Connect with us

Aktuelt

Georginio Wijnaldum : Liverpools midtbaneterrier dominerte Tottenham i helgen!

Published

on

Liverpool tok endelig sin første seier i Premier League i 2017 i helgen, og hvilken match det ble med røde øyne!

En spiller som virkelig stod frem på Liverpool lørdag kveld var Georginio Wijnaldum – en spiller som kanskje ikke har stått frem så mye som man skulle ønsket siden overgangen fra Newcastle i sommer – men som personlig jeg har vært godt fornøyd med å ha på laget. En spiller som virkelig setter laget foran seg selv, og som jobber steinhardt for alle rundt seg – men som inntil nå har fått mindre oppmerksomhet siden prestasjonene hans automatisk blir målt opp mot hans 11 mål for Newcastle forrige sesong…

Større andel pasninger i lengderetningen enn tidligere

Kampen i helgen mot Tottenham kan meget vel være hans definitive gjennombrudd for Liverpool på mange måter. Han hadde i utgangspunktet en tøff jobb sentralt mot sterke spillere som Moussa Dembele og Victor Wanyama – men gang på gang tok han dem på rå kraft og besluttsomhet – og gjennomførte en nær prikkfri kamp!

I tillegg til at han var sterkt delaktig i at Tottenham – aldri – fikk til spillet sitt på midtbanen – hadde han en utsøkt målgivende pasning til Sadio Mane i forkant av 1-0 målet etter 16 minutter. Den pasningen er ekstremt følsom og vektet i lengderetningen… noe Wijnaldum har fått en del kritikk for blant Liverpool-fansen. Han har i perioder hatt en tendens til å bare slå de «enkle» pasningene, istedenfor å prøve offensive forløsende pasninger – men lørdag var det påfallende hvor mye mer direkte nederlenderen og Liverpool-spillerne generelt var fremover… Borte var den vedvarende sideveis rullingen av ball som har preget Januar spesielt – og Liverpool var virkelig tilbake til slik vi husker dem fra i høst.

Håpet nå er at Liverpool de kommende 2 ukene får jobbet godt med hvordan bryte ned de mer defensive lagene de møter (all den tid de siste 10 kampene denne sesongen foregår i hovedsak mot lag på nedre halvdel). Neste lag ut er Leicester på King Power Stadium 27.februar, før Arsenal kommer til Anfield 04.mars (forøvrig Arsenal sin neste seriekamp).

Mer tid til foreberedelse

Liverpool er ute av alle cupene, og ikke i Europa som kjent – og har nå godt med tid på å forberede og samle energi til en serieavslutning som lenge nå har sett ut som å falle fullstendig i dass…. men som plutselig kan få nytt liv og ny glød.

Sadio Mané stjal vel de tørste overskriftene i helgen med hans to mål, men vel så viktig føler jeg det er at vi kanskje har fått den lille (175 cm) råsterke murbrekkeren på midten som vi har savnet denne sesongen i Georginio Wijnaldum – og når pasningene hans nå også går mer i lengderetningen kan det bli gøy fremover. Midtbanetrioen Henderson, Wijnaldum og Lallana har 8 seire på 11 kamper sammen denne sesongen så langt – og bare 1 tap – og er med det den desidert beste kombo vi har på midten denne sesongen – og med lengre hvile mellom kampene kan vi meget vel få se dem som en mer «satt» midtbane trio i tiden fremover.

 

Aktuelt

Preview Manchester City – Liverpool

Published

on

Liverpool tar turen til Manchester City i lørdagens formiddagskamp i Premier League. Historisk sett har Liverpool hatt et godt tak på City – men hjemmelaget har forsterket laget sitt betraktelig i sommer – og har begynt sesongen bra, så dette blir ingen enkel kamp. Spennende å se om Philippe Coutinho går direkte inn i troppen igjen etter fraværet, eller om han må spille seg inn igjen i troppen etter en måned ute.

Continue Reading

DeadlineDay

Mamadou Sakho klar for Crystal Palace

Published

on

Mamadou Sakho ble etter mye om og men Crystal Palace spiller permanent før Deadline Day stengte – for en samlet sum av £26m. Samlet ca. £10m mer enn vi kjøpte han for i sin tid fra PSG.

Sakho er dermed tilbake på Selhurst Park igjen etter et meget vellykket låneopphold der forrige sesong, men det satt lengre inne enn mange hadde regnet med. Sakho var hele tiden Palace sitt hovedmål – og fikk til slutt sin mann.

Sakho var lenge en meget populær mann på Anfield, men kom på kant med Jürgen Klopp under pre-season ifjor, og ikke hatt en sjanse på A-laget etter det – og utlånet til Palace i Januar i år åpnet opp for det som nå ble en permanent overgang.

Lykke til videre Sakho!

Continue Reading

Aktuelt

Mamadou Sakho på vei til Crystal Palace

Published

on

Mamadou Sakho

Mamadou Sakho er for øyeblikket på medisinsk test hos Crystal Palace med tanke på en permament overgang til hovedsstadsklubben for £26m.

Det er ventet at Sakho signerer for 5 år på Selhurst Park etter rapportene å dømme.

Continue Reading

DeadlineDay

Alex Oxlade-Chamberlain er rød!

Published

on

Liverpool har sikret seg Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal for £35m – en sum som ved visse kriterier kan øke til £40m.

Dette var en overgang som det følger en del spørsmål ved – og gjerne da hvordan Jürgen Klopp tenker å integrere Chamberlain i førsteleveren ? Midtbanen til Liverpool begynner å bli ganske sterk etterhvert, og med Naby Keita på plass neste sommer, og Philippe Coutinho fortsatt på Anfield (virker det som), Adam Lallana, Georginio Wijnaldum, Emre Can,Jordan Henderson og James Milner alle kjempende for 3 plasser på midten er det spennende å se planene til Klopp fremover…

Liverpool skal dog spille i Champions League denne sesongen, så viktigheten av en solid tropp og rotering av troppen blir meget viktig – så at Chamberlain vil få sine sjanser er vel rimelig sikkert – men at han også vil bli å finne som en del av den fremre trioen ved anledninger er vel også å forvente.

En ting Chamberlain ikke ønsker (og en av grunnene til at Chelsea overgangen gikk i vasken) er å spille vingback. Etter å ha sett ham i denne posisjonen ofte for Arsenal, og senest på Anfield forleden for Arsenal – så er det tydelig at han ikke er spesielt komfortabel der… Chamberlain passer egentlig godt inn i måten Liverpool spiller fotball på med kraft og hurtighet, og er egentlig ikke i tvil om at han vil få en ny vår i Liverpool under Klopp etter å på en måte stagnert litt siste par sesongene i et Arsenal-lag som gradvis er i ferd med å falle litt i fra hverandre….

Lykke til på Anfield – The Ox!

Continue Reading

DeadlineDay

Ryan Kent på lån til SC Freiburg

Published

on

Liverpools meget lovende kantspiller forsvant på lån til talentfabrikken i Bundesliga – SC Freiburg. Spennende og se hvordan unggutten slår til i Tyskland kommende sesong. Personlig litt skuffet over at han ikke blir å finne på Anfield i år da han er en meget spennende og fartsfylt spiller å følge med på – men viktigheten av hyppig spilletid har vært viktig for Jürgen Klopp og Liverpool i den videre utviklingen av scouseren.

Lykke til i sesongen som kommer Kent!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending