Connect with us

Aktuelt

Georginio Wijnaldum : Liverpools midtbaneterrier dominerte Tottenham i helgen!

Publisert

den

Liverpool tok endelig sin første seier i Premier League i 2017 i helgen, og hvilken match det ble med røde øyne!

En spiller som virkelig stod frem på Liverpool lørdag kveld var Georginio Wijnaldum – en spiller som kanskje ikke har stått frem så mye som man skulle ønsket siden overgangen fra Newcastle i sommer – men som personlig jeg har vært godt fornøyd med å ha på laget. En spiller som virkelig setter laget foran seg selv, og som jobber steinhardt for alle rundt seg – men som inntil nå har fått mindre oppmerksomhet siden prestasjonene hans automatisk blir målt opp mot hans 11 mål for Newcastle forrige sesong…

Større andel pasninger i lengderetningen enn tidligere

Kampen i helgen mot Tottenham kan meget vel være hans definitive gjennombrudd for Liverpool på mange måter. Han hadde i utgangspunktet en tøff jobb sentralt mot sterke spillere som Moussa Dembele og Victor Wanyama – men gang på gang tok han dem på rå kraft og besluttsomhet – og gjennomførte en nær prikkfri kamp!

I tillegg til at han var sterkt delaktig i at Tottenham – aldri – fikk til spillet sitt på midtbanen – hadde han en utsøkt målgivende pasning til Sadio Mane i forkant av 1-0 målet etter 16 minutter. Den pasningen er ekstremt følsom og vektet i lengderetningen… noe Wijnaldum har fått en del kritikk for blant Liverpool-fansen. Han har i perioder hatt en tendens til å bare slå de «enkle» pasningene, istedenfor å prøve offensive forløsende pasninger – men lørdag var det påfallende hvor mye mer direkte nederlenderen og Liverpool-spillerne generelt var fremover… Borte var den vedvarende sideveis rullingen av ball som har preget Januar spesielt – og Liverpool var virkelig tilbake til slik vi husker dem fra i høst.

Håpet nå er at Liverpool de kommende 2 ukene får jobbet godt med hvordan bryte ned de mer defensive lagene de møter (all den tid de siste 10 kampene denne sesongen foregår i hovedsak mot lag på nedre halvdel). Neste lag ut er Leicester på King Power Stadium 27.februar, før Arsenal kommer til Anfield 04.mars (forøvrig Arsenal sin neste seriekamp).

Mer tid til foreberedelse

Liverpool er ute av alle cupene, og ikke i Europa som kjent – og har nå godt med tid på å forberede og samle energi til en serieavslutning som lenge nå har sett ut som å falle fullstendig i dass…. men som plutselig kan få nytt liv og ny glød.

Sadio Mané stjal vel de tørste overskriftene i helgen med hans to mål, men vel så viktig føler jeg det er at vi kanskje har fått den lille (175 cm) råsterke murbrekkeren på midten som vi har savnet denne sesongen i Georginio Wijnaldum – og når pasningene hans nå også går mer i lengderetningen kan det bli gøy fremover. Midtbanetrioen Henderson, Wijnaldum og Lallana har 8 seire på 11 kamper sammen denne sesongen så langt – og bare 1 tap – og er med det den desidert beste kombo vi har på midten denne sesongen – og med lengre hvile mellom kampene kan vi meget vel få se dem som en mer «satt» midtbane trio i tiden fremover.

 

pressekonferanse

LIVE: Jürgen Klopp’s Pre-Match vs. West Ham Pressekonferanse kl. 11.45

Publisert

den

Følg Jürgen Klopps pressekonferanse kl. 11.45 LIVE på Liverpoolbloggen.no

Les hele artikkelen her

DeadlineDay

Danny Ings på lån – og så permanent til Southampton neste sommer

Publisert

den

Liverpool hadde en stille Deadline Day da vi hadde gjort unna overgangene våre tidlig i år – og må sies å ha vært et meget vellykket overgangsvindu – i motsetning til flere av våre direkte konkurrenter om topp plasseringene i Premier League. Liverpool ble klubben som brukte mest, men effektivt har vi i bunn og grunn brukt pengene vi fikk for Coutinho i Januar denne sommeren – så netto så er det så avgjort ikke så ille 🙂

Det kan fortsatt forsvinne spillere permanent (utlandet) eller på lån (championship og til utlandet) frem til 31.08.18 – men nå er det ubønnhørlig stopp for innkommende frem til 1.januar 2019 for Premier League klubbene.

Danny Ings forlot Liverpool helt på tampen igår kveld, og har signert for 4 år for sørkystklubben – så kanskje på tide at vi gir litt tilbake til dem også. Overgangen er første sesongen et rent lån, men at overgangen gjøres permanent fra 01.07.19 for 3 år – og Soton er forpliktet til å kjøpe ham for £18m + 2m ved visse klausuler. Liverpool har også sikret seg 20% av et eventuelt videresalg av den populære spilleren. Ings kom til Liverpool for £6,5m i 2015, og når han nå forlater klubben neste sommer må klubben også ut med 20% av overskuddet til Burnley som del av avtale om 20% videresalgsklausul som også de satt inn i avtalen den gangen….

Vi ønsker Danny Ings all lykke i sesongen og tiden som kommer – en fantastisk hyggelig og flott spiller – som desverre fikk sin tid på Anfieldf ødelagt av to stygge korsbåndskader – som igjen gjorde at det stoppet på 25 kamper og 4 mål for A-laget.

 

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Highlights: Liverpool – Torino 3-1

Publisert

den

Liverpool rundspilte og slo italienske Torino 3-1 på Anfield.
Se høydepunktene fra kampen her. Målene til Liverpool ble scoret av Roberto Firmino, Georginio Wijnaldum og Daniel Sturridge

Les hele artikkelen her

Inside training

Inside Training: Første trening med Alisson m.m

Publisert

den

Få med deg det beste av første treningsøkten til Alisson Becker – med bl.a verdensklasse redning fra Marko Grujic

Les hele artikkelen her

Inside preseason

Inside Pre-Season: Liverpool – Manchester United 4-1

Publisert

den

Liverpool rundspilte Manchester United i pre-season kampen i An Arbor i USA – etter scoringer av Sadio Mané, Seyi Ojo, Xherdan Shaqiri og Daniel Sturridge.
Laget til Liverpool var noe mer preget av A-spillere enn United sitt, men fremdeles manglet Liverpool flere av stjernene sine – og United sitt mannskap var så toppet som de kunne ut fra spillere de hadde tilgjengelig – med Mata, Sanchez, Herrera, Darmian, Bailly, Fred, Grant, McTominay bl.a – og snittalder til United laget i kampen er faktisk høyere enn Liverpool sitt.

Liverpool slo et svekket United lag…. ja, men United Kids – vel det er å ta hardt i – all den tid det ikke akkurat var så mange «kids» han ga sjansen i denne kampen 🙂 Mourinho ønsket å unngå stortap mot Liverpool, og våget ikke gi sjansen til mange av sine unggutter. Symptomatisk nok – og verd å merke seg – scoret Liverpool 3 mål etter at Liverpool byttet ut de fleste av sine faste spillere….

Les hele artikkelen her
Advertisement

Facebook

Mest populært


Advertisement
Advertisement

Trending