Connect with us

Aktuelt

Kan Liverpool gå helt til topps i år?

Publisert

den

Premier League-sesongen er endelig i gang på Anfield Road, og Liverpool fikk en knallstart med å slå tilttelrival Arsenal 4–3 på Emirates i seriepremieren. I tillegg ble europeiske storheter som AC Milan og Barcelona satt på plass i sesongoppkjøringen.

De positive resultatene har gitt grobunn for optimisme, og det finnes et berettiget håp om å kjempe om en plass i topp 4 og ligatittelen denne sesongen. Liverpool skal ikke delta i europacupene, og Klopp kan derfor satse for fullt på ligaen.

Mange lag om beinet

Man skal allikevel ikke stikke under en stol at et par andre klubber har sterkere lag enn Liverpool på papiret, og en del marginer blir derfor nødt til å gå Anfield-klubbens vei. Den rekordjevne ligaen gjør at det blir mer utfordrende enn noen gang å prikke inn riktige fotball tips i løpet av den lange Premier League-sesongen, og Liverpool er avhengig av at spillere som  Phillippe Coutinho, Adam Lallana og Sadio Mane holder seg skadefrie. I skrivende stund får du 8.00 i odds på at Liverpool vinner Premier League, men dette krever at Klopp forbedrer laget enda mer og kanskje henter inn et par nye fjes i løpet av høstens overgangsvindu. Mange lag kan gå til topps i årets Premier League, og Liverpools hovedutfordrere blir de to Manchester-klubbene, Tottenham, Arsenal og Chelsea.

Sturridge må bli kvitt skadeproblemene

Christian Bentekes tid i Liverpool har ikke gått som forventet, og spissen er i fullt firsprang på vei bort fra Anfield. Bilde: Erik Drost

Christian Bentekes tid i Liverpool har ikke gått som forventet, og spissen er i fullt firsprang på vei bort fra Anfield.

Nøkkelen til at Liverpool kan gå helt til topps ligger i at Daniel Sturridge kommer seg på banen igjen. Den engelske landslagsspissen har vært småskadet helt siden overgangen fra Chelsea, men forhåpentligvis kan Klopp matche ham på et forsiktig nivå, sånn at han kan komme tilbake på banen i godt gammelt slag. Begge de store sommersigneringene Wijnaldum og Mané gjorde en god kamp mot Arsenal, og det blir spennende å se om Liverpool gjør nye framstøt i markedet. Mye av dette avhenger av Benteke blir solgt før overgangsvinduet løper ut. Crystal Palace virker som den mest interesserte kandidaten, men Liverpool holder fast på at de ønsker minst 30 millioner pund. Londonlaget har tilbudt 23 millioner nå pluss 7 millioner ekstra hvis belgieren gjør det bra, men det virker som Liverpool ønsker hele beløpet betalt inn umiddelbart.

Burnley må slås på lørdag

Liverpool har fått en tøff start på sesongen med tre bortekamper, noe som skyldes ferdigstillelsen av den nye hovedtribunen på Anfield, og på lørdag står nyopprykkede Burnley på motsatt banehalvdel. The Clarets er soleklare nedrykkskandidater, og Liverpool blir nødt til å vise hvor skapet skal stå i denne kampen. Deretter venter Tottenham på White Hart Lane. Dette er nok en bortekamp mot en tittelutfordrer, men Liverpool har oppnådd noen veldig gode resultater borte mot Spurs de siste sesongene, og det er lov å håpe at den gode trenden kan fortsette.

Cupene bør nedprioriteres

Klopp er en vinnerskalle, men denne sesongen bør han nedprioritere begge de hjemlige cupene. Liverpool åpner i ligacupen borte mot Burton, og forhåpentligvis er det de nest beste som kommer til å delta i denne turneringen. Det er hevet over enhver tvil at belastningen på stallen ble alt for tung forrige vinter. Det må allikevel understrekes at laget ikke kommer til å være opptatt med europacupspill denne gangen, men to semifinaler i ligacupen i januar kan fort få store konsekvenser for lagets jakt på en plass blant de fire beste lagene i Premier League.

pressekonferanse

LIVE: Jürgen Klopp’s Pre-Match vs. West Ham Pressekonferanse kl. 11.45

Publisert

den

Følg Jürgen Klopps pressekonferanse kl. 11.45 LIVE på Liverpoolbloggen.no

Les hele artikkelen her

DeadlineDay

Danny Ings på lån – og så permanent til Southampton neste sommer

Publisert

den

Liverpool hadde en stille Deadline Day da vi hadde gjort unna overgangene våre tidlig i år – og må sies å ha vært et meget vellykket overgangsvindu – i motsetning til flere av våre direkte konkurrenter om topp plasseringene i Premier League. Liverpool ble klubben som brukte mest, men effektivt har vi i bunn og grunn brukt pengene vi fikk for Coutinho i Januar denne sommeren – så netto så er det så avgjort ikke så ille 🙂

Det kan fortsatt forsvinne spillere permanent (utlandet) eller på lån (championship og til utlandet) frem til 31.08.18 – men nå er det ubønnhørlig stopp for innkommende frem til 1.januar 2019 for Premier League klubbene.

Danny Ings forlot Liverpool helt på tampen igår kveld, og har signert for 4 år for sørkystklubben – så kanskje på tide at vi gir litt tilbake til dem også. Overgangen er første sesongen et rent lån, men at overgangen gjøres permanent fra 01.07.19 for 3 år – og Soton er forpliktet til å kjøpe ham for £18m + 2m ved visse klausuler. Liverpool har også sikret seg 20% av et eventuelt videresalg av den populære spilleren. Ings kom til Liverpool for £6,5m i 2015, og når han nå forlater klubben neste sommer må klubben også ut med 20% av overskuddet til Burnley som del av avtale om 20% videresalgsklausul som også de satt inn i avtalen den gangen….

Vi ønsker Danny Ings all lykke i sesongen og tiden som kommer – en fantastisk hyggelig og flott spiller – som desverre fikk sin tid på Anfieldf ødelagt av to stygge korsbåndskader – som igjen gjorde at det stoppet på 25 kamper og 4 mål for A-laget.

 

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Highlights: Liverpool – Torino 3-1

Publisert

den

Liverpool rundspilte og slo italienske Torino 3-1 på Anfield.
Se høydepunktene fra kampen her. Målene til Liverpool ble scoret av Roberto Firmino, Georginio Wijnaldum og Daniel Sturridge

Les hele artikkelen her

Inside training

Inside Training: Første trening med Alisson m.m

Publisert

den

Få med deg det beste av første treningsøkten til Alisson Becker – med bl.a verdensklasse redning fra Marko Grujic

Les hele artikkelen her

Inside preseason

Inside Pre-Season: Liverpool – Manchester United 4-1

Publisert

den

Liverpool rundspilte Manchester United i pre-season kampen i An Arbor i USA – etter scoringer av Sadio Mané, Seyi Ojo, Xherdan Shaqiri og Daniel Sturridge.
Laget til Liverpool var noe mer preget av A-spillere enn United sitt, men fremdeles manglet Liverpool flere av stjernene sine – og United sitt mannskap var så toppet som de kunne ut fra spillere de hadde tilgjengelig – med Mata, Sanchez, Herrera, Darmian, Bailly, Fred, Grant, McTominay bl.a – og snittalder til United laget i kampen er faktisk høyere enn Liverpool sitt.

Liverpool slo et svekket United lag…. ja, men United Kids – vel det er å ta hardt i – all den tid det ikke akkurat var så mange «kids» han ga sjansen i denne kampen 🙂 Mourinho ønsket å unngå stortap mot Liverpool, og våget ikke gi sjansen til mange av sine unggutter. Symptomatisk nok – og verd å merke seg – scoret Liverpool 3 mål etter at Liverpool byttet ut de fleste av sine faste spillere….

Les hele artikkelen her
Advertisement

Facebook

Mest populært


Advertisement
Advertisement

Trending