Connect with us

Aktuelt

Georginio Wijnaldum : Liverpools midtbaneterrier dominerte Tottenham i helgen!

Published

on

Liverpool tok endelig sin første seier i Premier League i 2017 i helgen, og hvilken match det ble med røde øyne!

En spiller som virkelig stod frem på Liverpool lørdag kveld var Georginio Wijnaldum – en spiller som kanskje ikke har stått frem så mye som man skulle ønsket siden overgangen fra Newcastle i sommer – men som personlig jeg har vært godt fornøyd med å ha på laget. En spiller som virkelig setter laget foran seg selv, og som jobber steinhardt for alle rundt seg – men som inntil nå har fått mindre oppmerksomhet siden prestasjonene hans automatisk blir målt opp mot hans 11 mål for Newcastle forrige sesong…

Større andel pasninger i lengderetningen enn tidligere

Kampen i helgen mot Tottenham kan meget vel være hans definitive gjennombrudd for Liverpool på mange måter. Han hadde i utgangspunktet en tøff jobb sentralt mot sterke spillere som Moussa Dembele og Victor Wanyama – men gang på gang tok han dem på rå kraft og besluttsomhet – og gjennomførte en nær prikkfri kamp!

I tillegg til at han var sterkt delaktig i at Tottenham – aldri – fikk til spillet sitt på midtbanen – hadde han en utsøkt målgivende pasning til Sadio Mane i forkant av 1-0 målet etter 16 minutter. Den pasningen er ekstremt følsom og vektet i lengderetningen… noe Wijnaldum har fått en del kritikk for blant Liverpool-fansen. Han har i perioder hatt en tendens til å bare slå de «enkle» pasningene, istedenfor å prøve offensive forløsende pasninger – men lørdag var det påfallende hvor mye mer direkte nederlenderen og Liverpool-spillerne generelt var fremover… Borte var den vedvarende sideveis rullingen av ball som har preget Januar spesielt – og Liverpool var virkelig tilbake til slik vi husker dem fra i høst.

Håpet nå er at Liverpool de kommende 2 ukene får jobbet godt med hvordan bryte ned de mer defensive lagene de møter (all den tid de siste 10 kampene denne sesongen foregår i hovedsak mot lag på nedre halvdel). Neste lag ut er Leicester på King Power Stadium 27.februar, før Arsenal kommer til Anfield 04.mars (forøvrig Arsenal sin neste seriekamp).

Mer tid til foreberedelse

Liverpool er ute av alle cupene, og ikke i Europa som kjent – og har nå godt med tid på å forberede og samle energi til en serieavslutning som lenge nå har sett ut som å falle fullstendig i dass…. men som plutselig kan få nytt liv og ny glød.

Sadio Mané stjal vel de tørste overskriftene i helgen med hans to mål, men vel så viktig føler jeg det er at vi kanskje har fått den lille (175 cm) råsterke murbrekkeren på midten som vi har savnet denne sesongen i Georginio Wijnaldum – og når pasningene hans nå også går mer i lengderetningen kan det bli gøy fremover. Midtbanetrioen Henderson, Wijnaldum og Lallana har 8 seire på 11 kamper sammen denne sesongen så langt – og bare 1 tap – og er med det den desidert beste kombo vi har på midten denne sesongen – og med lengre hvile mellom kampene kan vi meget vel få se dem som en mer «satt» midtbane trio i tiden fremover.

 

Aktuelt

Tilbake til gamle synder

Published

on

Den femte mesterligakampen borte mot Sevilla ble litt av en jojo-opplevelse for Jürgen Klopps menn. En fantastisk førsteomgang ble fulgt opp med en uforklarlig kollaps i den andre, noe som førte til poengdeling, men fortsatt tabelltopp i gruppen.

Klopp hadde allikevel garantert sagt seg fornøyd med ett poeng i forkant av oppgjøret, og Liverpool kontrollerer fortsatt sin egen skjebne angående videre avansement. Uavgjort i den siste kampen mot Spartak Moskva rekker til åttedelsfinale, men de røde er nå i den situasjonen at han ikke tåler å tape dette oppgjøret.

Spillere kan ikke hviles

anfield Tilbake til gamle synder

Liverpool tåler ikke et tap hjemme mot Spartak i den siste gruppespillkampen.
«Anfield Road Stand» (CC BY-SA 2.0) by René Clausen Nielsen

Dette betyr at Klopp må kjøre med toppet lag mot Spartak Moskva, noe som fort kan få konsekvenser for det harde juleprogrammet klubben skal gjennom i Premier League. Tyskeren hadde nok helst sett at han kunne hvile stjernespillere som Mohammed Salah, som i øyeblikket er blant outsiderne hos bet365 til å bli toppscorer i Premier League til 16 i odds. Salah scoret to ganger i forrige ligakamp mot Southampton, men det blir en aldri så liten bombe om han har laget flere mål enn stjernespisser som Harry Kane og Romelu Lukaku i Premier League når vi skriver mai måned.

Premier League må prioriteres

I øyeblikket er Liverpool involvert i en kamp med Chelsea, Tottenham og Arsenal om de to andre mesterligaplassene bak Manchester-klubbene. Dette betyr at juleprogrammet blir utrolig viktig for at laget fortsatt skal være med i midten av januar. Motstanden er overkommelig i den første kampen borte mot Bournemouth, selv om Klopps menn gikk på en Sevilla-lignende kollaps på sørkysten forrige sesong. Deretter følger Arsenal borte, Swansea og Leicester hjemme, før det hele rundes av med en vanskelig bortekamp mot høytflyvende Burnley.

Arsenal på Emirates blir et nøkkeloppgjør i kampen om en plass Mesterligaen, og det er nærliggende å anta at Arsène Wengers menn er lystne på å hevne det ydmykende firemålstapet fra begynnelsen av sesongen. I hjemmekampene mot Swansea og Leicester stilles det et krav om full pott, og det er sannsynlig at Burnley kommer til å slite med å vedlikeholde formen over nyttår. Et realistisk mål er derfor 13 poeng på de fem julekampene, noe som garantert kommer til å sette laget i en god posisjon for resten av sesongen.

Bør Moreno byttes ut?

emirates Tilbake til gamle synder

Kampen mot Sevilla avslørte nok en gang at venstrebacken Alberto Moreno av og til er i det litt for gavmilde hjørnet. Spanjolen må ta på seg skylden for de to første baklengsmålene, hvor han var ute av posisjon på det første og lagde straffespark på det andre. Moreno ble byttet ut like etterpå, og vi skal ikke se bort fra at Klopp kommer til å lete etter en ny venstreback i det neste overgangsvinduet. Dette er allikevel en av de vanskeligste plassene å forsterke, og i Morenos forsvar skal det sies at han har prestert bra tidligere denne sesongen. Opptredenen mot Sevilla var nok en indikasjon på at Liverpool har et for svakt forsvar til å utfordre de to Manchester-klubbene i gullkampen denne sesongen.

Continue Reading

Aktuelt

Preview Manchester City – Liverpool

Published

on

Liverpool tar turen til Manchester City i lørdagens formiddagskamp i Premier League. Historisk sett har Liverpool hatt et godt tak på City – men hjemmelaget har forsterket laget sitt betraktelig i sommer – og har begynt sesongen bra, så dette blir ingen enkel kamp. Spennende å se om Philippe Coutinho går direkte inn i troppen igjen etter fraværet, eller om han må spille seg inn igjen i troppen etter en måned ute.

Continue Reading

DeadlineDay

Mamadou Sakho klar for Crystal Palace

Published

on

Mamadou Sakho ble etter mye om og men Crystal Palace spiller permanent før Deadline Day stengte – for en samlet sum av £26m. Samlet ca. £10m mer enn vi kjøpte han for i sin tid fra PSG.

Sakho er dermed tilbake på Selhurst Park igjen etter et meget vellykket låneopphold der forrige sesong, men det satt lengre inne enn mange hadde regnet med. Sakho var hele tiden Palace sitt hovedmål – og fikk til slutt sin mann.

Sakho var lenge en meget populær mann på Anfield, men kom på kant med Jürgen Klopp under pre-season ifjor, og ikke hatt en sjanse på A-laget etter det – og utlånet til Palace i Januar i år åpnet opp for det som nå ble en permanent overgang.

Lykke til videre Sakho!

Continue Reading

Aktuelt

Mamadou Sakho på vei til Crystal Palace

Published

on

Mamadou Sakho

Mamadou Sakho er for øyeblikket på medisinsk test hos Crystal Palace med tanke på en permament overgang til hovedsstadsklubben for £26m.

Det er ventet at Sakho signerer for 5 år på Selhurst Park etter rapportene å dømme.

Continue Reading

DeadlineDay

Alex Oxlade-Chamberlain er rød!

Published

on

Liverpool har sikret seg Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal for £35m – en sum som ved visse kriterier kan øke til £40m.

Dette var en overgang som det følger en del spørsmål ved – og gjerne da hvordan Jürgen Klopp tenker å integrere Chamberlain i førsteleveren ? Midtbanen til Liverpool begynner å bli ganske sterk etterhvert, og med Naby Keita på plass neste sommer, og Philippe Coutinho fortsatt på Anfield (virker det som), Adam Lallana, Georginio Wijnaldum, Emre Can,Jordan Henderson og James Milner alle kjempende for 3 plasser på midten er det spennende å se planene til Klopp fremover…

Liverpool skal dog spille i Champions League denne sesongen, så viktigheten av en solid tropp og rotering av troppen blir meget viktig – så at Chamberlain vil få sine sjanser er vel rimelig sikkert – men at han også vil bli å finne som en del av den fremre trioen ved anledninger er vel også å forvente.

En ting Chamberlain ikke ønsker (og en av grunnene til at Chelsea overgangen gikk i vasken) er å spille vingback. Etter å ha sett ham i denne posisjonen ofte for Arsenal, og senest på Anfield forleden for Arsenal – så er det tydelig at han ikke er spesielt komfortabel der… Chamberlain passer egentlig godt inn i måten Liverpool spiller fotball på med kraft og hurtighet, og er egentlig ikke i tvil om at han vil få en ny vår i Liverpool under Klopp etter å på en måte stagnert litt siste par sesongene i et Arsenal-lag som gradvis er i ferd med å falle litt i fra hverandre….

Lykke til på Anfield – The Ox!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending