinduet etter at begge parter etter sigende ønsket å kansellere avtalen.

Ryen Kent hadde en meget god pre-season med Liverpool før utlånet, og vil nå håpe at neste stoppested gir ham mer spilletid – og fortsette der han slapp i sommer.  Det ryktes idag at Sheffield United er nær en avtale om å låne ham for andre halvdel av sesongen.

Sheffield United kjemper i toppen av Championship og vil kunne være en god arena for unge lovende Kent å ta neste steg. Laget fra stålbyen har imponert mange denne sesongen, og kanskje vil Kent kunne være med på å hjelpe laget tilbake til Premier League for første gang siden 2006/07 sesongen – som er eneste gang laget har spilt i Premier League siden oppstarten av Premier League.

Continue Reading

Overganger

Emre Can blir Juventus spiller til sommeren!

Published

on

Liverpools Emre Can blir etter alt og dømme Juventus-spiller til sommeren, men i motsetning til Philippe Coutinho – som virker å forsvinne til Barcelona allerede i Januar – etterlater ihvertfall han ikke et umiddelbart tomrom etter seg allerede nå. Vi trenger alle våre beste spillere til 16-delsfinalen mot Porto og kampen om topp 4 i Premier League.

Emre Can vil bli savnet, men vi får sette vår lit til at vår (tidligere) rekordsignering RB Leipzig – Naby Keita – tar opp hansken fra dag én…

Continue Reading

Aktuelt

Mohamed Salah årets spiller i Afrika 2017

Published

on

Mohamed Salah ble ikke uventet kåret til Årets Spiller i Afrika for 2017 – etter hele 23 mål på 29 kamper for Liverpool og en meget god avslutning på sesongen i Roma ifjor. I tillegg scoret Salah begge målene som sikret avansement til VM i Russland hjemme mot D.R Congo i høst.

Mohamed Salah er den spilleren i historien som har scoret flest mål før jul for Liverpool noensinne – i sin første sesong for klubben. Spesielt imponerende også med tanke på at egypteren vår ikke er regnet som spiss, men som ren ving – og ikke tar verken straffe (bommet på 1 straffe riktignok) eller frisparkene i klubben – og de fleste cornere når han er på banen. Målene til Salah kommer generelt fra åpent spill, gjennom sine utrolig smarte bevegelser i og rundt boksen.

Sadio Mané ble forøvrig stemt frem som nummer 2 i samme avstemningen – like foran Pierre-Emerick Aubameyang fra Dortmund.

Gratulerer, Salah!

Continue Reading

Overganger

Virgil Van Dijk er endelig Liverpool-spiller

Published

on

Forrige sommers overgangssaga med Southampton er endelig avsluttet – og Virgil Van Dijk er endelig Liverpool-spiller.

Overgangssummen på £70m (kan stige til £75m etter visse kriterier) er med det verdensrekord for en forsvarsspiller. Vi kan selvsagt stille oss spørsmålet om han er verd det – trolig ikke – men faktum er at han har et utrolig potensiale som bare venter på å bli utnyttet til fulle. Overgangssummene som går nå til dags er helt hinsides – men Manchester United satt på enmåte standarden med Paul Pogba ifjor, og overgangen til Neymar fra Barcelona til PSG for £200 i sommer flyttet markøren ytterligere.

Stor hurtighet, meget komfortabel med ballen i beina, liker å føre ballen fremover og ut av forsvar, giftig på offensiv dødball, og vinner klart mest hodedueller av alle stoppere i Premier League. At Van Dijk er utprøvd og komfortabel med Premier League har nok gjort sitt til at Liverpool føler seg sikre på at de har fått en spiller som blir en hit.

Forholdet i pris mellom forsvarsspiller og angrep har normalt alltid vært ca. 1/3 – og slik sett er Virgil Van Dijk overgangen satt litt mer i perspektiv.
Liverpool og Jürgen Klopp fikk ihvertfall spilleren sin – og bryr seg ikke nevneverdig over summen – men håper virkelig vi kan finne andre shoppingsentre fremover enn St. Mary’s på sørkysten. Overganger for Dejan Lovren, Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Sadio Mané og tidligere rød (nå lagt opp) Rickie Lambert siste 3-4 år er spesielt – men alt i alt så har vi fått god kvalitet de gangene vi har sett mot Southampton etter forsterkninger….

 

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending