Connect with us

Champions League

Champions League: Manchester City 1-2 Liverpool

Publisert

den

Gårsdagens oppgjør vil kanskje ikke gå inn i historiebøkene som en av de best spilte kampene for Liverpool, men definitivt som en av de mest betydningsfulle i moderne tid.

Liverpool er videre til Champions League semifinalen, etter å ha vunnet begge kampene i kvartfinalen mot Manchester City – vunnet med overlegen målforskjell, vunnet 3 av 4 kamper mot City i alle turneringer denne sesongen. Vi har stått for 3 av de totalt 6 kampene som Manchester-laget har tapt denne sesongen, og det vitner om kvalitet og styrke.

Det var vanskelig å lande etter kampen igår, men samtidig viktig å å minne seg på at vi ikke har vunnet noenting ennå – og det er nok også spillerne smertelig klar over – men dette var et klart signal til de andre lagene i Europa og Premier League – at om vi får bygget videre på dette gjennom sommeren vil vi utvilsomt være med å kjempe om trofeet i Premier League neste sesong – det er det ingen tvil om.

Det hersker en positivitet og entusiasme rundt Liverpool om dagen som ikke har vært på mange år – og da Jürgen Klopp i 2015 ba fansen om å tro på ham – så var det øyeblikk som dette vi håpet på – en fotball som ikke står tilbake for hva noen andre klubber leverer, profiler som står frem og utvikler seg, smarte signeringer som Klopp var viden kjent for i Borussia Dortmund – og som han med tydelighet har sikret Liverpool også.

Andrew Robertson for £8m fra Hull var det mange som ristet på hodet av før sesongen, men er definitivt en av sesongens signeringer – uten tvil – og samtidig var det mange som lurte på Liverpool skulle med Mohamed Salah – en Chelsea reject for noen år siden – og en spiller som var kjent for å være  ineffektiv foran mål. Idag klarer han nesten ikke stoppe å score, og er også en av fotball europas mest målfarlige spillere.

Virgil Van Dijk har også revitalisert et forsvar som har fått utrolig mye kritikk tidligere i sesongen, og fremstår idag som en gigant i forsvar og har også fått ut det beste i spillere som Dejan Lovren og Loris Karius i tillegg gjennom hans enorme fysiske tilstedeværelse i de bakre rekker!

39 mål og 13 målgivende senere er det ingen som lurer på hva Liverpools «Messi» betyr for laget, og hvilken inspirerende signering han har vært – han har virkelig vært med å transpormere Liverpool sitt offensive spill denne sesongen!

Liverpool er i semifinalen i Champions League – og det er en ukuelig optimisme rundt klubben – og slik status er nå – så er det ingen som tror at Liverpool ikke har det i seg å gå hele veien denne sesongen – ikke etter igår. Liverpool er eneste ubeseirede lag i Champions League denne sesongen – og det kan meget vel ende slik til slutt også.

Ikveld avgjøres hvilke andre potensielle motstandere Liverpool kan risikere å møte etter at de selv og Roma (etter å ha slått Barcelona på bortemålsregelen 4-4) – og mest sannsynlig blir de to siste potensielle motstanderne Real Madrid og Bayern München – hvilket skulle legge forholdene til rette for noen fantastiske semifinale kamper i slutten av April.

 

Champions League

Før CL-finalen: Løp, kjemp og spill fotball med livet som innsats

Løp, kjemp og spill fotball med livet som innsats!» Klopp inspirer Liverpool før Champions League finalen i Kiev lørdag

Publisert

den

Jürgen Klopp diskuterer hans tid i Liverpool så langt, og hva som gjør hans lag denne gangen så spesiell.

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Liverpool klar for Champions League finalen i Kiev!

Liverpool er klar for sin 8. finale i den gjeveste europeiske turneringen.

Publisert

den

Liverpool tok seg videre til Champions League finalen i Kiev, selv med 2-4 tap i Roma igår kveld. Kampen ble akkurat så spennende som den mest pessimistiske Liverpool-fan hadde trodd på forhånd (meg inkludert). Vi er Liverpool, og selv om vi har gjort det enkelt for oss selv i 160 minutter – så har vi akkurat nok tid de siste 20 minuttene til å gjøre det ekstra spennende for oss selv igjen. Vi kan gjerne kalle det frustrerende og vanskelig å håndtere for frynsete nerver – men fyyyyy så deilig det er når det går veien til slutt.

Jürgen Klopp sier nå så fint i etterkant av kampen igår at «vi samler ikke på sølvmedaljer på Anfield» og det er viktig å påpeke at det er fremdeles et hinder igjen – og det er et formidabelt ett i Real Madrid. Real er kanskje ikke like solide som tidligere utgaver, og vist mange svakheter siste sesongene – men det er fremdeles en ufattelig rutine i det mannskapet som har vært i denne situasjonen tidligere. Ingen av Liverpools spillere har vært i denne situasjonen tidligere, og om gårsdagens kamp er noe å gå etter så blir det på ingen måte noen enkel kamp.

God nok til å slå Real Madrid i Kiev

Liverpool skal være god nok til å slå Real Madrid over ett oppgjør – og slik vi har spilt med 46 mål i Champions League denne sesongen – så er alt mulig – men gårsdagen viser at om vi ikke (som i 2.omgang) henger sammen som lag så slipper vi motstander alt for enkelt til sjanser – og mange sjanser….

Gårsdagen skulle vært en transportetappe, og etter å ha scoret 2 og (et selvmål) i førsteomgang var det ikke mye som lignet et comback av Roma – men personlige feil og svake involveringer – og et meget billig straffespark (selv om Trent Alexander-Arnold skulle fått et klart imot tidligere) så ble det hele mye mer spennende. Vi har nå sluppet inn 2 mål siste 10 minuttene i 3 av våre siste 4 kamper (WBA, Roma & Roma) og dette er en trend vi er nødt for å snu om sesongen ikke skal ende i et antiklimaks til slutt (miste CL-plassen til Chelsea i Premier League og eventuelt tape finalen).

Liverpool og straffer denne sesongen

Liverpool hadde mye sjanser til å score ytterligere selv, men var veldig unøyaktig i overgangene (spesielt i 2.omgang) – og ble også klart for et klart straffespark på Sadio Mané i førsteomgang på 0-0 – og hadde vi fått den kombinert med de øvrige målene vi scoret – så hadde dette aldri blitt så spennende som det gjorde. I tillegg til dette hadde Liverpool en like klar straffesituasjon med hands på Radja Nainggolan som den som det ble blåst for på Ragnar Klavan 3 minutter på overtid i 2.omgang.

Sjansesløseri i Roma

Roma hadde mye sjanser i 2.omgang og med bedre avslutninger kunne det hele blitt meget spennende, men Roma pøste samtidig fremover med alt de hadde og var i store deler av 2.omgang i overtall i Liverpools forsvar og spesielt Trent Alexander-Arnold hadde en kveld han bør glemme så raskt som mulig. Der Leroy Sane forgjeves over 180 minutter i kvartfinalene prøvde å få overtaket på ham – så hadde El-Shaarawy et forholdsvis godt tak på briten i store deler av kampen. Dejan Lovren maktet heller ikke å gi Arnold den nødvendige støtten  – og det ble alt i alt en meget vanskelig kamp for Trent igår.

Uansett – så er det viktigste at vi gikk videre igår – og vi visste at de 2 målene Roma fikk på Anfield ville komplisere ting for Liverpool i Roma – og slik gikk det også – men vi er videre til finalen i Kiev til en drømmefinale mot Real Madrid – et oppgjør vi så avgjort at meget gode sjanser i! Nå gjelder det å fokusere 100% inn mot helgens kamp mot Chelsea, og få med seg et resultat der slik at oppgjøret hjemme mot Brighton blir en ren formalitet på Anfield i siste runde uten press.

Liverpool med tre matchballer igjen med tanke på Champions League neste sesong

Liverpool har 2 matchballer mot Chelsea og Brighton. Uavgjort eller bedre mot Chelsea eller seier i siste runde mot Brighton – og vi er klar for Champions League neste sesong uansett utfall i finalen. Tap mot Chelsea og om vi ikke tar flere poeng enn Chelsea i siste runde – og vi spiller Europa League neste sesong – med mer vi klarer å vinne mot Madrid i Kiev.

Det er veldig mye som står på spill – og Liverpool har ikke råd til å rote bort de 2 siste matchballene vi har denne sesongen – eller skal vi si 3. Idag er det ihvertfall enkelt å si hvilken av de 3 kampene vi ønsker mest og vinne – men det hadde vært greit å gå inn til den kampen med visshet om at neste sesong er sikret – og kan spille med senkede skuldre.

Real Madrid er favoritter – og det passer igrunn Liverpool meget bra 🙂

Les hele artikkelen her

Champions League

Jurgen Klopp Pre-Match Press Conference | Roma vs. Liverpool

Se Liverpool og Jürgen Klopp sin preseekonferanse før kampen i Roma i sin helhet her

Publisert

den

Se Liverpool og Jürgen Klopp sin preseekonferanse før kampen i Roma i sin helhet her.
Praten går løst om sikkerhetsopplegget før kampen, noen nord om Zeljko Buvac, 5-2 kampen på Anfield og veien videre til Kiev i slutten av Mai, m.m

 

Les hele artikkelen her

Aktuelt

Stemningen før kampen Liverpool – Roma

Opptakten til Liverpool – Roma var elektrisk, og stemningen upåklagelig

Publisert

den

Opptakten til Liverpool – Roma var elektrisk, og stemningen upåklagelig – det var et folkehav og stemning uten sidestykke – men det setter jo selvsagt en stoor demper på det hele de tragiske hengeldensene som skjedde utenfor Albert Pub tett opp til kampstart.. Undertegnede var derimot da allerede godt innlosjert på The Sandon (heldigvis).

Stemningen ved The Arkles pub var fantastisk, og ble stående der i ca. 1 1/2 time og synge sammenhengende mens vi ventet på at spillerbussen(e) skulle komme – men var bare Liverpool sin som kom – da Roma bussen tok annen rute (trolig Manchester City kampen friskt i minne)–

Les hele artikkelen her

Champions League

To byer. To lag. En massiv Champions League kamp. Liverpool mot Roma

To byer. To lag. En massiv Champions League kamp. Liverpool mot Roma

Publisert

den

To byer. To lag. En massiv Champions League kamp. Liverpool mot Roma

Les hele artikkelen her
Advertisement

Facebook

Mest populært


Advertisement
Advertisement

Trending