Connect with us

Aktuelt

Liverpool rullet over AC Milan

Publisert

den

Liverpool vant fullt fortjent nattens kamp mot AC Milan med 2-0 – et resultat som burde vært enda større etter spill og sjanser. Georginio Wijnaldum fikk sin etterlengtede debut for Liverpool, og spilte en 1.omgang på det jevne uten å utmerke seg spesielt. «Gini» hadde et par gode involveringer i det offensive spillet som kunne gitt scoring for Daniel Sturridge og Sadio Mané om de hadde vært litt mer «på hugget».

Første omgang endte 0-0, men Sadio Mané burde og – SKULLE – ha sendt de for anledningen nye grønn-grå drakter Liverpool i ledelsen etter 42 minutter da han helt alene med keeper ikke maktet å overliste Gabriel i Milan buret fra kloss hold (forøvrig en god redning av den brasilianske keeperen).

Liverpool måtte vente til det 59.minutt før den forløsende scoringen kom, og den var til gjengjeld av det vakre slaget. En pigg og opplagt Divock Origi tok ned et flott Moreno fremspill, og vendte bort tidligere Liverpool-stopper Gabriel Paletta – og hamret inn ballen i motsatt hjørne.

Det varte ikke lenge før det også stod 2-0 i målprotokollen, da Sheyi Ojo torpederte venstresiden til Milan, og gikk for skudd – som bare blir halvklart i beina på en fremadstormende Roberto Firmino – som enkelt kan skli inn 2-0 ved bortre stolpe.

Flere mål ble det ikke – men alt i alt en godt gjennomført kamp som Liverpool både ville mest i og hadde god defensiv kontroll – uten å bli satt på de store prøvene. AC Milan fikk førvrig ikke registrert ett eneste skudd på mål gjennom 90 minutter. Den defensive tryggheten i Liverpool fortsetter altså på tross av enkelte skadeproblemer under pre-season i det bakre leddet. Simon Mignolet hadde ingenting å gjøre kampen gjennom, men de få berøringene forsvaret til Liverpool tillot belgieren løste han enkelt og greit uten noe kluss. Noe trekk for et par dårligere distribueringer med beina i 1.omgang.

Ragnar Klavan gjorde igjen en meget god kamp, og viser at han er god med ballen i beina – og kompromissløs i duellspillet – så i lys av to kamper så langt så er inntrykket MEGET bra så langt. Blir ikke tatt på fart, og tilbyr god sikring for Dejan Lovren et par ganger det kunne blitt farlig med for motstanderne. Spennende å se hvilken rolle han får gjennom sesongen når Joel Matip er tilbake, men slik det ser ut for øyeblikket har Klavan en god sjanse til å få en startplass på Emirates mot Arsenal søndag 14.august kl. 17.00.

Sheyi Ojo kom inn i 2.omgang og fortsatte der han slapp i U19-EM for England (da han hadde 3 målgivende) – og serverte (om enn ikke helt tilsiktet) Roberto Firmino 2-0 scoringen etter et sugende løp på høyrekanten. Viste flere gode involveringer og løp både på kant og sentralt gjennom 2.omgang, og var sterkt delaktig i at Liverpool til slutt maktet å rive i stykker et meget lavtliggende AC Milan lag.

Divock Origi viste hvorfor Jürgen Klopp har slik tro på ungutten. Han er smart i pressleddet og sterk i duellspillet. Veldig flink til å vende opp med mann i rygg, og alt i alt den helt klart mest positive på spissplass i natt. Et godt hestehode foran Daniel Sturridge – i mine øyne – om en startplass om 2 uker i London. Er vel tvilsomt om Klopp går for to stykker på topp mot Arsenal, men det er klart at Origi passer utmerket som oppspillspunkt i Klopps måte å spille på. Origi fikk ellers verd å nevne en scoring feilaktig annulert for offiside i tillegg til scoringen.

Sadio Mane var trolig Liverpools bestemann i førsteomgang, og burde fått sin første scoring for Liverpool i natt – men det ble bare nesten. Mane hadde flere gode involveringer på kant, og med LITT mer presisjon i siste avgjørende pasning så kunne det fort blitt et par målgivende i 1.omgang.

Adam Lallana var i likhet med Sadio Mané Liverpools friskeste i førsteomgang. Bidrar med mye ballberøringer og driver fint fremover. Kunne fort sendt Liverpool i ledelsen rett før Mané sin store sjanse, men ballen som hadde retning krysset snek seg over tverrligger og landet på nett taket. Flink til å føre ballen fremover gjennom midten, men det kan bli litt mange vendinger til tider (som vanlig), men positiv kamp alt i alt av Lallana.

Liverpool vant altså sin første kamp under International Champions Cup mot AC Milan – som på sin side forøvrig vant på straffer mot Bayern Munchen torsdag – etter å ha spilt 3-3 etter ordinær tid. Godt med seier igjen – og det at vi noterer nok en smultring bakover i pre-season.

 

Aktuelt

Inside Anfield: Media Day 21.05.18

Publisert

den

Nytt Inside Anfield materiell fra Liverpoolfc.tv

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Salah & Lovren – Coffee Mates

Publisert

den

Nytt innhold fra Liverpool.
Humor- og alvorsprat rundt kaffebordet med Mohamed Salah og Dejan Lovren.

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Ingen Henderson som kaptein for England i sommer

VM i Russland med to Liverpool-spillere for England, men altså ikke noe kapteinsbind på Hendo

Publisert

den

Liverpool-kaptein Jordan Henderson blir ikke å se med kapteinsbindet for England i VM i Russland i sommer – etter som Harry Kane har «claimed it«.

Foruten Jordan Henderson, er Trent Alexander-Arnold med for engelskmennene denne sommeren. Spillere som Adam Lallana, Nathaniel Clyne, James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain blir alle hjemme av forskjellige årsaker.

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Liverpool-spillere på vei bort

Liverpool er klar for et historisk kort og spesielt overgangsvindu. Nytt for sesongen er at overgangsvinduet stenger før første seriekampen i August – og ikke månedsskiftet august/september som tidligere – og faktum at det er VM-sesong i tillegg gjør dette til et komplisert overgangsvindu for Liverpool.

Publisert

den

Liverpool kan riktignok selge spillere etter seriestart – men kan altså ikke få inn erstattere etter første sparket på ballen i Premier League-sesongen 2018/19

Av spillerne som mest sannsynlig forlater klubben i løpet av høsten er Simon Mignolet – som mistet plassen til Loris Karius i Januar. Mignolet har uttalt at han kommer til å bestemme seg etter sommerens VM hvor neste vei går for hans del – og veldig mye skal forandre seg om han blir på Anfield også neste sesong.

Daniel Sturridge hadde en meget svak låneperiode, og ikke overraskende veldig plaget med skader igjen – og spilte totalt litt over 90 minutter fotball for nedrykkede WBA fra Januar til Mai – og kunne på ingen måte hjelpe barndomsklubben sin med å beholde plassen. Hvor ferden går videre er usikkert, og selv om han har 1 år igjen av kontrakten på Anfield – synes det helt klart at en spiller med en lønn på £1.5 i uken på Anfield er ønsket bort fra lønnsbudsjettet før sesongstart. Spørsmålet er vel bare – hvem tør ta sjansen på en spiss med den skadehistorikken som Sturridge kan vise til de sist 3 årene… Utvilsomt en fantastisk spiss når skadefri og i form – men man kan rett og slett ikke stole på at kroppen hans holder seg skadefri lenge – og gjør vel neppe det selv heller…

Adam Bogdan som effektivt er fjerdekeeper i Liverpool forsvinner med sikkerhet i sommer. Adam har ikke spilt førstelagsfotball siden sommeren 2016 grunnet en korsbåndsskade, og befinner seg langt bak i køen på Anfield. Trolig finner han seg en klubb i Championship eller League One.

Emre Can det siste året. Kontrakten går ut til sommeren, og det virker tydelig at Liverpool ikke lykkes med å signere ny kontrakt med tyskeren på Anfield – og at ferden går til Juventus på bosman denne sommeren. Er for tiden skadet, og rekker verken Champions League finalen mot Real Madrid eller VM denne sommeren – så får tydeligvis god tid på seg til å sortere tankene og finne en ny klubb i sommer. Can er ønsket videre på Anfield, men det virker lite sannsynlig at så skjer – all den tid Liverpool ikke har virket lysten på å gi Can de betingelsene han har ønsket med en definert utkjøpsklausul, etc. Can’s siste kamp for Liverpool ble dermed 5-0 seieren over Watford på Anfield i Mars mnd.

Divock Origi virker ikke å ha den store fremtiden på Anfield – og har heller ikke imponert spesielt mye på utlån hos Wolfsburg i Bundesliga denne sesongen. Endte sesongen med 5 mål, og selv om han var godt delaktig (med mål) i siste kampen for Wolfsburg som sikret kvalikkplass til fortsatt eksistens i Bundesliga – så virker han veldig langt unna å konkurrere med Salah, Mane og Firmino neste sesong. Foran seg på Anfield har han også Solanke og Ings – hvor kanksje en av dem også står i fare for å bli lånt ut neste sesong om den rette muligheten oppstår grunnet begrenset med spilletid i år…

Lazar Markovic er ferdig i Liverpool – og forsvinner høyst sannsynlig bort fra Premier League. Anderlecht og Liverpool forhandler i disse dager om en permanent avtale for Lazar, som har vært en dyrkjøpt og feilslått investering etter diverse utlån og lite suksess de siste 3-4 årene.

Jon Flanagan må også trolig se seg om etter en ny klubb denne sommeren. Flanagan var på utlån til Bolton Wanderers denne sesongen, og fikk et begrenset antall kamper på backen for Championship-klubben. Var heller ikke med da Bolton snudde kampen i sluttminuttene mot Nottingham Forest og vant 3-2 i serieavslutningen og dermed sikret plassen på bekostning av Barnsley. Lite fotball de siste årene, og Trent Alexander-Arnold og Nathaniel Clyne virker lysår foran Flanagan i køen på høyrebacken neste sesong.  Utenomsportslige ting og skader har ødelagt mye for «Flanno» siste årene siden kometsesonge 2013/14 da han også spilte seg inn i landslagssituasjonen – men måtte trekke seg grunnet skade…

 

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Vi korter ned på ventetiden

Det er ingen tvil om at det er én ting som står i hodet på oss Liverpool-fans om dagen, og avslutningen på Premier League-sesongen kan ikke komme fort nok for alle med et rødt hjerte.

Publisert

den

26.mai står slaget i den ukrainske hovedstaden Kiev.

Det er ingen tvil om at det er én ting som står i hodet på oss Liverpool-fans om dagen, og avslutningen på Premier League-sesongen kan ikke komme fort nok for alle med et rødt hjerte. Vi snakker selvsagt om finalen i Kiev 26. mai, og forhåpentligvis kan laget utrettet nok et mirakel – 13 år etter Istanbul.

Søndagens kamp mot Chelsea resulterte i et knapt nederlag, men Klopps menn har fortsatt neste års mesterligaskjebne i sine egne hender hvis de slår Brighton i den siste runden. Årets sesong i Champions League har naturlig nok vært veldig minnerik, og i denne artikkelen skal vi varme opp til finalen ved å se på tidligere oppgjør mellom Real Madrid og Liverpool i europeisk klubbfotball.

Tidligere finalejubel

Liverpool har nemlig spilt europacupfinale mot Real Madrid før, og selv om laget er underdog i Kiev, ligger de fleste tippe-resultater rundt 3,00 i odds på at de helrøde sikrer seg tittelen etter full tid. I 1981 spilte disse to lagene mot hverandre i finalen, hvor Liverpool greide å markere Reals stjerneangriper Laurie Cunningham ut av kampen. Noe lignende må gjøres med Cristiano Ronaldo i årets finale, men vi skal være ærlige å innrømme at Ronaldo nok befinner seg i en litt annen galakse enn Cunningham. I 1981-finalen hadde Bob Paisleys lag ballen klart mest, og vinnermålet kom i det 82. minuttet fra backen Alan Kennedy. Dette var Liverpools tredje triumf på fem sesonger, og manager Paisley ble også den første treneren som vant den gjeveste klubbturneringen tre ganger.

Utklassingen i 2009

Scener som dette unngås forhåpentligvis i Kiev.

Scener som dette unngås forhåpentligvis i Kiev.

Lagene måtte vente hele 28 år på å møte hverandre i Mesterligaen igjen, men de trakk hverandre i åttedelsfinalen i 2009. Dette ble også en minneverdig affære for alle Liverpool-supportere, siden engelskmennene vant 1–0 i Madrid gjennom headingen til Yossi Benayoun. Det er allikevel returkampen som betegnes som en klassiker, og få kan vel glemme hvordan Liverpool feide Real av Anfield en marskveld i 2009. Laget til Rafa Benitez ga seg ikke før det sto 4–0 i protokollen, og særlig Steven Gerrard og Fernando Torres terroriserte Reals forsvar. Dette tapet skulle vise seg å være et så dramatisk og traumatisk tap for Real at klubben bega seg inn på en ny strategi ved å kjøpe såkalte Galacticos, noe som førte til at spanjolene kom til å dominere europeisk klubbfotball i det neste tiåret.

Reals revansje

Real Madrids enorme investeringer førte til at styrkeforholdet mellom de to klubbene stilte seg ganske annerledes høsten 2014. Real lekte seg til en 3–0 seier på Anfield, hvor særlig Cristiano Ronaldo hadde en produktiv kveld. Kampen er i tillegg husket for Balotellis famøse draktbytte i pausen og at Ronaldo ble applaudert av banen av hjemmepublikummet. I returoppgjøret stilte Liverpool med et reservespekket lag, og tapte 0–1, noe som på mange måter ble begynnelsen på slutten for Brendan Rodgers tid i sjefsstolen. Laget røk ut av gruppespillet, og returnerte ikke til Champions League før denne sesongen. Resultatene den siste tiden gjør allikevel at dette definitivt var verdt ventetiden, og forhåpentligvis finner laget fram de offensive taktene fra 2009-oppgjøret i Kiev.

Les hele artikkelen her
Advertisement

Facebook

Mest populært


Advertisement
Advertisement

Trending